Смачні рецепти тушкованих кабачків з морквою та цибулею

Кабачки тушковані з морквою і цибулею смачні рецепти

Кабачок – це чудовий овоч, який можна використовувати в різних стравах. Його ніжна текстура та доступність роблять кабачок улюбленим овочем багатьох господинь. Тож, якщо ви хочете приготувати смачну та ситну страву з кабачків, пропоную спробувати тушковані кабачки з морквою та цибулею. Такий рецепт є простим і швидким у виконанні, а отриманий результат точно не залишить вас байдужим!

Для приготування тушкованих кабачків з морквою та цибулею, спочатку очищаємо і миємо кабачки та моркву. Потім кабачки ріжемо на кружечки або пластинки, а моркву на соломку. Цибулю шаткуємо кільцями або ріжемо кубиками – як вам зручніше.

На сковороді розігріваємо олію і відправляємо на неї цибулю та часник. Якщо ви хочете, щоб цибуля була пом’якшеною та посмаженою, обсмажте її трохи раніше, а потім додайте часник. Після цього добавляємо кабачки та моркву і тушкуємо їх до м’якості овочів. Приблизний час тушкування – 15-20 хвилин.

Не забудьте додати до овочей томати або томатний соус, це надасть страві аромату та багато смаку.

Овочі готуються швидко та смачно, а головне – це це здорова страва, яка містить мінімум калорій. Тушковані кабачки з морквою і цибулею стануть прекрасним супроводом до будь-якого м’ясного чи рибного страви, а також можуть бути самостійною стравою для вегетаріанців. Насолоджуйтеся овочами і додайте відповідно до свого смаку!

Кулінарний іспит

Кулінарний іспит

Якщо ви хочете підтвердити свої кулінарні навички, то складно уявити кращий варіант, ніж приготування тушкованих кабачків з морквою і цибулею. Ця страва не тільки проста в приготуванні, але й надзвичайно смачна.

Для приготування цього рецепту вам знадобиться цибуля, яку потрібно очистити і нарізати на кружечки. Також знадобиться морква, яку потрібно очистити і натерти на тертці. Кабачки треба вимити і нарізати на кружечки або соломкою.

На сковороді розігріваємо олію і додаємо цибулю. Тушкуємо цибулю до золотистого кольору, потім додаємо моркву і тушкуємо разом протягом 5-7 хвилин. Після цього додаємо кабачки і тушкуємо все разом ще близько 10 хвилин, час від часу помішуючи.

Якщо ви хочете, щоб страва була більш насиченою, можете підсолити і поперчити овочі за смаком. Також можна додати часнику та томатів, щоб придати страві аромату та барви.

Потім тушковані овочі перемішуємо і відправляємо на кілька хвилин до духовки, щоб вони трошки підрумяніли. Це не обов’язково, але це надасть їм ще більше апетитного вигляду.

Готові кабачки тушковані з морквою і цибулею мають приємний смак і аромат, а також низьку калорійність – всього близько 100 ккал на 100 грамів страви. Це відмінний варіант для тих, хто хоче скуштувати щось смачне, але не хоче перебирати з калоріями.

Легка кабачкова закуска з грядки на стіл

Легка кабачкова закуска з грядки на стіл

Тушковані кабачки з морквою та цибулею – смачна і корисна страва, яку можна приготувати власноруч зі свіжих овочів. Вона чудово підходить як гаряча закуска до основної страви, а також може бути самостійним днем. Приготування цієї страви не займає багато часу і не потребує особливих навичок.

Для приготування кабачків тушкованих з морквою та цибулею нам знадобляться такі інгредієнти: кабачки – 500 г, морква – 1 шт, цибуля – 1 шт, часник – 2 зубчики, соняшникова олія – 2 столові ложки, томати – 2 шт, сіль і перець – за смаком.

Починаємо приготування: овочі очищаємо та нарізаємо на кубики. Кабачки краще шаткувати, але якщо ви проти цього, можна лише ошпарити бульйоном, потім карбувати на завдані кусочки.

Складаємо в сковороду олію і плавно нагріваємо її. Поки олія відразу не нагрілася, туди можна додати невеликий шматочок розрубаного на пару кубиків кабачка і готуємо його до як м’якості. Це дія дозволить нам запобігти вимоканню овочів під час тушкування. Якщо відразу наливати всі овочі і тушкувати, кабачки можуть видати сок.

Потім додаємо на сковороду кабачки, моркву, цибулю і часник, посолимо, поперчимо, перемішуємо і готуємо, поки овочі не стануть м’якими. Це займе приблизно 15-20 хвилин. Постійно помішуйте в каструлю зеленью з овочами.

Готову страву можна подати до столу гарячою або можна залишити на кухні остудитися. Кабачки тушковані з морквою та цибулею – калорійність цієї страви складає близько 70 ккал на 100 грамів. Така страва має прекрасні смакові властивості та додасть різноманіття вашому столу.

Гра овочевих фарб

Гра овочевих фарб

Один із найкращих способів використовувати овочі – це створення смачних і кольорових страв. Якщо хочете зіграти в гру овочевих фарб, то пропоную рецепт кабачків тушкованих з морквою і цибулею.

Для цього рецепту потрібно взяти кілька кабачків, якусь кількість моркви і цибулі. Кабачки нарізаємо на кружечки, а моркву і цибулю шаткуємо.

На соняшниковій олії розігріваємо часник, потім додаємо моркву і цибулю. Тушкуємо овочі, поки вони не стануть м’якими і набудуть гарного вигляду.

Потім до готових кабачків додаємо тушковані моркву і цибулю. Перемішуємо і тушкуємо разом ще кілька хвилин, щоб смаки добре змішалися.

Якщо хочете, ви можете додати декілька шматочків томатів для більш насиченого смаку і кольору.

За допомогою цієї гри овочевих фарб, ви можете створити смачну страву з улюбленими овочами. Потіште себе і близьких здоровою та смачною стравою, яка містить близько 150 ккал.