Як приготувати домашній паштет з яловичої печінки: крок за кроком рецепт

Рецепт паштету з яловичої печінки в домашніх умовах

Паштет з яловичої печінки є одним із класичних рецептів домашнього кулінарного мистецтва. Його готують з легко доступних і простих інгредієнтів, а результат виходить смачним і дуже корисним продуктом. Яловича печінка містить багато важливих речовин, таких як залізо, цинк та вітаміни групи B, що корисні для здоров’я.

Для приготування цього паштету потрібно мати окрему ємність, в яку можна буде покласти продукт після обсмаження. Спочатку слід почистити печінку від плівок та скоринки, потім м’яко промити під проточною водою. Далі невеликими шматочками потрібно порізати цибульку та сало. На розігрітій сковороді вона повинна обсмажити до готовності. Потім до цього міксу додають печінку та овочі – печінку краще зразу порізати на шматочки. В цей момент також додатково необхідно підсмажити інші додаткові інгредієнти – цибулю та сало. При цьому обсмажувати їх треба до готовності.

Коли всі компоненти страви готові, їх треба відправити в миску блендера або різаторки, додати деяка кількість вершків (або молока, щоб зробити страву менш жирною) і розтерти все до однорідності. Виходить пом’ячений паштет-маса. Перець і сіль додаються до вашого смаку, а потім маса знову перемішується.

Останнім кроком буде випікання паштету в духовці протягом 30-40 хвилин до готовності. Температура повинна бути близькою до 180 градусів за Цельсієм. Після готовності паштет треба вийняти з духовки, залишити охолонути, а потім можна подавати на стіл.

Рецепт класичного домашнього паштету

Рецепт класичного домашнього паштету

Якщо ви хочете приготувати справжній класичний домашній паштет, вам знадобиться кілька інгредієнтів. Один з головних – це яловича печінка. Ви можете використовувати яловичу печінку окремо або з використанням інших м’ясних продуктів.

Спочатку потрібно порізати цибульку та обсмажити її до золотистого кольору у сковорідці. Потім потрібно приготувати печінку: вона повинна бути порізана на невеликі шматочки.

Тепер додайте до цибулі печінку та обсмажте все разом до готовності.

Після цього додайте до обсмаженої печінки вершкове молоко та продовжуйте тушкувати страву на невеликому вогні до повної готовності. У процесі тушкування додавайте сіль та перець за смаком.

Окремо потрібно змайструвати з дрібнозернистого сала паштету декілька матеріалів. Спочатку треба почистити скоринки, потім з нього комбінувати невеликі шматочки.

Потім слід обсмажити скоровсти поки вони не здобудуть червоний колір та приємну пахощ втопленого в смальці. Тільки так ви зможете продовжити процес приготування паштету.

Тоді запушуєте фаршу з печінки, додавши до скоринок вершки, ціле копчене м’ясо та цибулькову заправку.

В результаті приготування класичного домашнього паштету ви отримаєте надзвичайно смачну страву, яку варто спробувати. Не забудьте прикрасити паштет зеленню та подати зі свіжою або маринованою овочевою закускою. Смачного!

Спосіб приготування

Спосіб приготування

Для приготування паштету з яловичої печінки в домашніх умовах потрібно мати такі продукти:

  • Яловичу печінку – 500 г;
  • Сало – 100 г;
  • Цибульку – 1 шт;
  • Молоко – 200 мл;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Сіль, перець – за смаком.

1. Перед початком приготування потрібно печінку вимити, очистити від плівок та скоринки. Потім порізати її на невеликі шматочки.

2. На розігрітій сковороді обсмажити сало до золотистого кольору, тоді додати до нього цибульку, яку треба порізати дрібно. Після цього потрібно пасажувати ці продукти до виду золотистої маси.

3. Додати до цих продуктів печінку та тушкувати все разом до повної готовності печінки. Весь час при тушкуванні потрібно помішувати страву.

4. Готову печінку викласти в окрему ємність та дрібно порізати ножем. Потім додати до неї молоко та вершкове масло.

5. За допомогою блендера змішати цю масу до однорідності і додати сіль та перець за смаком.

6. Щоб паштет був більш ніжним і ніжним, можна додати декілька подрібнених овочів, таких як морква або цибуля. Це додасть страві смакові нотки та зробить її більш апетитною.

7. Готовий паштет з яловичої печінки потрібно залишити протягом декількох годин, щоб він настоявся і набув більш насиченого смаку.

Виготовлення паштету з яловичої печінки є класичним рецептом та з обмеженим вживанням класичних приправ у його приготуванні. Тому він є корисним та досить легким у приготуванні стравою. За допомогою цього рецепту кожна господиня зможе приготувати смачний та ніжний паштет з яловичої печінки в домашніх умовах.

Рецепт паштету по-італійськи

Рецепт паштету по-італійськи

Паштети — це класичний італійський продукт, який можна приготувати вдома. Щоб правильно приготувати паштет по-італійськи, потрібно мати кілька складників: яловичу печінку, свиняче сало, цибульку, перець, молоко та вершкове масло.

Спочатку потрібно приготувати окрему ємність з плівками. Для цього потрібно зажарити сало на невеликими шматочками у сковороді, додати цибульку і довести її до готовності. Після цього потрібно додати печінку, почистити від плівок та порізати на шматочки. Обсмажити печінку разом з цибулею до готовності. Тоді потрібно додати перець і сіль за смаком.

Тепер потрібно приготувати смесь для паштету. Для цього потрібно злити молоко та вершки в окрему каструлю і прогріти на вогні. Потім потрібно додати до молочно-вершкової суміші обсмажену печінку і цибулю. Все це потрібно добре перемішати і дати вихолодитися.

Коли суміш вже готова, потрібно перетерти її блендером до отримання однорідної консистенції. Потім потрібно розкласти отриману масу в форму для запікання і випікати її у духовці при температурі 180 градусів. Печінку треба тушкувати приблизно 40 хвилин.

Коли паштет вже готовий, його можна вийняти з духовки та дати охолонути. По-італійський паштет з яловичої печінки можна подавати як самостійну страву, або використовувати його для приготування сендвічів або канапе.

Паштет з різної печінки

Добре відомо, що паштет – це смачна і корисна страва. У цьому рецепті ми приготуємо паштет з різних видів печінки – яловичої і свинячої, з додаванням сала, овочів та вершків.

Інгредієнти:

Інгредієнти:

  • 200 г печінки (100 г яловичої і 100 г свинячої)
  • 50 г сала
  • 1 цибулька
  • 1 морква
  • 1 столова ложка молока
  • 2 столові ложки вершків
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

Приготування:

  1. Печінку та сало помити, почистити від плівок і порізати на невеликі шматочки.
  2. У сковороді розігріти олію і обсмажити підрум’яненими шматочками печінки та сала. Додати порізану цибульку і моркву, тушкувати ще 5-7 хвилин.
  3. Потім всі інгредієнти перемістити в блендер або м’ясорубку, додати молоко та вершки, сіль і перець за смаком, і змелити до однорідної консистенції.
  4. Готову масу перелити в окрему ємність, виправити смак, прикрити її кришкою або їжачком і поставити в холодильник на 2-3 години.
  5. До вживання паштет потрібно додати свіжі зелені, відправити його на хліб і насолоджуватися неперевершеним смаком.

Таким чином, ви зможете приготувати смачний і корисний паштет з різної печінки. Цей класичний домашній продукт буде відмінним доповненням до вашого столу або чудовим варіантом перекусу. Спробуйте приготувати цей паштет самостійно і насолоджуйтесь усіма його перевагами.