Як за короткий час приготувати квасолю без попереднього замочування

Як швидко зварити квасолю без замочування

Квасоля – це бобова культура, яка має багато корисних властивостей для нашого організму. Вона містить велику кількість білка, вітамінів та мінералів. Крім того, квасоля допомагає знижувати рівень холестерину в крові, зміцнює серце і підтримує нормальну роботу шлунково-кишкового тракту.

Зазвичай, перед варінням квасолю її потрібно замочувати на кілька годин або навіть на ніч. Однак, є спосіб, який дозволяє зварити квасолю без замочування і заощадити багато часу. Для цього потрібно мати під рукою певні інгредієнти та пристрої.

Якщо ви не маєте часу замочувати квасолю, можете використати морську воду для варіння. Вона містить достатньо солі, щоб прискорити процес м’ягкого варіння квасолі. Для цього замість води від крану додайте морську воду у відповідному співвідношенні з водою. Таким чином, ви зможете домогтися швидкого кипіння квасолі, не чекаючи, коли всі її боби насичаться вологою.

Якщо у вас немає під рукою морської води, ви можете додати певну кількість солі у воду. Це також допоможе прискорити процес варіння квасолі. Для цього можна взяти близько 1 столової ложки солі на 1 літр води. Додайте сіль у воду перед початком процесу варіння квасолі і доведіть до кипіння.

Займемося самими бобами квасолі. Якщо у вас є можливість, купіть зелені боби квасолі. Вони мають меншу кількість шкідливих речовин і вимагають меншого часу приготування. Щоб зекономити ще більше часу, попередньо відібрані боби можна використовувати безпосередньо після просушування. Також, якщо ви маєте заморожену квасолю, ви можете варити її безпосередньо замороженою, не полишаючи її розморожуватися.

Кулінарні фокуси або як обдурити квасолю

Кулінарні фокуси або як обдурити квасолю

Квасоля – це одна з улюблених страв в багатьох кухнях світу, проте її зварювання може зайняти багато часу. Якщо вам потрібно швидко приготувати квасолю без замочування, є деякі кулінарні трюки, які допоможуть вам обдурити цей бобовий інгредієнт.

Перш ніж займемося квасолею, додамо до каструлі приблизно в два рази більше холодної води, ніж необхідно. Далі додамо квасолю і поставимо на вогонь. Коли вода почне кипіти, вимкнемо вогонь і залишимо квасолю в каструлі на деякий час.

Час, необхідний для варіння квасолі без замочування, залежить від її сорту і якості. Для зеленої квасолі цей процес може зайняти приблизно 15-20 хвилин, в той час як для морської квасолі цей час може збільшитися до 40-45 хвилин.

Після того, як квасоля настоялася в гарячій воді, знову поставимо каструлю на вогонь і додамо необхідну кількість води. Для кожного стакана квасолі потрібно додати близько двох стаканів води. Продовжуємо варити квасолю, поки вона не буде м’якою і готовою до вживання.

Отже, тепер ви знаєте, як обдурити квасолю і швидко її зварити без замочування. Використовуйте ці кулінарні фокуси, щоб заощадити час і насолодитися смачною стравою з квасолі!

Інтенсивне варіння

Якщо у вас є багато бобових і немає часу їх замочувати, то інтенсивне варіння стане вам на допомогу. Зварити квасолю без замочування можна, використовуючи спеціальний пристрій – прес-пот.

Для цього займемося варінням. Всі інгредієнти, які нам знадобляться, це боби квасолі, вода і сіль. Заповнимо прес-пот водою приблизно наполовину і додамо квасолу. Потім додамо п’ять склянок води і невелику кількість солі.

Тепер підключимо пристрій до електричної мережі і встановимо режим “Інтенсивне варіння”. Час, потрібний для варіння квасолі, залежить від кількості бобів та їх розміру. Зазвичай цей процес триває від 20 до 40 хвилин.

Після закінчення варіння, відкриємо кран і зливаємо воду з квасолею. Залишимо квасолу в прес-поті на кілька хвилин, щоб вона додатково просочилася. Додамо трохи холодної морської води, щоб зупинити процес варіння. Після цього квасоля готова до вживання.

Замочування з содою

Замочування з содою

Якщо у вас раптом з’явилася потреба швидко приготувати квасолю, а замочувати її немає часу, то можна скористатися способом замочування з використанням соди. Для цього вам знадобиться всього кілька інгредієнтів: сода, вода з крану та сухі боби.

Почнемо з підготовки содового розчину. Для цього розчинимо 1 столову ложку соди в 1 літрі морської води. Сода допоможе прискорити процес замочування квасолі, яка зазвичай вимагає довгого часу. Після того, як сода повністю розчиниться, додамо до розчину боби і залишимо їх на 4-5 годин, щоб вони зм’якли.

