Як приготувати смачне м’ясо з картоплею і грибами: рецепт печеню зі свинини

Як приготувати печеню зі свинини з картоплею і грибами

Що може бути краще, ніж смачна печена свинина з картоплею і грибами? Ця страва здатна точно задовольнити всіх смаки: м’ясний смак свинини, ароматність картоплі і соковитість грибів. Ділимося з вами рецептом, як приготувати це чудове блюдо.

Спочатку потрібно підготувати інгредієнти. М’ясо відбираємо свинину, нарізаємо на шматочки і приправляємо сіллю і перцем. Далі олією розігріваємо каструлю і обсмажуємо м’ясо з обох сторін до золотистої скоринки. Додаємо нарізану цибулю і сковорідку ставимо на вогонь знову.

Потім додаємо картоплю, здобутий сік і картоплю підсилюємо, добавляємо цибулі і перекладаємо все в каструлю. Додаємо сковороду з грибами та нарізаною морквою. Запікаємо у передварительно розігрітій духовці протягом 40 хвилин.

Після цього достаємо печеню з духовки і подаємо на стіл. Це така смачна страва, що навіть не потрібно ніяких додаткових соусів. Приємного апетиту!

Вишукана печеня з овочами

Вишукана печеня з овочами

Для приготування вишуканої печені з овочами нам знадобляться такі інгредієнти:

  • свиняча свинина – 500 г
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • цибуля – 1 шт.
  • картопля – 400 г
  • шампіньйони – 200 г
  • морква – 1 шт.
  • чорний перець – за смаком
  • сіль – за смаком

Спочатку підготуємо інгредієнти: свинину нарізаємо невеликими шматочками, цибулю та моркву подрібнюємо, гриби перекладаємо в каструлю. Далі обсмажуємо цибульку з морквою на олії протягом 5 хвилин, додаємо солі та чорного перцю за смаком.

Потім додаємо свинину та гриби, продовжуємо смажити ще 10 хвилин. Під час цього процесу м’ясо виділяє свій сік, що додає страві смакові якості. Додатково можна нарізати кілька шматочків картоплі та додати в нашу сковорідку.

Далі відправляємо все в попередньо підготовлену каструлю, запікаємо приблизно 40 хвилин в духовці при температурі 180 градусів, покривши фольгою. Після цього видаляємо фольгу та запікаємо ще 15 хвилин, щоб наша печінка мала гарну золотисту скоринку.

Готову страву подаємо на стіл гарячою зі свіжим зеленню та соусом за смаком. Ця вишукана печенька з овочами точно сподобається вашій сім’ї та гостям!

Приготування

Приготування

Для приготування печені зі свинини з картоплею і грибами нам знадобляться такі інгредієнти:

  • свинина – кілька шматочків
  • картопля – 4-5 штук
  • гриби – 300 г
  • оливкова олія – 2 столові ложки
  • цибулина – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • сіль, перець – за смаком

Спочатку підготуємо інгредієнти. Заточуємо свинину натиркою з сіллю і перцем. Нарізаємо цибулю шматочками, гриби подрібнюємо на кубики, моркву теремо на тертці, а картоплю нарізаємо колечками.

У каструлю наливаємо олію і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо гриби та моркву, продовжуємо смажити протягом 3-х хвилин. Далі додаємо картоплю, захоплюємось смаженням і наливаємо воду до рівня картоплі.

Закриваємо каструлю кришкою та готуємо протягом 25-30 хвилин при помірному вогні. Потім додаємо свинину, перемішуємо і відправляємо випікати в попередньо розігріту духовку до 180 градусів протягом 1-1,5 години, прикривши верх фольгою.

Після цього знімаємо фольгу і продовжуємо запікати страву протягом 30 хвилин, щоб сформувалась пишна золотиста скоринка. На смак, можна додати ще сіль, перець або інші приправи.

Готову печеню з картоплею і грибами виймаємо з духовки, нарізаємо на порції і подаємо до столу. Даний склад страви доповнюється соусом або овочевими гарнірами, збагачуючи смак страви. Навіть ті, хто не особливо полюбляє свинину, захоплюються такою печенею.

Пікантна м’ясна страва з грибними нотками

Пікантна м’ясна страва з грибними нотками

Для приготування пікантної м’ясної страви з грибними нотками, спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти. Візьмемо свинину і нарізаємо її на шматочки. Потрібно обсмажувати м’ясо на розігрітій сковорідці без масла протягом 5-7 хвилин, додавши нарізану цибулю. Після цього додамо подрібнені гриби та картоплю, і обсмажуємо все разом протягом 10 хвилин. Запікаємо страву в попередньо підігрітій духовці при 180 градусах протягом 30-40 хвилин, приправивши її сіллю і перцем за смаком.

Для приготування соусу, розімишуємо оливкову олію разом з нарізаною цибулею. Додаємо каструлю на вогонь і обсмажуємо цей склад протягом 5-7 хвилин, поки цибуля не стане золотистого кольору. Далі додаємо подрібнені моркву і гриби, і обсмажуємо все разом протягом кількох хвилин. Потім доливаємо воду, доводимо до кипіння і варимо соус на помірному вогні протягом 10-15 хвилин.

Приготовану печеню з грибами та картоплею подаємо на стіл гарячою, поливши соусом з грибами. За бажанням, можна прикрасити страву шматочками свіжої зелені. Ця пікантна м’ясна страва з грибними нотками наситьить ваші смакові рецептори та стане прекрасним варіантом для сімейного обіду.

Знайома страва на новий лад

Знайома страва на новий лад

Українська кухня славиться своїми традиційними стравами, які готуються щодня у багатьох сім’ях. Ми пропонуємо вам спробувати приготувати печеню зі свинини з картоплею і грибами – таку саму знайому страву, але в новому виконанні.

Спочатку підготуємо інгредієнти. М’ясо свинини нарізаємо на шматочки, моркву та цибулю подрібнюємо, а картоплю нарізаємо зі скоринкою. Гриби також ріжемо на кілька шматочків.

У каструлю додаємо трошки олії та обсмажуємо свинину до золотисто-коричневого кольору. Тоді перекладаємо її на тарілку.

У тій же каструлі додаємо ще трохи масла, відправляємо туди нашу цибулю та моркву. Обсмажуємо їх протягом кількох хвилин до м’якості. Додаємо також гриби і каструлю закриваємо кришкою, щоб вони випустили свій сік.

Після того, як гриби виділили свій сік, додаємо картоплю та приправляємо сіллю, чорним перцем та іншими приправами за смаком. Знову закриваємо каструлю і готуємо протягом приблизно 20 хвилин, поки картопля стане м’якою.

На цей час м’ясо свинини нарізаємо на тонкі шматочки і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Щоб воно було соковите та м’яке, можна попередньо натерти його соком лимона.

Після того, як картопля стала м’якою, додаємо обсмажену свинину та простоїм запікаємо ще кілька хвилин, щоб смаки поєдналися разом. Прикрашаємо страву зеленню та подаємо до столу.