8 способів використати непотрібні речі

8 ідей для непотрібних речей

Пляшки

Старі пляшки можна перетворити на чудові вироби для декорування будинку. Зробіть з них вазончики або свічники, що додають особливого шарму вашому інтер’єру. Просто залийте їх водою та вставте квіти, або використовуйте їх як підставки для запашних свічок. За допомогою клею та фарби ви можете прикрасити пляшки так, що навіть не здогадаєтесь, що це колись була звичайна пляшка.

Старого одягу

Замість викидати старий одяг, зробіть з нього щось цікаве. Наприклад, ви можете зрізати одну спідницю та пришити її до іншої, створивши унікальну модель, яку ви не знайдете в жодному магазині. Також, ви можете перетворити стару футболку в новий аксесуар – шарф або плетену мотузку. Не витрачайте гроші на нову одежу, коли ви можете самі зробити щось неповторне!

Зрізаємо

Замість купівлі нових меблів, зробіть щось самостійно. Ви можете зрізати один старий стіл та прикріпити його до іншого, створюючи унікальний дизайн. Або зробити новий стіл зі старої двері. Експериментуйте з матеріалами та пропускаємо вашу творчість на волю!

Будинку

Замість купівлі нових прикрас для будинку, зробіть щось самостійно. Наприклад, зі старих газет або журналів можна зробити оригінальні плетені кошики або вазони. Достатньо зліпити шматок газети клеєм та обернути його навколо одного з ваших посудин. Ваш будинок стане унікальним, а ви зекономите гроші!

5 ідей із пластикових пляшок

5 ідей із пластикових пляшок

Старого пляшки можна використати для виготовлення оригінальних прикрас. Зрізаємо верхню частину пляшки, за допомогою клею прикріплюємо до одного зрізу мотузку, робимо отвір в нижній частині пляшки та вставляємо в неї рослини або квіти. Таку прикрасу можна використовувати як вазон або підвісити на веранді чи в саду.

Ще одна ідея – зробіть з пластикових пляшок оригінальні горщики для квітів. Для цього потрібно зрізати верхню частину пляшки, а нижню частину прикріпити до стіни або паркану. Верхню частину можна використовувати як горщик для рослин, а також прикріпити до неї дренажну систему.

Якщо у вас є багато непотрібних пластикових пляшок, зробіть з них оригінальний світильник. Візьміть декілька пляшок, виріжте з них бокові стіни, приклейте до них світлодіоди, а потім з’єднайте всі частини між собою. Таким чином, ви можете створити креативний декор для свого будинку.

Ще одна цікава ідея – зробити з пластикових пляшок кормушку для птахів. Зріжте верхню частину пляшки, зробіть отвір для гачка або стрижня, який буде утримувати пластикову пляшку. Додайте декілька отворів на боках для доступу птахів до корму.

Не тільки прикраси та побутові речі можна зробити з пластикових пляшок, але й елементи декору для саду. Наприклад, можна зробити квіткову композицію з пластикових пляшок, вирізаючи з них квітки різних форм і розмірів, а потім складати їх у вазу або на газон. Такий декор підкреслить красу вашого саду або городу.

Як робити

Як робити

Щоб зробити корисні речі для будинку з непотрібних пляшок, необхідно насамперед зрізати верхню частину пляшки. Для цього можна використовувати ножиці або нож. Зрізаємо пляшку на відстані приблизно 10-15 см від горловини, щоб отримати потрібну довжину і форму.

Старий одяг чудово підійде для створення різних корисних речей для будинку. Наприклад, зі старих футболок можна зробити мотузку, яка буде використовуватись для різних потреб – прикріплення рослин до опор, зв’язування пакетів тощо. Зверніть увагу на виразність кольору футболки – чим яскравіше, тим краще виглядатиме ваша мотузка!

Одним з нескладних способів використання непотрібних пляшок є створення красивих прикрас. Пропускаємо нитку крізь декілька пляшок, які зрізали на половинки або вирізали круглі елементи. Потім з’єднуємо кінці нитки і отримуємо готову прикрасу для розмаїття вашого будинку. Можна використовувати пляшки різного кольору, щоб зробити прикрасу ще яскравішою.

Як зробити

Як зробити

Якщо у вас є кілька непотрібних пляшок, то ви можете легко їх прикрасити і використати як елементи декору в своєму будинку. Почніть зі збереження кількох пляшок різних розмірів і форм.

Для початку ви можете взяти одну пляшку і обклеїти її клеєм. Пропускаємо клеєм по всій поверхні пляшки і приклеюємо до неї різні матеріали, такі як тканина, папір або нитки. Не бійтеся експериментувати з різними текстурами і кольорами.

Якщо у вас є кілька пляшок одного розміру, ви можете зробити з них оригінальну лампу для освітлення вашого будинку. Для цього зрізаємо верхню частину пляшки, а з нижньої частини робимо основу для лампи. За допомогою мотузки зробіть підвіс для пляшки і підключіть провод до основи.

Ви також можете створити оригінальні вази для квітів з використанням пляшок. Просто зрізайте верхню частину пляшки, наповнюйте її водою і вставляйте квіти. Цей спосіб дозволить вам використовувати непотрібні пляшки для прикраси вашого будинку і одночасно створювати оригінальні композиції з квітів.

Декоруємо кімнату без витрат

Декоруємо кімнату без витрат

Є багато способів прикрасити кімнату, використовуючи непотрібні речі. Наприклад, робимо висячі прикраси з пляшок. Ми беремо одну стару пляшку, видаляємо етикетку і наливаємо в неї кольоровий розчин. Потім клеємо на горловину пляшки мотузку і робимо петлю.

Ще один спосіб прикрасити кімнату – виготовлення вази зі старих пляшок. Для цього зрізаємо верхню частину пляшки, а з нижньої частини робимо основу. Потім клеїмо разом дві частини і робимо вазу. Можна додати кольорові камінці або малюнки, щоб ваза виглядала яскраво і оригінально.

Інший інтересний спосіб – зробіть оригінальний настінний годинник з пляшок. Для цього виберіть кілька старих пляшок різного розміру і вигляду. Потім виріжте з них цифри і клеємо їх на годинникову стрілку. Тепер ваш годинник виглядатиме незвичайно і буде красиво прикрашати стіну вашого будинку.

Ще одна ідея – зробіть оригінальну лампу зі старої пляшки. Для цього необхідно зрізати верхню частину пляшки і вставити в неї горілку. Потім клеїмо на дно пляшки кусочок мотузки і запалюємо горілку. Таким чином, ви отримаєте незвичайне джерело світла, яке створить особливу атмосферу в кімнаті.

Користуючись цими ідеями, ви зможете прикрасити свою кімнату без великих витрат. Не викидайте старі речі, а використовуйте їх для створення оригінальних декоративних елементів для свого будинку.