Стрімкі темпи сучасного життя, постійний стрес і неправильне харчування можуть стати причиною різних проблем з кишківником. Неусталена робота цього важливого органу не тільки призводить до дискомфорту, але і може впливати на загальну якість життя.
Добрі новини в тому, що деякі харчові звички можуть бути ключем до подолання цієї проблеми. Дотримуючись правильної харчової стратегії і включаючи у раціон певні продукти, ви можете поліпшити функціонування кишківника і позбутися неприємних симптомів.
Регулярне споживання волоконних продуктів є одним з ключових аспектів забезпечення здоров’я кишківника. Волокна мають здатність утворювати гранули у кишечнику, що сприяє нормалізації стільцевої активності та зміцненню його стінок. Зелень, овочі і фрукти є джерелом розчинних волокон, які утворюють гельоподібну масу, сповільнюючи транзит харчових мас у кишківнику. Крім того, нерафіновані зернові продукти, які містять нерозчинні волокна, сприяють нормалізації перистальтики кишечника.