Після закінчення замочування з содою, воду зливаємо і змінюємо на просту воду з крану. Для цього додаємо свіжу воду у співвідношенні 3:1 – 3 частини води до 1 частини квасолі. Вода повинна повністю покривати боби. Поставимо каструлю з квасолею на вогонь і доведемо до кипіння. Після кипіння, зменшимо вогонь і варимо квасолю приблизно 1 годину.

Якщо у вас немає багато часу, то можна скоротити час варіння до 30-40 хвилин, але в такому разі квасоля може бути трохи більш жорсткою. Перевірити готовність квасолі можна простим способом: зламати квасолю навпіл – якщо вона ламається без зусиль, то вона готова.

«Заморський» метод

«Заморський» метод

Багато рецептів зварювання квасолі передбачають замочування бобових на декілька годин або навіть на ніч. Однак, якщо є нагальне бажання зварити квасолю швидко і без замочування, то можна скористатися «заморським» методом.

У цьому випадку вам знадобиться декілька інгредієнтів: квасоля, вода, сіль, бульйон або відвар, олія.

Почнемо з того, що виміряємо кількість квасолі, яку потрібно зварити. Зазвичай для одного порції вистачає 1/2 чашки сухих бобів. Якщо ви готуєте для багатьох людей, збільшуйте пропорції відповідно.

Потім квасолу потрібно промити під проточною водою, щоб видалити всі забруднення та зайві речовини. Далі ви повинні злити воду з крану на квасолю і поставити посуд з квасолею на плиту. Додайте воду так, щоб вона покривала квасолю на 2-3 пальці. Зверніть увагу, що цей метод підходить тільки для свіжих бобів. Якщо у вас сушені боби, то краще замочувати їх перед зварюванням.

Поставте каструлю на велику вогонь і доведіть воду до кипіння. Після кипіння зменшіть вогонь на середній і поставте кришку на каструлю. Варте квасолю протягом 45-60 хвилин, в залежності від типу квасолі. Періодично перевіряйте стан квасолі, щоб вона не переварилася. Якщо вода в каструлі почне висихати, додайте трохи кип’яченої води або бульйону.

Після виготовлення квасолі з каструлі треба злити воду і промити боби під холодною водою, щоб зупинити процес приготування. Тепер квасоля готова до використання у вашому рецепті.

«Заморський» метод дозволяє швидко приготувати квасолю без замочування, заощаджуючи при цьому час. Варто випробувати цей спосіб приготування квасолі і насолодитися її смачним смаком!

Грузинський салат «Мхалі»

Грузинський салат «Мхалі»

Сьогодні ми розкажемо про грузинський салат «Мхалі», який є справжньою насолодою для шанувальників здорового харчування. Основним інгредієнтом цього салату є квасоля, що додає йому неймовірний смак і корисні властивості.

Якщо ви хочете приготувати салат з квасолею, але у вас немає багато часу, то ми маємо для вас добру новину. У цьому рецепті ми розповімо, як швидко зварити квасолю без замочування. Для цього вам знадобиться лише квасоля, вода з краном і додаткові інгредієнти за вашим бажанням.

Квасоля – це бобова культура, яка містить багато речовин, корисних для організму. Вона містить багато протеїну, вітамінів і мінералів. Варити квасолю можна приблизно 1-2 години, але якщо ви хочете зекономити час, то скористайтеся пристроєм для кипіння води.

Щоб швидко зварити квасолю, вам потрібно взяти кілька шматочків квасолі, додати води в пристрій для кипіння і виставити таймер на приблизно 10-15 хвилин. Після цього відкрийте кришку і переконайтеся, що квасоля готова. Якщо вона вже м’яка, то ви можете вимкнути пристрій і займетесь іншими інгредієнтами для салату.

Приготування

Приготування

Перш ніж зварити квасолю, потрібно вимити її під проточною водою. Зверніть увагу, щоб була достатня кількість бобів, оскільки під час варіння вони збільшаться у розмірі.

Потім покладіть квасолю у каструлю та додайте воду. Кількість води має бути багато, приблизно у відношенні 3:1 до квасолі. Якщо вода з крану містить багато хлору, рекомендується використовувати фільтровану або морську воду.

Займемося приготуванням квасолі. Для цього додайте до каструлі квасолю та воду, поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Зменшити вогонь та готувати протягом приблизно 1 години, час може варіюватися в залежності від сорту квасолі.

Як тільки квасоля стане м’якою, можна додати решту інгредієнтів, наприклад, нарізані зелені трави або часник. Продовжуйте готувати ще кілька хвилин, щоб всі складові смачно зварилися в квасолі.

Після цього вимкніть вогонь та залиште квасолю у закритій каструлі на декілька хвилин, щоб вона настоялася. Тепер квасоля готова до подачі на стіл! Приятного апетиту!