Швидкі рецепти приготування капустяного пирога для спішних моментів

Капустяний пиріг на швидку руку рецепти приготування

Капустяний пиріг – це прекрасна страва для тих, хто любить смачну, випічку просто і швидко. Подібно до капусняку, він має смачну начинку з капусти, яка подається в гармошку, але цей пиріг швидше готується та легше подається на стіл.

Щоб приготувати капустяний пиріг, вам знадобляться такі інгредієнти: капуста, цибуля, масло, мука, яйця, зелень, сметана та сіль. Дістаньте зверху капусти ще розпушене борошно – і готовий капустяний пиріг майже на твоєму столі!

Для початку заздалегідь приготуйте тісто. Розділіть борошно на дві половинки: одну пересипте у миску, додайте рідке яйце, розтоплене масло і невелику кількість солі. Замішайте тісто руками, додайте трохи рідкої води, якщо борошна немає дуже багато. Потім згорніть тісто в мисці і дайте йому охолонути.

Тоді приготуйте начинку для пирога. Зручно різати капусту, використовуючи ніж або нарізне молоточки. Капусту треба шинкувати на дрібні шматочки. Додайте капусту до цибулі, залишивши багато рослинного масла, і варіть капусту протягом кількох хвилин.

Тоді додайте смажений лук до капустяної начинки і все разом помішайте. На готове тісто налейте капустяну начинку і розподіліть її рівномірно по всій поверхні тіста.

Прикрийте пиріг вершковим маслом, посипте зеленню і накрийте іншою половиною тіста. Зіштовхніть дві половинки тіста разом, щоб аккуратно перекинути пиріг на форму для випічки і застібнути його зразу.

Поставте пиріг у духовку та готуйте приблизно 40-45 хвилин при температурі 180 градусів Цельсія. Поставте готовий капустяний пиріг на стол і подавайте його гарячим зі сметаною.

Господині на замітку

Господині на замітку

Якщо вам потрібно швидко приготувати страву з капустою, але вечірні плани перекроюють час на готування, то як варіант можна замість капусняка зробити капустяний пиріг. Інгредієнти на цю смачну випічку, як ви вже знаєте, потрібно підготувати заздалегідь.

А коли випічка готова, достаньте її з духовки і дайте трохи охолонути, щоб повністю пройшли бульки. Потім розділіть пиріг на шматочки і подайте зі сметаною або вершковим маслом.

Не забудьте додати в начинку кілька яєць – вони з’єднують всі інгредієнти разом і роблять страву більш насиченою та смачною. Якщо дуже не любите борошно, то можна замінити його на гречку або рис, варіння яких – теж круті варіанти з капустю.

А ще якщо у вас немає великої форми для пирога, то використайте невелику миску з круглим дном, змастіть її олією, обсипте борошном і перекладайте тісто з руками. Тоді не доведеться возитися через розвертання і перекладання на столі. Згодом, коли тісто охолоне, вже можна накрити його зверху капустю і поставити в духовку.

Збережіть у пам’яті цей рецепт і не забудьте випробувати його, коли з’явиться бажання приготувати щось смачне з капустою. Готування не займе багато часу, а результат точно сподобається вашій сім’ї та гостям!

Капустяний пиріг

Капустяний пиріг

Капустяний пиріг – це смачна страва з капустного листкового тіста з начинкою з капусти та цибулі. Його легко приготувати на швидку руку.

Для приготування потрібно розігріти духовку до 180 градусів. Візьміть капусту і цибулю, розділіть їх на шматочки. Змастіть форму вершковим маслом і постеліть в неї капустяне тісто.

В центр тіста додайте капусту з цибулею і зверху додайте ще одну половинку тіста. Для приготування тіста змішайте борошно з яйцем і додайте трохи води, якщо тісто є занадто рідке. Повністю покрийте капустяну начинку тістом.

Поставте пиріг у духовку на 30-40 хвилин. Після цього вийміть його з духовки і дайте охолонути. Дістаньте пиріг з форми і подавайте на стіл разом зі сметаною.

Капустяний пиріг – це чудовий варіант капусняка без необхідності возитися з випічкою.

Приготування

Якщо ви знаєте, як приготувати капустяний пиріг, то цей варіант займе у вас не багато часу. Тому додайте в миску борошно і розділіть його на половинки. Решту інгредієнтів покладіть в іншу миску.

Капустяного пирога без розведеного тіста також готувати круто, треба тільки один раз запекти борошняне дно. А якщо у вас немає багато часу, то готуйте пиріг з рідким тістом.

До крупчатого тіста додайте вершкового масла, занурте його руками в гарячу варіну капусту, і через півтори години пиріг буде готовий.

Тепер нарізайте капусту і цибулю на маленькі шматочки. Влаштуйте все у мисці, зверху вкладіть власноруч приготувану начинку і накрийте другою частиною тіста. Просто скомпонуйте все разом і дайте охолонути.

Уже залягшу голову киньте на духовку. Розчинте яйце у вершковій сметані і змастіть тісто. Подивіться, чи готовий капустяний пиріг, дістаньте його з готової форми і поставте на стіл. Начинку можна збагатити на ваш смак шматочками свіжеї капусти. Це теж гарний варіант!

Короче, капусняк – смачна і проста страва, що її приготувати можна швидко і без особливих спеціальних навичок.

Швидкий капусник

Швидкий капусник

Любителі капустяного пирогу, особливо ті, у кого немає багато часу на готування, цей рецепт точно прийдеться до смаку. Швидкий капусник – це зручний варіант, який можна приготувати на швидку руку без зайвого возитися з тістом.

Приготування “швидкого капусника” розпочніть із замішування тіста. Додайте виробіткове борошно, вершкового масла та сметани. Розділіть тісто на дві половинки та розкатайте їх. Змастіть форму маслом і покладіть одну половинку тіста на дно форми.

Для капустяної начинки поріжте капусту тонкими смужками. Посоліть і перемішайте до того моменту, поки капуста не виділить сік. Вийміть капусту разом з соком і зібраною цибулею на миску. Додайте яйце і все добре перемішайте.

Додайте капустяну начинку на тісто в формі. Розтягніть на неї другу половинку тіста. Проколіть верхню частину тіста виделкою, щоб у парі вийшло зайве повітря.

Дайте “швидкому капуснику” остатнути зокрема. Розбийте яйце у чашку та збийте його вилкою. Задайте духовку на загальну температуру 180 градусів. Змастіть капусняк заздалегідь збитим яйцем. Поставте у духовку на 30 – 40 хвилин, поки капустяний пиріг не стане золотистим зверху. Вийміть з духовки і охолоніть.

Тепер Ваш швидкий капусник готовий до подачі на стіл. Розріжте на шматочки та подавайте гарячим разом з сметаною. Ця страва вже готова до подачі і буде чудовою випічкою для сніданку, обіду або вечері. Смачного!

Пиріг за 40 хвилин

Якщо немає бажання довго стояти біля духовки, є один варіант – приготувати капустяний пиріг на швидку руку. Для цього заздалегідь приготуйте тісто, але замість години воно займе всього 15 хвилин. Додайте в тісто борошно, вершкове масло, яєць та вершкового масла. Руками змішайте і дайте охолонути.

Тим часом приготуйте начинку для пирога. Розділіть білу капусту на смачні шматочки і складіть їх у мисцю. Велику цибулю наріжте луком соломкою. Моркву натертим на терке. Подрібніть капусту, залишивши її шматочками по-більше. Додайте у капусту цибулю, лук та моркву та змішайте. Посоліть і поперчіть за смаком.

Зараз поверніться до тіста. Розкатайте його, як для пирога, і розложіть у форму, змащену маслом. Вирівняйте руками. Додайте начинку у форму на тісто. Накрийте верхню частину тіста, утвореної половинкою, верхньою половиною тіста. Дайте пирогу трохи успокоїтися, щоб все прихопилося разом. Після цього дайте йому свій шматочок у духовку.

Відправте пиріг у духовку на 30-35 хвилин. Запаліть духовку та розігрійте до 180 градусів. Це буде час, коли ви зможете зайнятися іншими справами і не возитися з готуванням. Якщо ви не знаєте, чи вийде пиріг на цю конкретну страву, дайте духовці ще 5 хвилин, щоб переконатися, що вона повністю приготувала вашу страву. Капусняк готовий отримувати.