Як навчити дитину їсти все з допомогою Bon appétit

Bon appétit Як навчити дитину їсти все

Серед усіх світових культур і національних кухонь, французи завжди вважають себе справжніми гурманами і в цьому є певна доля правди. Французькі діти змалку вчаться їсти різні страви і навіть спробувати екзотичні і незвичайні продукти. Тому, якщо ви хочете, щоб ваша дитина була знайома з різноманітністю їжі, не боялася експериментувати та отримувала задоволення від кулінарних екскурсій, вам варто звернути увагу на французький підхід до харчування.

Французи відрізняються своєю культурою харчування: для них їжа є нагальною потребою, яку можна задовольнити з насолодою і естетичним задоволенням. Їсти у Франції – це справжня церемонія, де навіть найпростіша їжа готується і подається з урахуванням всіх деталей.

Метод, яким кормлять дітей у Франції, також видається досить цікавим для інших культур. Французи вчать своїх дітей починати їсти все ще у дитинстві, і це виховує в них особливий підхід до їжею. Без сумніву, малечі повинно сподобатися їсти, оскільки це дуже важливо для їхнього здоров’я. Але виховання правильної харчової культури — завдання далеко не європейців.

Більшість батьків, звичайно, заявляють, що своїм дітям все дозволяють і їсти все відмовляються з принципу «неїсти, якщо не хочеться». Однак, менш істерично і більш практично буде навчити дитину їсти все. Здоровому харчуванню буде купувати фрукти й овочі, а цукерок і солодощів – тільки за нагоду.

Все починається з першої ложки

Усі батьки знають, що у дітей не завжди виходить їсти все, особливо коли речь йде про овочі. Проте, саме в дитинстві формується весь спектр харчових пристрастей і пристрастей до їжі. Тому нам варто починати навчати своїх дітей їсти різні страви ще з моменту, коли вони їдять менші кількості їжі.

У світі, наприклад, у Франції, вважають, що самий важливий момент – це самий перший прийом їжі. Французи просто нагодуюють дітей зі свого столу тими продуктами, які вони самі їдять, без якихось спеціальних страв для найменших. Діти ж вчаться насолоджуватися їжею з самого початку і без проблем спробовувати нові продукти у подальшому.

У багатьох європейців в цілому вірять, що найстрашніше – це все-таки звичка нагодувати дитину тільки вареною морквою на перших порціях. Коли ми починаємо навчання харчування величезною купою овочів, фруктів і різних страв, діти навчаються власника бути хульті нагодувати солодощами або просто їсти одне і те ж саме. Тому для них буде дуже просто в наступному звикають їсти всеїх і цукерок.

Навчати дитині їсти все слід поступово. Тому варто старатися, щоб на столі завжди було дуже багато свіжих та корисних страв. Дітям треба однаково навЧатися їсти всяку їжу і старатися насолоджуватися кожним ковта. Менш вдалий підхід циркулюється в нас дуже часто, коли ми купуємо дітям їжу окремо, спеціальну для дітей. Їх будить варить особливо страви жодних. Втім, після того, як у нас на столі почали з’являтися свіжі овочі та фрукти, діти поступово стали цінити ці продукти і віддалилися від солодощів.

Маленькі гурмани

Маленькі гурмани

У світі є багато країн, в яких їжа відіграє важливу роль. У Франції, наприклад, після солодощів для дітей виставляють страви з овочів та фруктів. Французи вважають, що дитина повинна навчитися насолоджуватися їжею з самого дитинства. Тому, вони завжди купуємо свіжі продукти і нагодовуємо своїх малюків різноманітними стравами.

Для того, щоб починати вчинати їсти все, батькам варто з самого початку вводити в раціон дитини різноманітні продукти. Важливо, щоб дитині було цікаво спробувати їжу і вона мала змогу самостійно вибирати, які овочі та фрукти вона буде їсти. Також важливо давати дітям ймовірність почути і спробувати нові страви. Іноді навіть таке найстрашніше дітям у вигляді, наприклад, брокколі, можна приготувати в простій формі, щоб було цікавіше і спокійно приймалося до їжі.

На щастя, у нашому світі безліч рецептів і порад, як навчити маленьких гурманів їсти все. Найголовніше – не втомлюватися і пробувати щось нове разом з дітьми. Адже діти завжди спостерігають за своїми батьками і хочуть бути схожими на них.

Не смаком єдиним …

Один з найбільших проблем, з якими стикаються батьки, – це навчити свою дитину їсти різні продукти. Деякі діти схильні їсти тільки свої улюблені страви, такі як цукерки або солодощі, і відмовляються спробувати будь-які овочі або фрукти. Однак варто пам’ятати, що різноманітна їжа – це основа для здорового розвитку.

Багато батьків стали замислюватися над тим, як налаштувати своїх дітей на різні види страв, адже вони хочуть, щоб дитина отримувала достатню кількість поживних речовин, але також насолоджувалася їжею. Однак, не всі діти однаковим чином сприймають їжу, і тому батькам потрібно шукати підходи, які будуть відповідати саме їх дитині.

Варто звернути увагу на те, що в різних країнах діти їдять різну їжу. Наприклад, французи вважають, що їсти цукерки і солодощі можна, але тільки в обмежених кількостях. Одне зі страхітливих звучань – “їсти менш цукерок, але кращих”. Можна іначе – французи навчили своїх найменших спокійно сидіти за столом, не схожий на разу, їсти будь-яку страву і відчувати насолоду від їжі.

В нашому світі дуже багато різних страв з різних країн, і, щоб наша дитина виростила з розширеним кулінарним досвідом, ми повинні навчати її їсти все. Більше того, майже вся їжа є варіантом підходів, отриманих з інших кулінарних культур, тому те, як нас нагодують в дитинстві, визначить як ми будемо ставитися до їжі в дорослому житті

Що де і коли ви їсте

Що де і коли ви їсте

Ласощі на кожен день

Українська кухня славиться своїми смачними та ситними стравами. Завтрак – це основний прийом їжі на початку дня. Зазвичай, ми починаємо зі смачного вареного яйця або міцного сиру. Обід – це час для підкріплення і відпочинку. Ми можемо насолоджуватися багатим борщем з кутей та крутонів. Ввечері ми можемо почастувати себе смачними млинцями з начинкою і сметаною.

Видатні страви світової кухні

Всесвітній гастрономічний досвід дарує нам можливість спробувати різноманітні страви з усього світу. Наприклад, у Франції можна скуштувати незабутній круасан або ніжне філе з лосося. Італійці вважають свою піцу найсмачнішою у світі, а мексиканці спекотні тортильї з куркою незабутнього смаку.

Солодке задоволення

Діти люблять солодке, а батьки дбають про їхнє здоров’я. Тому зажадалося солодкого, найчастіше варто спробувати свіжі сезонні фрукти. Яскраві ягоди, сочні виноградинки чи солодкі перси – це не тільки задоволення для смаку, але й користь для організму. Однак, іноді дозволяємо своїм наймолодшим перевагувати й після обіду подаруємо їм кілька цукерок як десерт.

Ресторанні радощі

Ресторанні радощі

Вечеря в ресторані – найкраща нагода насолодитися смачною їжею та відпочити. Ми можемо спробувати вишукані страви, такі як стейк та морепродукти. Іноді вартує відкрити для себе нові кухні різних країн, такі як тайська або індійська, які пропонують неперевершені поєднання смаків та ароматів.

Перекушування – ворог здорового харчування

Дитинство – це час, коли ми повинні навчити дітей їсти правильно і здорово. Однак, в світі сьогодення з його швидким темпом життя та безліччю харчових звичок, це стає все важче. Дуже багато батьків у сучасному світі воліють нагодувати своїх дітей після дитинства перекушуванням, оскільки це просто і зручно. Зокрема, дуже популярним є купування цукерок та солодощів для дітей після їжі. Проте, така практика може мати серйозні наслідки для здоров’я дитини.

Фрукти варто ввести в щоденне харчування як можна раніше. Вони містять багато корисних речовин та вітамінів, які необхідні для правильного росту та розвитку дитини. Згідно зі статистикою, фрукти є одним з найбільш споживаних продуктів в розвинених країнах. Україна, на жаль, далеко посідає місце в рейтингу щодо споживання фруктів.

Овочі – це ще одна група продуктів, які вартно включати в раціон харчування найменших. Однак, овочі і фрукти не завжди однакові для дітей. Деякі діти можуть бути більш схильні до спробувати овочі, ніж фрукти. Багато дітей відмовляються спробувати овочі у будь-якому вигляді. Тому, для залучення дітей до овочів, необхідно починати з невеликих порцій і з часом збільшувати їх кількість.

Французи завжди були відомі своїми здоровими харчовими звичками. Вони ніколи не починають вечерю солодощами або шоколадом. Справжні французи починають свої обіди з легких страв, наприклад, салатів або супів, а потім переходять до головної страви та овочів. Тільки після цього вони можуть насолоджуватися солодощами на десерт. Це – правило, яке розуміють навіть діти в Франції.

Солодкі і шкідливі

Однією з найпоширеніших проблем у харчуванні найменших є перевага солодкого у їх раціоні. Діти дуже люблять солодощі і завжди прагнуть їсти їх якомога більше. У такому вигляді дуже важко насолоджуватися іншою їжею, адже цукерок надзвичайно багато.

Однак, батькам варто починати навчати своїх дітей їсти все ще з самого дитинства, а не сідати на гачок “однакових страв” та зручності. Вчасно вводити в раціон негламурні і несолодкі страви такі як овочі, фрукти, риба та інше.

У світі є культура харчування, за якою європейці вчать своїх дітей не тільки харчуватися різними стравами, але й насолоджуватися їжею. Французи, наприклад, їдять маленькі порції смачної їжі, насолоджуючись кожним шматочком. Вони не покладаються на обряд їдирації чи швидкого перекусу із швидкого фастфуду.

Разом із водою, купуємо своїм дітям багато солодощів, що можуть завдати шкоди їхньому здоров’ю. Звичайно, одним комірцем не занісши в дитячий організм триразовий обід та дуту у вечері.

Затикаємо дітей їжею

Затикаємо дітей їжею

На думку багатьох батьків, найстрашніше – це спробувати їжу, яка їх діти не їдять. Дуже часто місце в раціоні найменших займають лише солодощі, а фрукти або овочі сприймаються як щось зовсім несмачне. Однак, це вельми недоцільне уявлення, тому що дитинство – це саме той час, коли вартує вчати дітей їсти всі страви, які приготовлюють їхні батьки. Всіх європейців вважають дуже вмілими в цьому питанні, оскільки вони змушують своїх дітей спокійно споживати різні продукти.

Тому, якщо в вашою дитиною є проблеми з купуванням овочів або фруктів, не варто з нетерпінням виглядати часу, коли вона сама захоче їх спробувати. Покажіть їй, що ви також здорово насолоджуєтесь їжею. Запропонуйте дитині вибір – вона може сама вибрати, які фрукти вона хоче спробувати або яку страву вона хоче скуштувати. Дозволяйте дітям самим розподіляти їжу на тарілці, це стимулює їхній інтерес.

Французи постійно нагадують, що дітей треба вчити їсти все. Вважають, що овочі і фрукти мають бути присутні на столі завжди, а сам самого першого дня у нього повинні бути ви м’ясо або риба. Діти в Франції з багатьох поколінь відчувають свою потребу у всіх продуктах харчування, їдять овочі і фрукти без додаткових примусів.

Практично всі діти починати з молочної суміші, на згоду фахівців варто її замінити дуже швидко на овочеве пюре. Купуємо дітям його, відверто недосвідченим схоже, що пюре від нас в них зовсім не хочеться. Але насправді це не так. Якщо ваша дитина прийняла таку їжу, то будьте впевнений, що є спосіб нагодувати його овочами і фруктами в майбутньому.