Мобільна бригада у складі медика, психолога та соцпрацівника надає допомогу жителям старокругів

Свою роботу мобільна бригада розпочала з 1 травня і  вже відвідала 16 населених пунктів Лозівської громади. Такі виїзди стали можливими завдяки міжнародному гранту «Багатогалузева рятувальна допомога постраждалим від конфлікту громадам», який виграли лозівські медики. Фінансуються виїзди Гуманітарною організацією INTERSOS, а реалізуються Благодійною організацією «Світло надії».   За умовами гранту працюватиме мобільна бригада  до березня наступного року.

  • Про можливість участі в гранті ми дізналися від міського голови Сергія Зеленського, розповідає сімейна лікарка Юлія Косик. – Подали документи й виграли його. Допомога, яку ми надаємо благодійна за нею може звернутися будь який житель громади. Такі звернення не потребують підписання нової декларації з сімейним лікарем.

Мобільна бригада тісно співпрацює з міською владою, яка допомагає в реалізації проєкту та старостинськими округами. Останнім вже надали графіки виїздів на червень.

За умовами гранту, мобільна бригада для своєї роботи отримає від гуманітарної організації ліки, кардіограф та глюкометр.

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада