Смачні покрокові рецепти ірисок для приготування вдома

Як зробити іриски в домашніх умовах смачні покрокові рецепти

Іриски-тягучки – це солодкі цукерки, які можуть бути виготовлені в домашніх умовах за декілька простих кроків. Вони є улюбленим ласощами багатьох домочадців і можуть бути приготовлені зі звичайних продуктів, які майже завжди є в кожному холодильнику.

Основний склад ірисок – цукор, молоко, згущене молоко та вершкове масло. Всі ці продукти змішуються у контейнері і подаються до кипіння. Потім змішану масу потрібно варити при слабкому вогні протягом кількох хвилин, постійно помішуючи. Потім масу варять ще трохи, додавши згущене молоко.

Після цього масу потрібно взяти з вогню і дати трохи охолонути. Потім додаються розплавлені цукерки-іриски, які додають особливий смак та аромат до цього десерту. Масу потрібно перемішати, щоб цукерки розподілилися рівномірно.

Готову масу варто викласти у форму, попередньо промазану олією або покриту фольгою. Іриски залишаються в камері холодильника на кілька годин, щоб вони стали твердими. Потім їх можна витягнути з форми і подавати на стіл для смаколиків.

Іриски – вітчизняні ласощі родом з Франції

Іриски – вітчизняні ласощі родом з Франції

Іриски – це вітчизняні солодощі, які стали популярними в українських сім’ях. Вони мають неповторний смак і приємний аромат і стають улюбленою ласощі для домочадців.

Основою для ірисок є згущене молоко, яке надає цукеркам ніжності і неперевершеного смаку. Для приготування цих ласощів потрібні також масло, цукор, вершкове молоко, арахіс і деякі інші компоненти.

Для початку потрібно підготувати форму або камеру для ірисок. За бажанням можна використати цукеркову форму, щоб іриски отрималися у формі цукерок. Якщо такої форми немає, можна використати будь-яку виглядову форму чи контейнер.

Далі потрібно розтопити масло і злити його в каструлю. Додайте згущене молоко і цукор. Ретельно перемішайте усі складові і поставте каструлю на помірний вогонь.

За допомогою міксера взбийте суміш до однорідної консистенції. Додайте вершкове молоко і продовжуйте збивати до утворення густої маси.

Далі додайте арахіс і ретельно перемішайте. Іриски-тягучки готові! Тепер потрібно перелити масу в підготовлену форму або камеру і залишити в холодильнику протягом кількох годин, поки вони не затверднуть.

Після затвердіння іриски можна вийняти з форми і нарізати на невеликі шматочки. Вони готові до подачі! Ці смачні іриски з задовольняючим смаком стануть незамінним ласощами для всієї родини.

Іриски-тягучки в домашніх умовах

Іриски-тягучки в домашніх умовах

Іриски-тягучки – це смачна і солодка домашня делікатесна страва, яку можна легко приготувати у власній кухні. Цей десерт надасть можливість господині проявити свої кулінарні здібності та порадувати своїх домочадців.

Для приготування іриски-тягучки потрібно взяти ірис, молоко, цукор та вершкове масло. По-перше, варимо ірис в молоці протягом 30 хвилин. Потім додаємо цукор та вершкове масло, і добре перемішуємо. Цей склад створить основу для наших ірисок-тягучок.

Після того, як суміш охолодилася, ми можемо почати формувати цукерки. Беремо невелику кількість маси і робимо з неї невеликі кульки або різні фігурки. Можна використовувати спеціальну форму для цукерок, яка надасть їм оригінальний вигляд.

Головна особливість ірисок-тягучок – їхній неповторний смак. Вони мають ніжну та тягучу консистенцію, а також неповторний смак зовсім не схожий на звичайні магазинні цукерки. Ці домашні іриски-тягучки стануть справжнім десертом для вашої сім’ї, який можна насолоджувати на кожен день.

Зберігайте цукерки в холодильнику або в прохолодній камері, щоб вони зберегли свою форму та свіжий смак. Насолоджуйтесь смачними ірисками-тягучками разом із своїми близькими та радуйте їх своїми кулінарними талантами!

Приготування

Приготування

Для приготування смачних ірисок-тягучок в домашніх умовах нам знадобляться декілька простих і доступних продуктів. Склад ірисок дуже простий: цукор, згущене молоко, вершкове масло та молоко. Такого набору продуктів можна знайти в будь-якій камері господинь.

Почнемо з підготовки складу ірисок. У сковороді розтоплюємо вершкове масло і додаємо згущене молоко. Важливо помішувати склад постійно, щоб запобігти його підгоранню. Коли склад стане однорідним, додаємо цукор і продовжуємо помішувати до повної розчинності цукру.

Далі важливим етапом є додавання молока в склад. Додаємо його трохи, помішуючи масу. Потрібно додавати молоко поступово, щоб уникнути утворення грудочок. Після додавання молока продовжуємо помішувати склад ще кілька хвилин.

Згущену масу треба трохи охолодити, щоб вона зміцнилася. Для цього використовуємо холодильник. Коли склад стане густим і трохи застигне, можна приступати до формування ірисок. Виливаємо масу в форму і рівномірно розподіляємо.

Після того, як маса охолола і затверділа, можна виймати іриски з форми. Рекомендується використовувати дерев’яну лопатку або ніж. Формуючи кульки, зберігайте основну форму ірисок. Це допоможе їм виглядати привабливо і не теряти своїй привабливості.

Таким чином, приготування ірисок в домашніх умовах зовсім нескладно. Слідувавши покроковому рецепту і використовуючи доступні продукти, ви зможете порадувати своїх домочадців цікавими та смачними цукерками. Насолоджуйтесь їх неперевершеним смаком і не забудьте ділитися зі своїми близькими!

60 хвилин – і готово

60 хвилин - і готово

Умілі господині завжди знають, як зрадувати своїх домочадців смачними домашніми цукерками. Якщо у вас є трохи вільного часу і базовий набір продуктів, то ви зможете приготувати неймовірно смачні іриски-тягучки просто в домашніх умовах. Для приготування цьому рецепті вам знадобиться міксер, камеру для плавлення і контейнер для зберігання.

Основою ірисок є згущене молоко, яке підкреслить ніжний смак цукерок. Пориньте у світ солодощів, змішавши згущене молоко з трохи вершкового масла. Додайте цукерки зі своїм улюбленим смаком, наприклад, з горіхами або шоколадом. Ретельно перемішайте усі інгредієнти за допомогою міксера до однорідної консистенції.

Після того, як маса стане однорідною, перенесіть її у камеру для плавлення. Спершу розітріть на водяній бані, а потім використовуйте мікрохвильову піч. Плавте масу до того моменту, поки вона стане густою і однорідною. Не забувайте періодично помішувати, щоб уникнути перегорання.

Готову масу розлейте у форму або на плоску поверхню, покриту папером для випічки. Рівномірно розподіліть ірис по всій площі, утворивши шар товщиною приблизно 1-2 см. Залиште його висихати при кімнатній температурі протягом 60 хвилин.

Після того, як ірис набере необхідну консистенцію, розріжте його на невеликі кусочки. Заверніть цукерки в папір для солодощів або положіть їх у контейнер для зберігання. І ось вони, смачні іриски-тягучки готові до споживання!