Водяники задокументували факти втручання в роботу лічильника та системи водопостачання

photo 2023 04 06 17 33 50

Втручання в роботу вузла обліку та запірного вентиля фахівці ДП “Лозоваводосервіс” виявили в квартирах жительок першого мікрорайону. Споживаючи воду, одна з них, завдала збитків підприємству – на 11 тисяч гривень, друга – на 23 тисячі. Загалом, під час останніх обходів багатоповерхівок, вдалося встановити чотирьох порушників.

Комісія обійшла 23 будинки – це 1342 квартири. Потрапити для перевірки роботи лічильників води вдалося у 789 квартир, розповідають працівники ДП “Лозоваводосервіс”. Відчиняють двері і пускають до житла законослухняні мешканці . До тих, які порушують правила, а ще й мають великі борги – потрапити у квартиру вкрай важко.

 

Крадії води вдаються до різних способів аби вплинути на роботу лічильників. Під час обстеження вузла обліку жінки, якій нараховано збитків на 11 тисяч гривень, водяники знайшли голку, яка зупиняла роботу механізму.

Збитків на 23 тисячі гривень завдала жінка, якій раніше , за її ж заявою, ДП “Лозоваодосервіс” припинив надання послуги з водопостачання. Фахівцями це здійснено шляхом опломбування запірного вентиля на вводі в квартиру. Порушивши цілісність пломби на вентилі, жінка продовжила незаконно користуватися водою. До того ж власниця квартири має загальний борг за воду – 80 тисяч гривень. Суд задовольнив чотири судові позови щодо стягнення заборгованостей.

 

Загалом під час обходів квартир, комісія додатково встановила 601 індикатор магнітного впливу, вручила 55 попереджень боржникам та 32 попередження про необхідність встановлення лічильників на воду.

 

На квітень – у планах водяників активно продовжити роботи з виявлення крадіїв води. Згідно показників загальнобудинкових лічильників об’єм води, який заходить в багатоповерхівку більший, ніж загальні показники квартирних вузлів обліку і нарахування згідно норм, тим споживачам, у яких не встановлені лічильники. У кожному багатоквартирному будинку щонайменше зникає 100 кубів води у місяць, поінформував на нараді директор КП “ЖУК” Володимир Бреус. Це свідчить про крадіжки води вже у середині будинку. Такий аналіз підприємство провело на прикладі будинків, які обладнані загальнобудинковими вузлами обліку води, їх у Лозовій всього 55.

 

Заступник Лозівського міського голови Денис Петренко на нараді з керівниками комунальних підприємств наголосив на необхідності посилення роботи щодо контролю за обліком води. Це питання заступник мера поставив на контроль. Про результати роботи комісії водяники звітують щотижня.

–>

Джерело: Лозівська міська рада