Як приготувати смачну домашню тушонку в скороварці: прості рецепти та поради

Готуємо смачну домашню тушонку в скороварці

Смачна домашня тушонка – це справжній радість для будь-якого гурмана. Її можна використовувати як самостійну страву або в якості основи для різноманітних страв. Якщо ви хочете приготувати це дивовижне м’ясо самостійно, то ми радимо вам використовувати скороварку.

Підготувати тушонку в скороварці дуже просто. Спочатку вам знадобиться купити кролика або курку. Варто вибирати якісне м’ясо, щоб ваша тушонка вийшла смачною та соковитою. Потім ви маєте розрізати м’ясо на невеликі кусочки, приблизно пів-літрові.

Далі покладіть м’ясо в скороварку і додайте воді, щоб повністю покрити м’ясо. Додайте сіль та інші спеції за смаком. Закрийте скороварку та варіть м’ясо протягом 40-50 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і залиште скороварку на кілька годин.

Потім налийте воду з скороварки та прокип’ятіть її. Після цього покладіть м’ясо на серветку, щоб воно засохло. Заверніть м’ясо в серветку та залиште його на декілька годин, щоб воно добре просохлося. Після цього ваша домашня тушонка готова до вживання!

Що потрібно знати перш ніж зайнятися консервацією

Що потрібно знати перш ніж зайнятися консервацією

Перед початком приготування домашньої тушонки важливо знати кілька основних речей. Перш за все, вам знадобиться пів-літрові склянки для упаковки тушонки. Розтопіть кришку кожної банки, щоб легко відкривати їх пізніше.

Для приготування тушонки використовуйте свіже м’ясо курки або кролика. Перед початком готування обов’язково вимийте м’ясо під проточною водою і обсушіть його серветкою. Також ви можете вибрати інші види м’яса за вашим смаком.

Зараз важливо підготувати скороварку для приготування тушонки. Покладіть м’ясо в скороварку і налийте воду так, щоб воно повністю покривало м’ясо. Додайте сіль та інші приправи за вашим смаком.

Поставте скороварку на вогонь і варіть м’ясо на середньому вогні протягом приблизно двох годин. Після цього зніміть скороварку з вогню і залиште її охолоджуватися протягом кількох годин. Тільки після цього відкрийте склянки і налейте повністю охолоджену тушонку.

Знати ці прості правила перед початком консервації допоможе вам отримати готову, смачну домашню тушонку, яка збереже свій смак і корисні властивості на довгий час.

Домашня куряча тушонка в скороварці

Домашня куряча тушонка в скороварці

Приготування домашньої курячої тушонки в скороварці – це простий і смачний спосіб заварити це домашнє ласощі. Знати правильний спосіб приготування дозволить насолодитися неперевершеним смаком тушонки зі свіжого м’яса.

На початку готування треба підготувати всі необхідні інгредієнти. Заварювати тушонку краще нальотом курки, оскільки саме він надає м’ясу неповторний смак. Тому, візьміть пів-літрові банки і налійте в них нальот з курки. Потім налійте води так, щоб рівень води був на 1-2 сантиметри вище рівня нальоту.

Після цього банки з тушонкою ставимо у скороварку. Варіть їх протягом 60 хвилин за повної навантаженості скороварки. Після закінчення часу варіння дайте скороварці повністю охолонути.

Тільки після повного охолодження витягуйте банки зі скороварки. Будьте обережні, оскільки тушонка буде гаряча. Покладіть на стіл серветку і на нього витягніть банки з тушонкою. Осторонь від вас відкрийте банки і видаліть шкірку та кістки з м’яса.

Після цього нарізайте м’ясо на шматочки та складайте його в чисті і сухі банки. Готову тушонку можна зберігати в холодильнику не довше ніж 7 днів. Під час подачі на стіл можна прикрасити тушонку зеленню або овочами.

Тушонка з кролика приготована в скороварці другий спосіб

Тушонка з кролика приготована в скороварці другий спосіб

Якщо ви вже знати перший спосіб приготування тушонки з кролика в скороварці, але хочете спробувати щось нове, то цей другий спосіб саме для вас. Його відмінність полягає в тому, що м’ясо кролика потрібно тушкувати у пів-літрових банках замість готування великою кількістю курки.

Для початку, візьміть кілька пів-літрових банок і налийте у них трохи води, щоб вони не спалилися. Потім покладіть на дно кожної банки по шматочку м’яса кролика. Намажте м’ясо олією або маринадом за смаком. Далі, закрийте банки кришками і варіть їх у скороварці.

Процес приготування тушонки з кролика в скороварці буде дуже простий. Ви тільки потім повністю знати налаштування своєї скороварки. Налаштуйте її на режим “тушкування” і варіть м’ясо протягом 1-1,5 години. Після цього залиште банки в скороварці на 20-30 хвилин, щоб тушонка настоялася і остигла.

Отримана тушонка з кролика буде мати ніжний смак і незвичайний аромат. Ви можете використовувати її у різних стравах або просто їсти саму по собі. Завдяки другому способу приготування, м’ясо кролика буде м’яким і соковитим, а також збереже всі свої корисні властивості.

Тушонка з яловичини

Тушонка з яловичини

Домашня тушонка з яловичини – це прекрасний спосіб насолодитися ніжним смаком м’яса. Щоб приготувати її, вам знадобиться скороварка.

Спочатку підготуйте м’ясо: вимийте його водою та обсушіть серветкою. Потім наріжте м’ясо на кусочки приблизно 3-4 сантиметри завтовшки.

Тільки після цього розпочинайте приготування. Покладіть м’ясо в скороварку і наллйте води так, щоб вона повністю покривала м’ясо. Додайте сіль та перець за смаком.

Варіть м’ясо в скороварці протягом 30-40 хвилин, залежно від товщини кусків. Після цього вимикайте скороварку та залишайте м’ясо в ній ще 10-15 хвилин, щоб воно добре пропарилося.

За цей час підготуйте пів-літрові банки. Вимийте їх гарячою водою та обсушіть. Покладіть м’ясо в банки, заповнюючи їх до верху.

Закрийте банки кришками та поставте їх у каструлю з водою. Варіть на мінімальному вогні протягом 2-3 годин.

Після цього вимикайте вогонь і залишайте банки в каструлі ще 30-40 хвилин. Потім вийміть банки з каструлі та охолодіть до кімнатної температури.

Тушонка з яловичини готова! Зберігайте її в холодильнику й насолоджуйтеся ніжним смаком власного виробництва.