Як приготувати балик зі свинини вдома: поетапний рецепт та поради

Балик зі свинини в домашніх умовах поетапні рецепти

Балик зі свинини – це смачна та соковита страва, яка стане чудовим доповненням до будь-якого столу. Цей рецепт дозволяє приготувати балик за кілька етапів, використовуючи тільки свіжі і якісні інгредієнти. Вам знадобиться свинячий бік, спеції, олія та інші складові, які нададуть страві неповторний смак.

Першим кроком у приготуванні баліку зі свинини є підготовка м’яса. Возьмемо свинячу вирізку та промиємо її під холодною водою. Потім наріжемо часникові горішки на крижанки та викладемо їх зверху м’яса. Змішаємо спеції та сіль, і таким чином отримаємо ароматну суміш. Завернемо свинину в фольгу та залишимо в холодильнику на декілька годин, щоб м’ясо насичилося смаком спецій.

Після цього приготуємо глибоку сковороду та розігріємо олію на вогні. Покладемо свинячий балік на сковороду та обсмажимо з обох сторін до золотистого кольору. Температура повинна бути близько 180 градусів. Після обсмажування перекладемо м’ясо на запечений лист та покриємо його фольгою. Запечемо балик протягом приблизно 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.

Коли балик зі свинини готується, ми можемо приготувати соус. Для цього змішаємо сік з моркви, розпусену олію та решту спецій. За допомогою пензлика нанесемо цю суміш на м’ясо та залишимо на 5-10 хвилин. Після цього балик можна витягнути з духовки та подати на стіл.

Балик зі свинини сиров’ялений рецепт

Для приготування балику зі свинини в домашніх умовах потрібно взяти свинячу вирізку. Спочатку м’ясо промиємо, а потім змішаємо спеції: сіль, перець, часникову підливу та інші за смаком. Викладемо свинину на фольгу і ретельно намажемо сумішшю спецій з усіх боків. Згортаємо фольгу у вигляді ковдри, щоб м’ясо залишилося соковите та протягом 24 години маринувалося в холодильнику.

Після цього готуємо сиров’ялений балик. В багатому глибокому противні викладемо фольгою підкладку, щоб м’ясо не пригоріло до дна. Розкладемо свинину на противні і викладемо зверху моркву, щоб вона дала солодку нотку смаку. Зверху м’ясо приправляємо залишками суміші спецій та складаємо горіхи. Зверху заливаємо олією, щоб балик залишався м’яким та соковитим. Всі страви запечемо протягом 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

В результаті отримуємо смачну і соковиту страву – балик зі свинини. Цей рецепт вирізняється сиров’яленим способом приготування, що додає балику особливий смак та аромат. Цю страву можна подавати на святковий стіл або вживати в повсякденному житті. Смачного!

Приготування

Приготування

Починаємо приготування балику із свинини. Для цього беремо свинячий шматок м’яса і промиваємо його під проточною водою. Потім підготуємо часникову суміш, змішавши дрібно порізаний часник з різними спеціями. Захочете, можете додати ще якісь свої улюблені спеції. Зверху м’ясо обмащуємо часниковою сумішшю та додамо кілька гілочок свіжих трав, які вибрали самі.

Далі беремо глибокий противень із високими бортами і викладемо його фольгою. Свинину кладемо всій на противень із тим, щоб верхній шар м’яса був зверху. Зверху на м’ясо рівномірно посипаємо суміш спецій та перчиком. Потім зверху заливаємо м’ясо соком із свіжої моркви. Досить лише, щоб м’ясо було залишене у соку протягом 24 годин при температурній позначці в 2 градуси Цельсія.

Після того, як свиняче м’ясо пройшло потрібний час, виймаємо його з противня і промиваємо під проточною водою, щоб змити залишки спецій та соку. Потім м’ясо запечений в духовці при температурі 180 градусів Цельсія протягом 30-40 хвилин. Чекаємо, поки балик зарум’яниться зверху, а потім виймаємо його з духовки.

Звичайно, під час приготування балику зі свинини можна застосувати інші рецепти, додати нові спеції та експериментувати зі складом. Головне – не забувати насолоджуватися процесом та отримувати задоволення від готової страви.

Копчений балик – пікантна закуска

Копчений балик – пікантна закуска

Свіжа свинина – основний складник, який використовується для приготування копченого балику. Всій процес готування вимагає досить багато часу, однак результат вартий зусиль. Щоб почати приготування, беремо свинячу вирізку, промиваємо її та обполощемо у теплій воді. Потім зверху розкладемо гілочки розмарину та тим’яну, а також додамо деякі спеції, такі як перець та спеції для свинини.

Далі приготуємо часникові маринад. Для цього змішаємо декілька зубчиків часнику з олією, соком лимона та спеціями за вибором. Отриману масу ретельно змішаємо, додаємо її до свинини та залишаємо протягом години, щоб м’ясо насичило смаком і ароматом.

