Медики та керівники громади вивчають нюанси створення кластерної лікарні у Лозовій

IMG 7202

В Україні запускають новий інфраструктурний етап реформи системи охорони здоров’я. Нова мережа закладів формуватиметься відповідно до принципу госпітальних округів та поділятиметься на надкластерні, кластерні, загальні та пункти первинної меддопомоги.

Наразі Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) визначило, що кожна область становить один госпітальний округ. Спроможні мережі госпітальних округів, які будуть закріплені постановою КМУ, наразі вже формуються на регіональних рівнях, зокрема у Харківській області.

 

У мережі Харківського госпітального округу – Лозівське Територіальне медичне об’єднання добивається рівня кластерного закладу охорони здоров’я. Доводить свою спроможність, пропрацьовує деталі та нюанси переходу лікарні на новий рівень роботи. Підкреслює сильні сторони закладу — його фінансову спроможність, оновлення матеріально-технічної бази, проведення капітальних ремонтів у більшості відділень, заповненість лікарні. Пропрацьовує деталі, яких не вистачає – певного обладнання та фахівців: нейрохірурга й алерголога. Новий статус – кластерна лікарня, надасть КНП “Лозівське Термедоб’єднання” можливість розширити перелік медичних послуг для лікування у середніх і тяжких випадках.

 

З цього питання заступник Лозівського міського голови Валерій Крикун та керівники первинної і вторинної ланки медицини взяли участь у селекторній нараді щодо реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2023 року № 174 “Деякі питання організації спроможної системи закладів охорони здоров’я”. Нарада пройшла під головуванням директора Департаменту охорони здоров’я Харківської військової обласної адміністрації Максима Хаустова. На нараді коротко обговорили структуру Харківського госпітального округу, плани щодо його формування та розвитку. Домовилися співпрацювати у вирішенні питань щодо нових методів реформування системи охорони здоров’я.

–>

Джерело: Лозівська міська рада