Лозівський автодорожній коледж привітали з ювілеєм

18 вересня Лозівська філії Харківського автомобільно-дорожнього коледжу святкує своє 25 річчя. За два з половиною десятки років заклад випустив майже 6 тисяч випускників. Наразі у коледжі, на денній формі навчання, освіту здобувають 577 студентів, на заочній – 67. У 2023 році ліцензований обсяг підготовки фахівці заклад закрив на 98 відсотків – до нього вступили 198 студентів.

На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання викладачів та студентів, які загинули за Незалежність України.  Згадали усіх причетних до створення Лозівської філії автодорожнього. Працівникам коледжу вручили грамоти та оголосили подяки.

Лозівський міський голова Сергій Зеленський відзначив важливість існування навчального закладу такого рівня на території громади.

– Філія автомобільно-дорожнього коледжу, користується попитом не лише у місцевої молоді, а й у жителів сусідніх громад та районів. Професії, які здобувають студенти, стануть у нагоді при відбудові України після Перемоги, яка вже не за горами, – сказав міський голова Сергій Зеленський.

Також подякував керівнику – Ірині Луценко та її колективу, які з перших днів повномасштабного вторгнення, підтримують Збройні Сили України, внутрішньо-переміщених осіб та потребуючих Лозівської громади.

Привітала зі знаменною подією — створенням Лозівської філії Харківського автомобільно-дорожнього коледжу, її керівниця Ірина Луценко. Побажала своїм колегам – Миру, невичерпного ентузіазму та творчих успіхів в роботі. Подякувала викладачам за те, що продовжують передавати свій безцінний досвід студентам, виховуючи майбутнє покоління досвідчених працівників, на благо своєї держави.

В онлайн-режимі слова привітання висловив директор Харківського автомобільно-дорожнього фахового коледж Анатолій Семенович Перевозник.

Вітали заклад випускники коледжу, серед них, секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір.

До поздоровлень приєдналися керівник апарату Лозівської районної військової адміністрації Наталія Бохвалова та голова Лозівської районної ради Вадим Гоч.

Лозівську філію, тоді ще Автодорожнього технікуму, створено 18 вересня 1998 року Наказом Міністерства освіти і науки України. Першим завідувачем філії була Ірина Георгіївна Корнієнко. У 2000-му році завідувачем філії призначено Віру Іванівну Рінкман, яка започаткувала новий етап розвитку навчального закладу.

В освітньому процесі філії коледжу використовуються сучасні інформаційні технології та інноваційні проєкти, зміцнюється матеріальна база. Коледж надає студентам усі можливості для одержання якісної освіти, а отже, для конкурентоспроможності в майбутньому й гідного становища в суспільстві.

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада