Лозівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відзначає 25-річчя з дня заснування

Створений Центр рішенням  сесії Лозівської міської ради від  28 травня 1998 року.

Голова Лозівської тергромади Сергій Зеленський сьогодні, 29 травня,  привітав колектив та подякував за підтримку жителів громади, які перебувають  у складних життєвих обставинах, та  надання соціальних послуг мешканцям міста та старостинських округів.

  • На жаль, у ці важкі часи, кількість соціально-незахищених сімей тільки збільшується, – відзначив голова громади Сергій Зеленський . – Проте, завдяки висококваліфікованим працівникам вашого Центру, ці верстви населення завжди можуть розраховувати  на підтримку й допомогу у вирішенні своїх життєвих питань. Ваш колектив виконує великий об’єм робіт з високим психологічним навантаженням.   Я дякую вам! Й бажаю сил, терпіння і натхнення у подальшій роботі.

До привітань приєднався секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір, начальниця Управління праці та соціального захисту населення Вікторія Кіпкало, начальниця служби у справах дітей Світлана Брежнєва.  

З нагоди 25-річчя заснування, працівників Центру відзначили Почесними грамотами та Подяками Лозівської міської ради.

Лист подяку  Лозівському міському  центру соціальних служб  для сім’ї, дітей та молоді  передав Харківський обласний центр соціальних служб, за підписом його директорки Олени Хватинець.

«Під час війни центр продовжує працювати у сталому режимі.  Фахівці  підтримують тих, хто найбільше того потребує, часто пропускаючи через себе увесь біль постраждалих та негатив сімейних негараздів, – розповідає керівниця Світлана Нескородько. –  Адже головне завдання закладу – допомогти людині зрозуміти свою проблему, показати напрямки її вирішення та підтримати на тяжкому шляху до подолання труднощів.»

Центр, до складу якого входять 7 фахівців із соціальної роботи та 1 психолог,  працює з сімʼями, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. З особами, які постраждали від проявів домашнього насильства.  Внутрішньо переміщеними громадянами.  Сімʼями, де виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.  Опікується військовослужбовцями та їхніми родинами.  

Цього року на обслуговуванні вже 320 клієнтів:

  • 70 – сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах;
  • 120 – сім’ї опікунів/піклувальників;
  • 11 – прийомних сімей;
  • 8 – дитячі будинки сімейного типу;
  • 46- постраждалих від домашнього насильства.

Минулого року Центр надав послуги 480 клієнтам.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада