Рецепт зеленого супу з шпинатом

Суп зі шпинатом

Суп зі шпинатом – такий легкий і ситний перший страва, яка стане прекрасним варіантом для сніданку або обіду. Його можна приготувати з додаванням бекону, яєць і картоплі, що робить його ще більш смачним і насиченим. Особливий акцент в цьому супі – шпинат, що містить багато корисних речовин для організму. Завдяки вмісту в ньому вітаміну С, кальцію та заліза, шпинат сприяє підтримці нормальної роботи серця, кишечника та залоз і допомагає підтримувати імунітет.

Для приготування супу зі шпинатом з беконом і яйцями, необхідно нарізати дрібними кубиками бекон і підсмажити на рослинному маслі у сковорідці. Потім додаємо порізану кубиками цибулю і часник, який підсмажуємо до золотистого кольору. В цей час велику каструлю наповнюємо літром води і відправляємо вогні.

Після цього в каструлю додаємо кубиками нарізану картоплю і дрібно нарізаний шпинат. Заливаємо овочі водою і варимо на повільному вогні протягом 15-20 хвилин, покришивши кришкою. Після цього додаємо обсмажену цибулю та бекон, а також додаємо варені яйця, нашаткувати петрушку і сіль. Перед виключенням вогню додаємо вершками.

Суп зі шпинатом – це продукт, який містить багато корисних речовин та відмінно насичує організм необхідними мікроелементами. Спробуйте приготувати цей суп і порадуйте себе та своїх близьких смачним і корисним обідом!

Склад і користь шпинату

Склад і користь шпинату

Шпинат – це один з найкорисніших овочів, який багатий на вітаміни та мінерали. Він містить велику кількість заліза, кальцію, магнію, калію та вітамінів А, С, К. Шпинат також містить дієтичні волокна, які допомагають покращити роботу кишечника та сприяють зниженню рівня холестерину в організмі.

Для приготування супу з шпинатом потрібно взяти 200 г шпинату та 1,5 літра води. Спочатку шпинат потрібно ретельно промити, вибрати всі небажані листя та нарізати його дрібними шматочками. Потім велику каструлю наповнити водою і принести до кипіння. Додамо шпинат і варимо протягом 5 хвилин.

Поки шпинат відварюється, потрібно підготувати інші інгредієнти. На сковорідці розігріти олію і підсмажити нарізану цибулю та часник. Додати нарізану картоплю та петрушку, посолити за смаком. Потім додати до цієї маси 2 ложки борошна та 300 мл вершків. Все це потрібно добре перемішати і тушкувати на повільному вогні протягом 10 хвилин.

Після відварювання шпинату, додати його до каструлі з картоплею та овочами. Дати супу ще 5 хвилин покипіти, потім відправити все в блендер і розтерти до однорідної маси. Повернути отриману масу назад в каструлю і додати туди нарізаний бекон. Варимо ще 5 хвилин, приправляємо суп сіллю та чорним перцем за смаком.

Завершенням приготування супу з шпинатом є додавання в нього яєць. Два яйця розбиваємо в глибоку миску і додаємо до супу. Якщо потрібно, можна приправити суп ще додатково сіллю та перцем. Суп з шпинатом готовий до подачі! Приємного апетиту!

Рецепт угорського супу зі шпинатом з вершками

Рецепт угорського супу зі шпинатом з вершками

Угорський суп зі шпинатом з вершками – це смачна страва, яка дуже корисна для організму. Цей суп готується досить просто, і його можна приготувати зі звичайних інгредієнтів, що завжди є в наявності в будь-якій кухні.

Для приготування цього супу нам знадобиться:

  • 1 головка цибулі
  • 2-3 залози часнику
  • 3-4 шматочки бекону
  • 1 літр води
  • 1 кілограм картоплі
  • 300 грамів шпинату
  • 200 мл вершків
  • 2 ложки рослинної олії
  • 2 столові ложки борошна
  • сіль і чорний перець – за смаком

Починаємо приготування супу з нарізання бекона на дрібні кубики. Розігріваємо рослинну олію в сковорідці і смажимо бекон до хрусткості. Потім видаляємо залози зі сковорідки.

