Лозівщина святкує День визволення від нацистських окупантів

Напередодні свята, керівники міста і району, помічник народного депутата України Юлії Світличної, захисники України, рятувальники поклали квіти до Братських могил на Меморіалі Слави.

16 вересня 2023 року минає 80 років з Дня визволення Лозівщини від нацистських окупантів у Другій Світовій війні. Невимовно тяжких втрат зазнав український народ в тій страшній війні. Її принесли з собою нацистські окупанти, які без жалю топтали українську землю, палили  міста і села, убивали на своєму шляху кожного, хто не хотів коритися загарбникам.

За 2,5 роки окупації Лозової, наші земляки мужньо протистояли ворогу, створюючи підпільні організації та загони. Декілька десятків тисяч мешканців  Лозівщини  мужньо воювали на фронтах Другої Світової війни. Після її закінчення відбували місто й підняли його з руїн. І здавалося все скінчилося…

Але наступив лютневий ранок 24 лютого 2022 року. Знову війна – російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну! Вибухи, звуки сирен, розбиті міста і села, розпач людей і знову загибель кращих синів і доньок України.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих воїнів, які віддали свої життя за Україну.

Щасливе буття України, скріплене кров’ю мільйонів незламних борців, буде відновлене. В єдності український народ досягне величної мети, як в 1945, – Перемоги окупанта.

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада