Як приготувати сациві з курки за грузинським рецептом?

Рецепт приготування сациві з курки по-грузинськи

Сациві – це грузинська страва, яка має неповторний смак і аромат. У цьому рецепті ми замість свинини використовуємо куряче філе, що робить цю страву смачною і легкою. Якщо ви хочете спробувати щось нове і вишукане, тоді вам обов’язково слід спробувати приготувати сациві з курки!

Спочатку перекладіть курку на невеликі шматочки і приготувайте їх у мультиварці з додаванням курячого бульйону. Оскільки ви не будете використовувати свинину, яка має багато жиру, додайте трохи оливкової олії або будь-якого іншого рослинного масла, щоб сациві була соковитою і смачною. Додайте до курки сіль та перець за смаком.

У той час, як курка готується, приготуйте соус для сациві. Візьміть міксер або блендер і помістіть у нього часник, хмелі-сунелі, трохи солі та перцю, а також волоських горіхів. Вмикайте міксер на середньому режимі, поступово додаючи оливкову олію або будь-яке інше рослинне масло, доки не отримаєте гладкий соус. Якщо розфасуйте торговий соус, наприклад, мейонез, замість ручного приготування соусу, рецептів на сайті “кухарка” дуже багато різних, які можна підібрати під свій смак.

Після того, як курка буде готова, обсушіть її та поділіть на невеликі шматочки. Покладіть курочку в ємність і додайте підготовлений соус. Добре перемішайте, щоб кожен кусочок курки був обсмажений соусом і мав насичений смак. Сациві можна подавати як окрему страву або як гарнір до салатів. Приємного апетиту!

Що ми знаємо про сациві з курки

Що ми знаємо про сациві з курки

Сациві з курки – це страва грузинської кухні, яка має свій неповторний смак та аромат. В основі цього страви лежить курочка, яка надає їй особливого смаку.

Сациві з курки відрізняються від інших рецептів приготування курки, оскільки вони готуються з використанням особливого соусу – саци (соусу з курки). Цей соус має гострий смак та багато масла, що додає страві особливу пікантність.

Для приготування сациві з курки, перш за все, потрібно очистити та розишкурити курку. Після цього курку треба варити протягом деякого часу в бульйоні, додавши кілька шматочків кореневої горіхової шкірки та хмелі-сунелі. Час варіння курки залежить від її ваги.

Тепер потрібно приготувати соус для сациві. Для цього візьміть куряче м’ясо та обсушіть його. Перекладіть його в блендер разом з деякою кількістю часнику та пару ложок борошна. Змішайте всі інгредієнти та додайте трохи солі. Поставте блендер на режим “холодний збивання” та збийте масу до однорідності.

Тепер додайте отриманий соус до вареного м’яса. Поставте ємність з куркою та соусом на вогні і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь та прокип’ятіть ще кілька хвилин. Готовий соус можна поділити на порції та подавати з куркою.

Сациві з курки можна подавати як окрему страву або використовувати як соус для прикрашення інших страв. Він чудово поєднується з рисом чи пшоном.

Класичний рецепт приготування сациві з куркою по-грузинськи

Класичний рецепт приготування сациві з куркою по-грузинськи

Сациві з куркою по-грузинськи – це страва з власною характерною ароматною ноткою. Для приготування цього смаколика Вам знадобиться наступний набір продуктів:

  • курка (можна взяти філе) – 500 г;
  • цибуля – 2 шт;
  • часник – 4-5 зубчиків;
  • свіжий кроп – 0,5 пучка;
  • хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.;
  • сіль – за смаком;
  • масло рослинне – 2 ст.л.

1. Скуштуйте курочку на невеликі кусочки. Додайте до курки часник і прес. Тепер додайте хмелі-сунелі і перекладіть у блендер. Все перемішайте за допомогою блендера до отримання однорідної консистенції.

2. Поставте курочку на вогонь і чекайте, доки вона досягне кипіння. Коли курочка закипить, трохи знизьте вогонь і додайте до неї цибулю.

3. Продовжуйте готувати курочку при помірному кипінні протягом 10-15 хвилин.

4. Додайте масло рослинне до готового соусу і перемішайте. Далі додайте кропу і сіль за смаком.

Подача: Сациві з куркою по-грузинськи можна подавати теплим або холодним, наприклад з варінням або з шкіркою. Смак страви більш виразний, якщо її подають з волоськими горіхами або з курячим бульйоном. Рецепти сациві в різних рецептів.

Рецепт сациві з курки в мультиварці

Рецепт сациві з курки в мультиварці

Сациві – це відома грузинська страва, яка підкорює своїм особливим смаком і ароматом. У звичайному рецепті ця страва готується зі свинини або яловичини, але якщо ви хочете спробувати щось нове, можете приготувати сациві з курки.

Для того, щоб сациві з курки вийшло ще смачніше, візьміть невелику курочку, очищену від шкіри та кісток. Потім насіките два зубчики часнику і обсушіть курку бумажним рушником.

У мультиварці налейте трохи олії і включіть режим «Смаження». Поміщайте курку у холодну мультиварку, дайте їй зрум’янитися з обох сторін протягом 3-4 хвилин.

Тепер додайте насіканий часник і продовжуйте смажити ще 1-2 хвилини. Додайте до мультиварки 200 мл бульйону, перемішайте і поставте режим «Тушкування» на 40 хвилин.

У цей час можна приготувати соус, який покращить смак страви. Для цього в блендері змішайте 1 столову ложку томатного соусу, 1 столову ложку варіння з волоських горіхів, 1 столову ложку соусу хмелі-сунелі, 1 столову ложку соєвого соусу, 1 столову ложку оливкового масла, 1/2 чайної ложки солі та трохи гострого перцю за смаком. Змішайте усі інгредієнти до однорідної консистенції.

Після 40 хвилин на кушті з мультиварки, вийміть м’ясо, розділіть на шматочки та помістіть в ємність. До м’яса додайте підготовлений соус і обережно перемішайте, щоб сациві усі шматочки були покриті соусом.

Тепер можна подати страву на стіл. Сациві з курки в мультиварці відрізняються своєю ніжністю і солодким смаком, оскільки м’ясо в процесі готування вбирає смак і аромат соусу. Подають сациві з курки з вареним рисом або картофельним пюре, як приклад. Приємного апетиту!

Простий рецепт незвичайного сациві з курки

Простий рецепт незвичайного сациві з курки

Сациві з курки – це блюдо грузинської кухні, яке можна приготувати дуже швидко і просто.

Оскільки сациві характеризуються гострим смаком і ароматним соусом з хмелі-сунелі, їх можна подати як окрему страву або гарнір до м’яса. Для приготування сациві з курки вам знадобиться обірка з курки, курячий бульйон, борошно та інші прості продукти, які часто є в кожній кухні.

Для початку, візьміть обсушену та очищену обірку з курки і поділіть її на кусочки невеликого розміру. Посоліть їх і приготуйте бульйон з курячого м’яса. Можна варити курочку в мультиварки або на плиті, на середньому вогні, доки не стане готовою.

Тепер, коли курочка готова, перекладіть її на окрему ємність і додайте трохи бульйону. Тепер можна поставте емність на вогонь і додайте борошно. Постійно охолоджуючи, перемішайте масу до стану густого соусу.

Далі, додайте в наш соус часник та хмелі-сунелі. Наприклад, для преса потрібні 2-3 частинки часнику і 1 чайна ложка хмелі-сунелі. Якщо ви бажаєте покращити смак соусу і дати йому горіхову нотку, то варто додати 1-2 столові ложки волоських горіхів.

Тепер перейдемо до курки. Наведена вага курки в рецепті є приблизною, можна взяти більшу кількість курячого м’яса. Для вологої курки додайте соус, який вам сподобався, але слід додати частину соусу і перевернути шкірки курячого м’яса з ними.

Потім відправте курку в духовку на кілька хвилин. При готуванні в духовці слід дотримуватися режиму, який указується в інструкції. Пеки їдять гарячими, отже, коли вона готова, вийміть її з духовки.