Шарлотка з яблуками – це простий і смачний десерт, який можна випікати зі звичайних продуктів, які завжди є в холодильнику. Ця страва зарекомендувала себе як один з найулюбленіших випічок у багатьох сім’ях.
Для виготовлення шарлотки з яблуками вам знадобляться такі продукти: яйця, цукор, борошно, сіль, сода, вершкове масло, яблука та родзинки. Приготувати цей десерт досить просто і швидко – всього за 30-40 хвилин.
Спочатку підготуйте яблука – наріжте їх на скибочки і посипте цукром, щоб вони трохи підсолилися. Тим часом збийте жовтки з цукром до однорідної консистенції, додайте вершкове масло та продовжуйте збивати. Потім поступово всипати борошно, додати соду та щіпку солі і знову збити все разом.
В отриману масу додайте якесь вершкове або молочне масло, а потім починайте додавати білки, збиті в щільну піну. Тісто має бути легким і повітряним. Потім змастіть форму маслом і налейте в неї тісто. Верх форми прикрийте шаром яблук або родзинок.
Шарлотку з яблуками потрібно випікати в прогрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Після цього витягніть форму з духовки і прикрийте її рушником або кришкою, щоб створити пару. Через 10-15 хвилин вийміть рушник і дайте шарлотці трохи охолонути.
Шарлотка з яблуками і корицею
Шарлотка з яблуками і корицею – це смачний десерт, який можна приготувати вдома. Для цього вам знадобляться свіжі яблука, борошно, цукор, жовтків і білки, а також кориця для аромату. Почніть з підготовки фруктів – наріжте яблука на кубики і порівну розташуйте їх на дні випічки.
Тепер перейдіть до приготування тіста. Використовуйте мішалку або міксер для збивання жовтків з цукром до однорідної маси. Додайте борошно і соду, перемішайте все добре. У іншій мисці збийте білки з невеликою щіпкою солі до стійкої консистенції і додайте їх до тіста, помішуючи обережно.
Розподіліть тісто рівномірно зверху яблуками в формі. Випікайте шарлотку в прогрітій духовці при температурі 180 градусів протягом півгодини. Щоб перевірити готовність, використовуйте ніж або дерев’яну паличку – якщо вона вийде чисто, то шарлотка готова.
Після випікання витягніть шарлотку з духовки і змастіть її вершковим кремом. Для цього використовуйте вершки з цукром і додайте трохи кориці для смаку. Можна також прикрасити десерт родзинками або іншими сухофруктами.
Шарлотка з яблуками і корицею готова до подачі. Прикрашайте її свіжими фруктами або вершками і насолоджуйтесь цим чудовим десертом зі своєю сім’єю або гостями.
Яблучна шарлотка з вершковим маслом
Для приготування смачної яблучної шарлотки з вершковим маслом вам знадобляться такі продукти:
- 3-4 яблука
- 200 г борошна
- 150 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 3 яйця
- 1/2 чайної ложки соди
- щіпка солі
Підготуйте всі необхідні інгредієнти перед початком приготування шарлотки. Наріжте яблука на тонкі скибочки і поставте їх на бік. Збийте жовтки з цукром до отримання густої маси. Додайте вершкове масло і продовжуйте збивати.
Потім викладіть яйцеву масу в окрему ємність і почніть додавати борошно, сіль і соду. Змішуйте все добре, доки не отримаєте однорідне тісто. Якщо тісто виявиться занадто густим, можна додати трохи вершкового масла або молока для розрідження.
Випікайте шарлотку в прогрітій духовці при температурі 180 градусів Цельсія протягом півгодини. Після цього вийміть форму з духовки і прикрасьте вершковим маслом зверху. Шарлотка готова до подачі!
Яблучна шарлотка з корицею і родзинками
Для приготування смачної яблучної шарлотки з корицею і родзинками вам знадобляться такі продукти:
- 3 яблука
- 200 г вершкового масла
- 200 г цукру
- 3 яйця
- 1 чайна ложка кориці
- 200 г борошна
- 1 чайна ложка соди
- щіпка солі
- 100 г родзинок
Підготуйте яблука: видаліть серцевину і наріжте на тонкі кружечки. Потім зверху яблук посипте корицею і родзинками.
Для тіста використайте вершкове масло. Додайте цукор і збийте масло з цукром до однорідної консистенції. Додайте жовтки і продовжуйте збивати. Всипте борошно, сіль, соду і продовжуйте збивати до отримання густого тіста.
Збийте білки зі щіпкою солі до стійкого пінистого стану. Додайте білки до тіста і обережно перемішайте ложкою, щоб не знищити піну.
Змастіть форму із вершковим маслом і викладіть дно і боки форми тістом. Розташуйте на тісті шар з яблук і родзинок.
Поставте форму в прогріту до 180 градусів духовку і випікайте шарлотку приблизно 30-40 хвилин, аж до золотистого забарвлення.
Вийміть готову шарлотку з духовки і охолодіть її. При подачі можна полити вершковим маслом або посипати цукром.