Міжнародна організація вивчає можливість оснащення додатковим обладнанням свердловини на воду

З робочою поїздкою Лозівську громаду відвідала Діана Дольс директор асоціації “Медична та благодійна допомога Франція-Україна”. Вислухала водяників щодо потреб у забезпечення роботи свердловини в одному з населених пунктів громади. За необхідності, у разі припинення водопостачання з Краснопавлівського водосховища, додаткова свердловина зможе на 30% закрити потреби міста у воді. Одна з умов початку роботи, встановлення додаткового обладнання для доочистки води. Устаткування не з дешевих, тому для його закупівлі Лозівська громада відшукує міжнародних партнерів.

З початком повномасштабного вторгнення, за дорученням голови громади Сергія Зеленського, було прийнято оперативне рішення щодо облаштування і працездатності даної станції, – інформує заступник міського голови Денис Петренко. – Роботи виконані фахівцями ДП “Лозоваводосервіс”. На сьогодні продефектовано і функціонально випробувано дві скважини. Зробили прокачку — це близько 50 м3 води у годину.”

– Постачання води у громаду — є складним тому ми відшукуємо альтернативні джерела водопостачання, – говорить Лозівський міський голова Сергій Зеленський. Відновлюємо роботу додаткових свердловин, пропрацьовуємо питання придбання додаткового устаткування. У даному випадку обладнання для доочистки води. І я дякую французькій стороні, яка зацікавилася даним питанням і сподіваюся на допомогу і співпрацю.

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада