Рецепт на домашнє приготування покрокового тирамісу без використання яєць

Тирамісу в домашніх умовах покроковий рецепт без яєць

Тирамісу – це один з найпопулярніших десертів італійської кухні. Вона вражає своїм ніжним смаком і витонченим виглядом. Щоб смачно приготувати цей десерт в домашніх умовах, не потрібно багато зусиль.

Основні компоненти тірамісу – це маскарпоне, кава, цукор і савоярді. І найприємніше – для цього рецепту не потрібно використовувати яйця. Тож усі, хто навіть не переносять сиров’яних продуктів зможуть насолодитися цим справжнім італійським десертом.

Спочатку потрібно приготувати каву і охолонути її до кімнатної температури. Звичайно, в комплекті з тірамісу йдуть савоярді, але якщо у вас не виявилося цього інгредієнту, ви можете легко приготувати його самі, використовуючи трохи борошна і цукру.

Складності італійської кухні

Складності італійської кухні

Італійська кухня славиться своєю різноманітністю та багатим смаком. Один з найвідоміших італійських десертів – тірамісу – вимагає певних навичок та трохи терпіння в процесі його приготування.

Основними компонентами тірамісу є маскарпоне, кава та савоярді, але в рецепті без яєць маскапоне можна замінити вершками. Це требує уваги, оскільки вершки мають трохи іншу консистенцію та смак, і не кожен зміг би зразу помітити різницю.

Склад тірамісу може виглядати таким чином: вершки, цукор, кава, лікер, кокосова стружка чи какао-порошок для присипки. Підготовка триватиме близько двох годин, але для себе можна приготувати незабутній смак та задоволення від процесу.

Перш ніж приступити до приготування, потрібно зібрати всі інгредієнти та приготувати форму для тірамісу. Далі треба звернути увагу на готування основи та залишити її охолонути протягом певного часу. Тоді можна перейти до формування шарів десерту та посипки вгорі кокосовою стружкою чи какао-порошком.

Справжній тірамісу залишилася привілеєм італійської майстрині, проте з нашим покроковим рецептом приготувати цей дивовижний десерт зробити дуже легко. Насолоджуйтеся!

Тірамісу без яєць рецепт покроково

Тірамісу без яєць рецепт покроково

Тірамісу – це італійський десерт, який став популярним у всьому світі. У традиційному рецепті звичайно використовуються свіжі яйця, але якщо ви не бажаєте додавати їх, є альтернативний рецепт без яєць.

Основними інгредієнтами цього десерту є маскарпоне (італійський вершковий сир) і кава. Також потрібні трохи цукру, вершки або збиті солодкі вершки, лікер або кавовий сироп, макарони савоярді, які відомі також як леджерінгери.

Для приготування тірамісу без яєць вам знадобиться форма для випічки або глибокий ковш. Варто звернути увагу, що краще підібрати компоненти перед початком процесу, щоб не втрачати час на це під час приготування десерту.

Головною перевагою цього рецепту є його простота. Вам не потрібно відокремлювати яєчні жовтки від білків, а фактично кожен шар цієї смаколики складається з маскарпоне. Тому готувати тірамісу без яєць по-справжньому просто!

Перш ніж почати приготування, злийте каву в глибоку площину і потримайте її декілька годин, щоб нашатирники висохли. Звичайно, можна замінити лікер кавовим сиропом, але тоді смак десерту буде трохи інший.

Тепер зверніть увагу на маскарпоне. Його рекомендується витримувати в холодильнику не менше години, якщо вона його там не зберігала. В ідеалі, маскарпоне повинне бути добре охолоджене, але не заморожене.

Приготування

Приготування

Для приготування тірамісу вам знадобляться такі інгредієнти: маскарпоне (250 г), вершки (200 г), цукор (100 г), ванільний цукор (1 ч.л.), кава (300 мл), лікер амаретто (2 ст.л.), сухий бісквіт (200 г).

Спочатку приготуємо маскурпоне. Викладемо його в миску та вимішаємо до однорідної консистенції. Потім, додаємо вершки і знову вимішуємо.

На дно форми для тірамісу наливаємо трохи кави, додаємо лікер амаретто та змішуємо. Вже намаччений бісквіт укладаємо на нижній шар у формі.

Покрити бісквіт шаром масової. Потім, ставимо другий шар бісквітів, яким с першого разу заповнитили форму.

Верхній шар повністю захистити масою. Тримаємо в холодильнику протягом 3 годин.

Класика перевірена часом

Класика перевірена часом

У світі десертів є справжні класики, які не втрачають своєї популярності з року в рік. Тірамісу – один з таких десертів. Цей італійський шедевр, який можна приготувати самому в домашніх умовах без яєць, завжди радує своїм ніжним смаком та легкістю.

Для приготування тірамісу вам знадобиться маскарпоне – основна складова компонента цього десерту. Цей італійський вершковий сир надає тірамісу незрівнянної м’якості та кремовості.

Для приготування тірамісу без яєць вам знадобиться також кава – ключовий інгредієнт цього десерту. Заваріть каву і дайте їй трішки вистигнути.

Тірамісу складається з кількох компонентів, які потрібно по черзі шарувати в форму. Почніть зверху з одного шару маси маскарпоне, потім додайте шар кави – змочіть у каві бісквітні пальчики та розставте їх по формі. Так повторюйте до тих пір, доки закінчиться маса маскарпоне.

Після того, як ви приготували тірамісу, залишилася остання стадія – насолоджуватися цим смачним десертом. Перед тим, як подавати його на стіл, залийте тірамісу тонким шаром вершкових зи густого джерела.

Цей рецепт трохи більше займе вашого часу, але результат буде вартувати кожної витратили години. Тірамісу в домашніх умовах без яєць – це смачно, натурально та при виготовленні досить невимогливо до умінь та набору інгредієнтів.