Рецепт зимового кабачкового салату

Кабачковий салат на зиму

Інгредієнти:

Інгредієнти:

  • Один кілограм кабачків
  • Один кілограм моркві
  • Один кілограм цибулі
  • 3 зубчики часнику
  • 100 мл оцту
  • 100 мл розглянутого олії
  • 100 г соняшникової олії
  • Сіль за смаком

Рецепт приготування:

Рецепт приготування:

1. Кабачки і моркву чистимо і нарізаємо кубиками величиною близько 1 см.

2. Цибулю і чосночок порізати дрібненько.

3. У миску додати кабачки, моркву, цибулю і часник, заливаємо оцтом і соняшниковою олією. Додатково, долаємо розглянуту олію і добре перемішуємо. Натираємо перець за смаком і додати сіль. Легко перемішати до повного змішування.

4. Складаємо салат у чисті банки і стерилізуємо у киплячій воді протягом 10 хвилин. Потім відкидаємо на цілющі стовідсоткові килимки.

5. Відрізати лапшу оцтом і посипати цибулею і часником.

6. Заливаємо олією і прибираємо в холодильник на зиму.

Таким чином, ви дуже легко з можливістю приготувати кабачковий салат на зиму. Вийде смачний і корисний продукт, який можна вживати в будь-який час року. Спробуйте цей рецепт і ваша сім’я буде в захваті!

Рецепти консервування

Рецепти консервування

Консервування овочів на зиму – важлива складова частина домашнього зберігання запасів. Один з популярних рецептів – це кабачковий салат. Наприклад, можна вибрати молоді кабачки, вимити їх і нарізати на кубики.

Потім обсмажуємо їх на розігрітій соняшниковій олії до золотистого кольору. Додамо нарізану цибулю і кубики моркви, також смажимо до готовності. Одразу після цього додамо нарізаний перець і два-три зубчики часнику.

Коли овочі студні, розглянемо два способи зберігання. Перший спосіб – запускаємо овочі в стерилізовані банки відразу після обсмажування. Тепер дітальніше. Кладемо на дно банки кілька зубчиків часнику і трохи перцю. Потім розкладаємо обсмажені кабачки, моркву, цибулю і перець шарами. Заливаємо банку оцтом і доводимо до кипіння. Заважаємо солі, додаємо трохи олії. Закриваємо кришкою, перевертаємо і охолоджуємо. Такі банки з кабачковим салатом можна зберігати протягом всієї зими.

Другий спосіб – використовувати варені овочі. Після того як овочі остудилися після смаження, розміщуємо їх в стерилізовані банки. Зверху заливаємо оцет. Закриваємо банку кришкою і ставимо на 15-20 хвилин в водяну баню. Варіння досить для знищення всіх бактерій. Після цього банки з кабачковим салатом досить зберігати в холодильнику або в прохолодному погребі.