Після цього готуємо коптильню. Беремо глибокий каструлю, на дно кладемо моркву та цибулю, які забезпечать смакову насиченість балику. Додаємо спеції та гілочки розмарину та тим’яну. На верху кладемо м’ясо і закриваємо кришкою. Запечений балик буде готовий протягом 6-8 годин при температурі 100-120 градусів.

Після закінчення копчення виймаємо балик і примотуємо його в фольгу. Залишаємо його протягом години, щоб він насичився соком. Потім розрізаємо на тонкі шматочки і можемо подавати на стіл. Копчений балик зі свинини в домашніх умовах – це смачна та пікантна страва, яку можна використовувати як закуску або головну страву.

Запечений балик до святкового столу

Запечений балик до святкового столу

Запечений балик – це смачна і ароматна страва, яка чудово підійде для святкового столу. Для приготування цього рецепту знадобиться кілька годин часу, але результат вас приємно здивує.

Почнемо з підготовки свинини. Візьмемо свинячий вирізку і промиємо його під холодною водою. Потім підготуємо склад спецій: змішаємо різні спеції, такі як суміш спецій для м’яса, сіль, перець, часникові спеції. Додамо до цієї суміші трохи олії і змішаємо, щоб усі спеції рівномірно закрили свинину.

Тепер візьмемо глибокий протягом і викладемо його фольгою. На дно протягом покладемо кілька гілочок тим’яну і розкладемо свинину зверху. Зверху свинини рівномірно розподілимо попередньо підготовлену суміш спецій і зазначеного вище. Зверху можна прикрасити страву тонкими кружочками моркви та перчиком.

Вже залишилося зачинити протяг і поставити його в попередньо нагріту духовку до 180 градусів за температурній позначці. Варто врахувати, що на приготування страви буде витрачено близько 1,5-2 годин. Після цього виймемо протяг і залишимо його в покої протягом 10 хвилин.

Запечений балик готовий! При викладанні на стіл можна прикрасити його гілочками свіжих зелених трав. Ця страва вразить всіх гостей своїм смаком і ароматом. Спробуйте самі!

Білоруська полядвиця на новий лад

Балік зі свинини – це традиційний білоруський страва, яку можна приготувати вдома за допомогою простого рецепту. Почнемо з підготовки м’яса: візьмемо свинячий балик, який буде основою для нашої страви. Зазначеного м’яса ми вирізаємо з нього, а потім змішуємо з різними спеціями та часниковою олією, щоб надати йому особливий смак.

Склад спецій може бути різним, досить просто додати до м’яса тільки ті спеції, які вам подобаються. Потім викладемо отриману суміш на глибокий склад, покритий фольгою, і запечемо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом певного часу.

Під час запікання ми можемо приготувати овочеву гарнір, як складову частину нашого блюда. Моркву ми потім наріжемо на тонкі соломки, а гілочки спеції можуть бути додатком до гарніру. Промиємо ці овочі та підготуємо їх до додавання в нашу страву.

Коли час приготування баліка майже минув, виймаємо його з духовки і знімаємо фольгу. Зверху м’ясо можна заздалегідь змазати часниковою олією або полити свіжим соком. Потім знову викладемо балик в духовку і запекати ще деякий час до готовності.

Запечений балик зі свинини готовий до подачі на стіл. Насолоджуйтесь цією білоруською поладвицею на новий лад разом з вашою родиною та друзями.

Свинина в гірчично-медовому соусі

Свинина в гірчично-медовому соусі

Склад страви:

  • 500 грамів свинини
  • 2 столові ложки гірчиці
  • 2 столові ложки меду
  • 3 зубчики часнику
  • суміш спецій (перець, куркума, кмин)
  • сіль за смаком
  • 2 столові ложки олії для просмажування
  • 2 шт. моркви
  • червоний перчик для прикраси
  • свіжі гілочки зелені

Підготуємо свинину: промиємо, просушуємо, обсмажуємо на олії з обох боків до золотистого кольору. Часникові зубчики ріжемо на тонкі пластинки і додаємо до свинячого м’яса разом із сумішшю спецій. Протягом 15-20 хвилин м’ясо просолюємо і чекаємо, поки воно набере смаку.

Зараз готуємо гірчично-медовий соус: з’єднаємо гірчицю з медом, додаємо у них сіль за смаком і змішуємо до однорідності.

Свинину викладемо на фольгу, зверху розтріскаємо гірчично-медову суміш. Згортаємо фольгу так, щоб м’ясо було повністю закрите. Потім викладемо фольговий пакет в глибокий противень і запікаємо в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів протягом 1,5 години.

Під час готування до готовності ми час від часу перевертаємо балик зі свинини і змащуємо його соком, що випливає.

Коли час готування залишилося близько 15 хвилин, додаємо до м’яса моркву, нарізану кружечками. Після цього продовжуємо запікати. Готовий балик зі свинини виймаємо з духовки і дозволяємо йому трошки затвердіти. Подаемо страву на стіл, прикрасивши м’ясо свіжими гілочками зелені і червоним перчиком.