Рецепт молочного желе з використанням желатину та сметани

Молочне желе рецепт з желатином і сметаною

Молочне желе – це ніжний десерт, який можна зробити зі свіжими ягодами. Для приготування цього смаколика нам знадобиться кілька інгредієнтів: желатин, молоко, сметана, цукровий сироп та ягоди.

Спочатку потрібно приготувати желатинову суміш. В півсклянки води додаємо пісок желатину і розмішуємо. Потім ставимо склянку в холодильник на 15-20 хвилин, щоб желатин висівся. Тепер потрібно розчинити желатин. Для цього в каструлю наливаємо 2 склянки води і розчиняємо желатин наслідуючи вказівки з упаковки.

Інші інгредієнти також потрібно гарненько підготувати. Добре відфільтровану сиропу додаємо в молоко і розподіляємо на дві рівні склянки. Цукровий сироп покриваємо молоком, розливаємо сметану через якірця. Желатинову суміш розчиняємо в двох склянках води і добре розмішуємо.

Тепер формочках поміщаємо ягоди (наприклад, вишні) і розливаємо готову желе суміш над ягодами. Потрібно трохи нахилити формочку, щоб желе рівномірно розподілилося. Потім формочки з желе поміщаємо в холодильник на кілька годин, поки вона повністю не затвердне.

Тепер, коли желе затверділо, його можна вийняти з формочок і подавати на стіл. Доброго апетиту!

Молочний десерт з шоколадними нотками

Молочний десерт з шоколадними нотками

Молочне желе з шоколадними нотками – незвичайний і смачний десерт, який ви можете приготувати з допомогою желатину та сметани.

Необхідно розчинити кілька кристалів желатину в холодній воді. Добре розмішуємо, щоб уникнути утворення грудочок. Потім зливаємо в ту саму каструлю молоко і сметану. Розчиняємо желатин в каструлю з молочно-сметанною сумішшю і добре перемішуємо.

Розчин желатину з молоком і сметаною заливаємо в формочки. Додайте до них шоколад, який потрібно попередньо розплавити на водяній бані. Для приготування сиропу, розчинимо кілька ложок какао і цукрового піску в трохи води.

Цей сироп потрібно добре перемішати, поки вся цукрова субстанція не розчиниться. Додамо сироп до каструлі з желатиновою сумішшю і ще раз добре перемішаємо. Потім розливаємо суміш в форми і розподіляємо по всіх формочках.

Молочне желе з шоколадними нотками треба поставити в холодильник на декілька годин, щоб вони повністю застигли. Зверніть увагу, якщо у вас залишилася невелика кількість желатину, його можна використати для приготування желе з ягодами. Для цього потрібно просто додати розфасований желе, молоко і ягоди на сковороду.

Потім суміш треба злити на стіл, розмішати і висипати в широку миску. Захисщною плівкою поміщаємо в холодильник на кілька годин, щоб вони повністю затверділи.

На гарненьку миску можна полощати рідину, але на каструлю накривайте щільно.

Тепер ви можете насолоджуватися цим незвичайним та смачним молочним десертом з шоколадними нотками, який ви зробите своїми руками вдома.

Приготування

Приготування

Для приготування молочного желе з желатином і сметаною потрібно дотримуватися кількох кроків.

1. Спочатку розчиняємо желатин у холодній воді у відповідних пропорціях, вказаних на упаковці.

2. Потім велику каструлю робимо невелику кількість води й розігріваємо її до кипіння.

3. До розігрітої води додаємо цукровий сироп і розчинений желатин, ретельно розмішуємо, доки желатин повністю розчиниться.

4. Потім в молочну суміш додаємо сметану, знову ретельно перемішуємо.

5. Суміш заливаємо в форми або склянки і поміщаємо в холодильник на кілька годин, доки желе затвердіє.

6. Якщо ви бажаєте, можна додати в желатинову масу ягоди, наприклад, вишні.

7. Гарненько прикрашаємо готове молочне желе ягодами і можна подавати на стіл.

Цей рецепт дуже простий у приготуванні, але результат вийде смачним і незвичайним. Спробуйте й насолоджуйтесь смаком молочного желе з желатином і сметаною!

Вишневі ласощі для всієї родини

Вишневі ласощі для всієї родини

Хочете приготувати смачну і оригінальну страву, яка сподобається всім членам вашої родини? Пропоную вам спробувати приготувати вишневі ласощі з молочним желе і сметаною. Це десерт, який здивує кожного своїм незвичайним смаком та красивим виглядом.

