У Лозівській громаді перевіряють підприємців, які користуються неоформленою землею

Відновила роботу група, яка контролює використання та охорону земель комунальної власності. Спеціалісти оглянули 17 земельних ділянок у Лозовій, Домаському та Катеринівському старостинських округах. Здебільшого це були площі під магазинами, складами, переробними підприємствами, а також під водними об’єктами.

За результатами перевірки, підприємцям мають нарахувати добровільні відшкодування. Вони будуть співставні оренді, яку сплачують за подібні оформлені ділянки. Бізнесовці матимуть сплатити ці кошти в бюджет громади.

«На жаль, воєнний стан завадив деяким власникам нерухомості оформити земельні ділянки під нею. Люди це розуміють та погоджуються на добровільне відшкодування. Сплата за землю – один з основних джерел наповнення бюджету громаду. У цей складний час важливо, щоб платежі надходили вчасно. За роз’ясненнями Державної податкової служби, воєнний стан не звільняє землекористувачів Лозівської громади від сплати за неї. У нас не ведуться активні бойові дії, також не повідомлялося про заміновані ділянки», – зазначив Юрій Кушнір, секретар Лозівської міської ради.

Завдячуючи перевіркам робочої групи Лозівська громада за 2021 рік додатково отримала понад 1 мільйон гривень.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада