Парафінотерапія в домашніх умовах

 

Парафінотерапія відноситься до косметичних процедур, призначених для очищення та освіження шкіри на обличчі, руках, ногах та інших ділянках тіла. За допомогою воску шкіра живиться необхідною вологою та виводяться молекули, що негативно впливають на якість шкірних покривів. Після виконання процедури оброблена частина тіла стає набагато м’якшою і приємнішою на дотик, має бархатистість і пружність.

Як повідомляє https://tanoya.ua/parafinoterapiya/ дія парафінотерапії полягає в наступному: розігрітий віск наносять декількома шарами на певну ділянку тіла або проводять обгортання. Коли парафін остигає, на шкірних покривах відбувається розширення пір. Через них за допомогою поту відбувається виділення токсинів та інших несприятливих речовин, що вбираються у парафін. Кровообіг покращується, що видно відразу після закінчення процедури – шкіра помітно краще виглядає, зволожується та пом’якшується.

При охолодженні віск зменшується в обсязі, тим самим стягуючи шкіру. Цей процес має масажну дію, внаслідок чого зморшки стають менш помітними.
Використовують цей віск не тільки в косметичних цілях, а й у медичних. Часто застосовують також у боротьбі з целюлітом.

Як і багато процедур, використання парафіну в деяких випадках протипоказано. Застосовувати його заборонено при:

  • Захворювання нирок (пієлонефрит, глоумеронефрит);
  • Цукровому діабеті;
  • Запальні процеси в організмі на момент процедури;
  • Захворювання артерій та судин (атеросклероз);
  • Серцеві захворювання;
  • Гіпокоагуляції;
  • Наявність відкритих ран або шкірних захворювань на ділянці шкіри, де планується проводити процедуру;
  • Вагітності та годування груддю.

Сеанси парафінотерапії можна проводити вдома, не обов’язково для цього відвідувати дорогі салони краси.

Процес приготування парафіну досить простий: для використання в косметичних цілях його розігрівають на паровій бані на повільному вогні, постійно помішуючи. Важливо не допускати, щоб вода потрапила в ємність із парафіном. Після того, як він розплавився і став однаковою консистенцією, дати йому деякий час охолонути.

Перед використанням на шкірі слід нанести невелику кількість на руку для проби, щоб не допустити появи опіків. Якщо температура воску досить тепла, але не обпалює, тоді можна наносити на потрібну ділянку шкіри спеціальним пензликом.

Якщо парафінотерапія виконується на руках, їх слід попередньо добре вимити та очистити за допомогою скрабу. Перед парафіном на руки слід нанести товстий шар крему.

Далі наноситься сам віск декількома шарами спеціальним пензликом. Перед кожним нанесенням нового слід почекати, доки підсохне попередній шар. Проміжок між нанесенням шарів становить близько хвилини.
Якщо тара, в якій розігрівався парафін досить широка, можна просто опустити руку на кілька секунд. Потім також витримати паузу для просихання воску та повторити процедуру ще 2-3 рази.

Після проведення цього процесу на руки слід надіти рукавички з целофану та рукавиці, або обмотати руки теплим рушником. Після закінчення 20-30 хвилин целофанові рукавички знімаються разом із застиглим парафіном. Після цього руки змастити товстим шаром живильного крему.

Проведення парафінотерапії на нижніх кінцівках виконується як і, як і руках.
При нанесенні воску на обличчя необхідно попередньо підготувати маску з марлі та плівку з вирізом для області очей та рота. Процес трохи відрізняється від процедури на руках. Спочатку проводиться ретельне умивання особи, очищення скрабом, нанесення першого шару парафіну. Після цього на обличчя лягає марлева маска і вже на неї наносяться ще 3-4 шари воску. Зверху фіксується плівкою та теплим рушником для збереження тепла. Через 30 хвилин необхідно зняти парафінову маску та змастити обличчя живильним кремом.

Вже після першого проведення даної процедури шкіра стає набагато приємнішою на дотик, більш еластичною, дрібні зморшки розгладжуються.