Для приготування цих вишневих ласощів вам знадобиться: вишні, желатин, цукровий пісок, вода, молоко і сметана. Спочатку підготуйте вишні, розподіляючи їх по формочках. Випускаються спеціальні формочки для желе, в які можна розмістити ягоди окремо. Зробіть це так, щоб вишні рівномірно розташовувалися.

Далі готуємо желатинову суміш. Для цього замочимо желатин у холодній воді протягом кількох хвилин. Потім воду треба відфільтрувати, а желатин розчинити у трохи гарячої води. Ця суміш повністю остуджується і потім змішується з молоком. Додайте цукровий пісок до молока і підігрівайте все разом в каструлі, стійко розмішуючи склянкою.

Якщо весь цукровий пісок розчинився, зніміть суміш зі столу і дайте їй добре охолонути. Потім добавте сметану і ретельно перемішайте все разом. Якщо суміш занадто гаряча, можна додати трохи холодної води для швидшого охолодження.

На цьому приготування желе ще не завершено. Налейте отриману суміш у формочки з вишнями і поставте в холодильник на кілька годин, щоб желе затверділо. Тепер ваші вишневі ласощі готові!

При подачі на стіл можна прикрасити кожну порцію каструлею порошку какао або нарізаними ягодами. Що залишилася невикористаною суміш, можна зробити різні види желе або заливаючи її у склянки з іншими ягодами.



Ніжне желе для маленьких дітей

Ніжне желе для маленьких дітей

Желе – це ласощі, які так люблять маленькі діти. Це смачний і корисний десерт, який можна приготувати вдома. Для приготування ніжного молочного желе для маленьких дітей вам знадобиться декілька інгредієнтів.

Спочатку розчиняємо желатин у воді згідно інструкції на упаковці. Потім в каструлю наливаємо молоко, додаємо цукровий пісок і хорошенько розмішуємо. Ставимо каструлю на вогонь і добре нагріваємо, але не доводимо до кипіння.

Після цього знімаємо каструлю з вогню і вносимо розчинений желатин. Добре розмішуємо, щоб желатин повністю розподілився по суміші. Додати сметану і знову ретельно розмішати. Готову суміш потрібно залишити охолодитися протягом кількох годин в холодильнику, щоб желе затверділо.

Тепер поговоримо про приготування ягодного желе. Придбайте свіжі або заморожені ягоди, такі як вишні чи полуниці. Ягоди ретельно вимиваємо і розміщаємо в формочках, попередньо змащених олією.

Далі готуємо ягодний сироп. Для цього в каструлю наливаємо воду, додаємо цукру і варимо на середньому вогні протягом декількох хвилин до розчинення цукрових кристалів. Відфільтрованою сиропом розлити нахилом желатинову суміш по формочках з ягодами.

Желе ставимо в холодильник і чекаємо, доки воно повністю затвердіє. Потім можна виймати з формочок і подавати на стіл. Або можна подати желе з ягодами без вилучення з формочок, тоді дітки будуть насолоджуватися гарненьким виглядом їжі.

Таким чином, ви можете легко приготувати ніжне молочне желе з желатином і сметаною для своїх малюків. Воно буде смачним і корисним десертом. Насолоджуйтесь!

Святковий барвистий десерт

Щоб приготувати святковий барвистий десерт, нам знадобиться кілька склянок і півсклянки желатину. Спочатку розподіляємо желатин по склянкам і розчиняємо його в холодній воді. Тепер потрібно приготувати фруктову суміш. Для цього вишні перебираємо, видаляємо кісточки і перемелюємо ягоди в блендері. Додаємо трошки цукрового сиропу і розмішуємо.

Формочки з желатиновою сумішшю ставимо нахилом на столі, добре затискаємо і заливаємо вишневу суміш. Потім поміщаємо формочки в холодильник на годину, щоб желе затверділо.

Тепер розчиняємо світлий желатин в каструльці з невеликою кількістю відфільтрованої води і добавляємо до нього гаряче молоко зі сметаною. З молока варимо сироп, додаючи трошки цукрового сиропу до цього желатину.

З каструлі виливаємо суміш в формочки з вишневим желе і поміщаємо в холодильник на кілька годин. Після цього твірці готові!