Корейські баклажани: оригінальний рецепт та секрети приготування

Баклажани по-корейськи

Баклажани по-корейськи – це витончена страва з овочів, яка має неперевершений смак і аромат. Цей салат можна подати як самостійну страву або використати як гарнір до основного обіду. Його приготування не займає багато часу, а результат виправдовує всі очікування.

Для приготування баклажанів по-корейськи потрібно взяти молоді, свіжі овочі. Миємо їх, чистимо від шкірки і ріжемо на тоненькі кільцями. Далі, поміщаємо нашу маленьку чайну ложку солі і просочуємо овочі олією, заливаємо оцтом і залишаємо на 20-30 хвилин для маринування.

Після того, як овочі вже просочені, ми миємо їх і відціджуємо від зайвої рідини. Велику цибулю ріжемо на півкільцями, а також ріжемо мариновані огірки. Моркву треба натерти на тертці, а петрушку розрізати.

Потім, у глибокій мисці змішуємо всі овочі, додаємо олію, ложку оцету, сіль, перець, декілька ложок соусу і дрібно нарізаний часник. Заправляємо салат і ставимо в холодильник на кілька годин для настояння. Готовий баклажан по-корейськи можна подати на стіл у вигляді салату або використовувати як гарнір до основної страви.

Перший рецепт салату з баклажанів по-корейськи

Перший рецепт салату з баклажанів по-корейськи

Для приготування салату з баклажанів по-корейськи нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 2 баклажани
  • 1 морква
  • 1 маленька цибуля
  • 2 столові ложки оцту
  • 2 чайні ложки рослинної олії
  • 1 чайна ложка солі
  • 0,5 чайної ложки перцю
  • 2 чайні ложки цукру
  • 2 зубчики часнику
  • свіжа петрушка для прикрашання

Спочатку ми миємо баклажани, обсушуємо їх і ріжемо тоненькими колечками або соломкою. Потім баклажани солимо і залишаємо на декілька хвилин, щоб вони виділили сік. Після цього промиваємо їх водою, просочуємо оцтом та маринованими овочами.

Моркву чистимо і натираємо на тоненькі соломки. Цибулю ріжемо маленькими кільцями. Потім маринуємо моркву і цибулю разом з баклажанами.

Часник розчавляємо, додаємо оцет, олію, сіль, перець і цукор, все добре перемішуємо. Цей соус буде просоченням для нашого салату.

Після того, як овочі настоялися в просоченні протягом близько 30 хвилин, салат готовий до подачі. Можна прикрасити його свіжою петрушкою і подати на стіл.

Салат з баклажанів по-корейськи може бути основним стравою або гарніром до м’яса. Його гостроту можна регулювати, додаючи або зменшуючи кількість перцю в рецепті. Спробуйте зробити цей салат свою та насолоджуйтеся його незвичайним смаком!

Другий рецепт з баклажанів по-корейськи

Другий рецепт з баклажанів по-корейськи

Ще один смачний спосіб приготування баклажанів по-корейськи. Вам знадобиться маленька морква, пара баклажанів, пучок петрушки, солодкий перець, цибуля та часник.

Спочатку миємо овочі, потім чистимо моркву. Натираємо її на тоненькі соломки. Баклажани ріжемо кільцями, солимо і залишаємо на кілька хвилин, щоб вони просочилися. Після цього миємо баклажани і ріжемо їх на соломкою.

Велику миску ставимо в холодильник, щоб вона охолола. Після цього кладемо в неї овочі – моркву, баклажани, цибулю та петрушку. Додаємо солодкий перець і декілька зубчиків часнику. Все це перемішуємо.

Для соусу змішуємо 3 столові ложки оцту і 2 столові ложки олії. Додаємо чайну ложку цукру і солі, а також столову ложку води. Цей соус надає салату по-корейськи свою неповторну смакову насиченість.

Отриману суміш соусу і овочів витримуємо в холодильнику близько 2 годин, щоб смаки добре проникли один в одного. Готовий салат з баклажанів по-корейськи можна подати на стіл як самостійну страву або як гарнір до м’яса чи риби.