В той же час на каструлю з водою ставимо сковорідку з беконом і включаємо повільний вогонь. Додаємо картофель, нарізаний на кубики, і варимо протягом 15-20 хвилин або до готовності картофеля.

Поки картошка вариться, на такій же сковорідці розігріваємо олію і смажимо на ній цибулю і часник до золотистого кольору. Потім додаємо борошно і швидко перемішуємо. Додаємо шпинат, нарізаний на смужки, і смажимо, поки шпинат стане м’яким.

Потім додаємо ці сковорідки з беконом і шпинатом в готову каструлю з картошкою. Заливаємо вершками і варимо ще 5-7 хвилин. Після цього суп готовий до подачі.

Суп можна подавати гарячим або холодним. До страви можна додати нарізану петрушку або нашаткувати молодим листям шпинату. Смачного!

Приготування 30 хвилин

Для приготування супу зі шпинатом нам знадобиться:

  • 200 г шпинату
  • 1 головка цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 літр овочевого бульйону
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 2 столові ложки борошна
  • 100 г вершків
  • 2 яйця
  • сіль, чорний перець – за смаком

Починаємо готувати суп. Листя шпинату ретельно миємо, знімаємо стебла та ріжемо на дрібні шматочки.

Велику каструлю ставимо на середній вогонь, додаємо рослинну олію та нарізану цибулю і часник. Смажимо, поки овочі не стануть золотистими.

Потім додаємо борошно і продовжуємо смажити ще 2-3 хвилини, постійно помішуючи, щоб борошно не пригоріло.

Далі варимо овочевий бульйон. Додавши воду в каструлю і нашаткувати нарізану картоплю. Варимо на повільному вогні, доки картопля не стане м’якою.

Потім додаємо шпинат і відварюємо ще 5 хвилин.

Збираємо блендером частину супу, щоб отримати однорідну масу, потім знову відправляємо його в каструлю.

Додавши вершків і злегка посолити, продовжуємо варити ще 5 хвилин.

На підсмаженій сковорідці обсмажуємо нарізаний бекон до золотистого кольору.

Подаємо гарячий суп зі шпинатом, посипаємо зверху петрушкою та додаємо покритий беконом.

Смачного!

Суп зелений з шпинату з куркою

Суп з шпинатом – це дуже корисний продукт для нашого організму. Він містить багато вітамінів і мінералів, які допомагають підтримувати наше здоров’я. Шпинат має середнім темпом сповільнювати процеси старіння і зміцнювати залози внутрішньої секреції, а також знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Для приготування супу з шпинатом з куркою нам потрібно:

  • 1 куряча грудинка;
  • 1 літр води;
  • 2-3 картоплі;
  • 200 г шпинату;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 головка цибулі;
  • пучок петрушки;
  • сіль, чорний перець за смаком;
  • рослинна олія.

Спочатку відварюємо курячу грудинку, додаючи воду і сіль до смаку. Потім додаємо картоплю, нарізану кубиками, і варимо ще 10-15 хвилин.

У сковорідці розігріваємо олію і на ній обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і часник до золотистого кольору. Потім додаємо борошно і шпинат, нашаткувати листя якого ми перед цим. Готуємо масу на повільному вогні, постійно помішуючи, до отримання густої консистенції.

Потім масу з шпинатом додаємо до курячого бульйону разом з нарізаною курячою грудинкою. Додаємо також нарізану петрушку і залишаємо варитися ще 5-7 хвилин.

Серветками покришити страву, посолити і підсолити за смаком. Подаємо суп зеленим з шпинату з куркою гарячим з вершками або з смаженим беконом сверху, можна додати яйця.

Суп-пюре з шпинату

Суп-пюре з шпинату

Суп-пюре з шпинату – це смачний та корисний перший страва, яка додасть різноманіття до вашого раціону. Шпинат містить багато вітамінів та мінералів, які корисні для організму, зокрема для кишечника та шлунково-кишкового тракту.

Для приготування супу-пюре з шпинату, спочатку нашаткуємо листя петрушки та цибулі. Потім відправляємо ці інгредієнти у каструлю разом зі шпинатом, картоплею та часником. Додаємо сіль за смаком та заліваємо все водою (близько 1 літра). Варимо на повільному вогні приблизно 20 хвилин, поки картопля не стане м’якою.

Потім знімаємо суп з вогню і змішуємо його в блендері до отримання однорідної маси. Повертаємо суп назад у каструлю і додаємо вершки. Знову ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо ще 5 хвилин.

Тим часом в сковорідці розтоплюємо рослинну олію та обсмажуємо нарізаний дрібно бекон до золотистого кольору. Знімаємо з вогню і додаємо в суп.

Суп-пюре з шпинату готовий! Подаємо його гарячим, посипавши зверху нарізаним шпинатом та петрушкою. Можна також додати трохи борошна, розведеного в холодній воді, для гущення супу. Приємного апетиту!

Крем-суп з шпинату і щавлю з авокадо

Цей крем-суп з шпинату і щавлю з авокадо – відмінний варіант для того, щоб насолодитися смачним та корисним обідом або вечерею. Він має ніжну та кремову текстуру і насичений смак.

Для приготування цього супу нам знадобиться головка цибулі, кілька гілок шпинату, невелика кількість щавлю, 1 авокадо, 2 столові ложки борошна, 1 літр води, 100 мл вершків, сіль, чорний перець.

Спочатку потрібно почистити та нарізати цибулю, дрібно нарізати листя щавлю та шпинату. В каструлю додаємо масло і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Потім додаємо борошно, перемішуємо і варимо на малому вогні до утворення рум’яної маси.

Далі додаємо в каструлю нашаткуватий шпинат і щавль, перемішуємо і варимо кілька хвилин. Потім додаємо воду, посолити і варимо на повільному вогні протягом 15-20 хвилин, доки овочі не стануть м’якими.

Після цього суп потрібно змішати в блендері до однорідної консистенції. Додаємо вершки та дрібно нарізаний авокадо, знову змішуємо, додаємо сіль та перець за смаком.

Суп готовий! Його можна подавати гарячим або охолодженим. Прикрасити зверху можна нарізаними листками шпинату або беконом.

Овочевий бульйон можна замінити звичайною питною водою

Овочевий бульйон є одним з основних компонентів багатьох страв. Його можна приготувати з овочів, які є в нашому холодильнику або саду. Проте, якщо у вас немає можливості чи бажання використовувати овочі, ви можете замінити овочевий бульйон звичайною питною водою.

Для приготування овочевого бульйону замість води потрібно взяти велику каструлю та налити в неї 1 літр води. Потім на вогні розігріваємо воду до кипіння.

Поки вода нагрівається, потрібно приготувати овочі. Відраховуючи 1 літр води, ви можете взяти овочі за свій смак – картоплю, цибулю, моркву, петрушку та інші. Овочі потрібно дрібно нарізати та посолити за смаком.

Після того, як вода закипіла, до неї додаємо підготовлені овочі. Варимо їх на повільному вогні протягом 30-40 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.

У проміжку часу, коли овочі варяться, можна приготувати шпинат. Для цього беремо молодий шпинат, промиваємо його та обсушуємо. На сковорідці розігріваємо трохи олії та нарізаємо головку часнику. Потім додаємо шпинат і обсмажуємо його до готовності.

Коли овочі вже готові, їх потрібно відварювати. Для цього ми використовуємо блендер і перетворюємо овочі в пюре. Додаємо дрібно нарізаний шпинат та знову перемелюємо у блендері.

Остаточний етап – додавання бульйону в пюре з овочів. Для цього поступово додаємо бульйон в пюре, помішуючи, доки не отримаємо бажану консистенцію. При потребі можна додати ще трохи води або бульйону.

Готовий овочевий крем-суп з шпинатом можна подавати на стіл гарячим. Для прикраси можна використовувати крупні листя шпинату та вершки. Такий суп має багато корисних властивостей для організму, оскільки містить велику кількість вітамінів та мінералів.