Секрети вибору і приготування баклажанів

Баклажани – це особливі овочі, які можуть бути використані для приготування різноманітних страв. Щоб вони вийшли смачними і ароматними, потрібно дотримуватися кількох секретів.

Перш за все, при виборі баклажанів зверніть увагу на їх зовнішній вигляд. Вони повинні бути маленькими і молодими, без ознак перезрівання. Колір шкірки повинен бути рівномірним і без плям. Також перевірте, що баклажан має гнучку шкірку, без видимих пошкоджень і плям.

Після вибору баклажанів, їх потрібно миємо і чистимо. Для цього зніміть шкірку ножем або натирачкою. Потім ріжемо баклажани на тоненькі кільцями або соломкою. Не забудьте солити овочі, щоб вони забрали вологу і стали м’якими.

Слід звернути увагу на маринад для баклажанів. Додайте у соус оцет, часник, олію, перець, а також інші спеції за смаком. Це додасть салату особливий аромат і незабутній смак. Мариновані баклажани потрібно залишити в холодильнику протягом кількох годин, щоб вони насичилися соком і ароматом маринаду.

Щоб приготувати салат з баклажанів, додайте до них інші овочі, такі як морква і цибуля. Їх також можна нарізати тоненькими кільцями або соломкою. Для прикраси салату можна використовувати зелень, наприклад, петрушку.

Подавати цей салат краще відразу після його приготування, тоді він буде найсмачнішим. Салат з баклажанів можна подавати як самостійну страву або як гарнір до м’яса чи риби.

Третій рецепт маринованих баклажанів по-корейськи

Третій рецепт маринованих баклажанів по-корейськи

Для приготування третього рецепту маринованих баклажанів по-корейськи нам знадобиться морква, яку потрібно натерти на тоненькі соломкою. Також нам знадобиться часник, який ріжемо кільцями, та цибуля, яку ріжемо навпіл кільцями.

Молоді баклажани миємо, чистимо від шкірки і ріжемо на довгі пластинки. Потім баклажани заливаємо холодною водою і додаємо чайну ложку оцту. Залишаємо баклажани в цій воді на 15 хвилин для просочення.

Після того, як баклажани просочилися, ми їх відціджуємо і ставимо на вогонь. Додаємо моркву, цибулю, часник і маринуємо овочі протягом 5 хвилин. Додаємо тоненькі пластинки моркви і продовжуємо маринувати ще 5 хвилин.

Потім додаємо 2 ложки олії, 1 чайну ложку оцту та 1 ложку цукру. Все добре перемішуємо і продовжуємо маринувати овочі ще 5 хвилин.

Після закінчення маринування баклажани можна подати на стіл. Їх можна прикрасити свіжою петрушкою та подати з соусом. Мариновані баклажани по-корейськи мають насичений смак і надають особливого шарму будь-якому салату.

Четвертий рецепт баклажанів по-корейськи на зиму

Четвертий рецепт баклажанів по-корейськи на зиму

Підготовка до приготування баклажанів по-корейськи на зиму розпочинається з вибору свіжих овочів. Миємо баклажани, чистимо їх від шкірки і ріжемо на тоненькі кільцями. Моркву також миємо, чистимо і теремо на маленька соломкою.

Потім баклажани і моркву солимо і заливаємо оцтом. Відварюємо овочі з оцтом протягом 10 хвилин, після чого огірки відціджуємо і просочуємо їх олією.

У миску, в якій буде готуватися салат, кладемо просочені баклажани і моркву. Додаємо декілька ложок рослинної олії, столову ложку цукру і 3 столові ложки рослинного оцту. Додатково можна використовувати соус українського приготування або соус по-корейськи. Також можна додати часник і цибулю. Все перемішуємо.

Салат з баклажанів по-корейськи на зиму готовий до подачі. Щоб він набув більш насиченого смаку, рекомендується залишити його у холодильнику на декілька годин або навіть на ніч. Подати салат можна з петрушкою і перцем.