У Лозівській тергромаді відбулися заходи присвячені  Дню захисників та захисниць України

Вшанували хвилиною мовчання загиблих героїв-лозівчан, імена яких навічно увійшли в історію  Лозівської громади, як мужніх оборонців своєї держави. Подякували за доблесть на полі бою, самовідданість та стійкість до викликів воєнного часу захисникам, які  продовжують виборювати перемогу над російським агресором. За активну щоденну працю, небайдужість та самовідданість відзначили волонтерські та громадські організації. Окремі слова подяки висловили військовим медикам.

– Я вдячний усім, хто з перших днів війни став в один стрій і кожен на своєму місці виборює Перемогу своєї держави над російським агресором, – сказав Лозівський міський голова Сергій Зеленський, звертаючись до присутніх у залі. – Сьогодні ми віддаємо шану славним воїнам, які не пошкодували життя заради українського народу, заради Батьківщини, низько вклоняємося родинам полеглих. Дякуємо тим, хто на полі бою продовжує справу своїх загиблих побратимів. Говоримо спасибі усім, хто усіляко підтримує Збройні Сили України на шляху до перемоги.  З такими людьми, на чолі з гідним лідером – Президентом України Володимиром Зеленським, ми обов’язково вистоїмо та поборемо ворога.

До привітань приєдналася помічник-консультант народного депутата України Юлії Світличної – Марина Кожевник.

Під час урочистостей Лозівський міський голова Сергій Зеленський та начальник Лозівського районного територіального Центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Артем Требесов рідним загиблих Героїв-лозівчан вручили ордени «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно):

  • матері загиблого героя В’ячеслава Гаврилястого – Тамарі Савеліївні;
  • матері загиблого героя Євгена Коржова – Олені Андріївні;
  • донці загиблого героя Олексія Мироненка – Ангелині Олексіївні;
  • матері та дружині загиблого героя Олександра Шинкаря – Валентині Миколаївні та Ользі Юріївні;
  • дружині та матері загиблого героя Андрія Кузнєцова – Галині В’ячеславівні та Катерині Василівні;
  • матері загиблого героя Олега Скарги – Галині Іванівні;
  • дружині та доньці загиблого героя Олександра Вацеби – Аллі Федорівні та Вікторії Олександрівні. 

За зразкове виконання обов’язків військової служби, доблесть та самовідданість, вірність присязі, стійкість до викликів воєнного часу та з нагоди Дня захисників і захисниць України відзначили почесними грамотами та подяками Лозівської міської ради понад двадцять захисників і захисниць та військових медиків.

За активну щоденну працю, неймовірну витримку, небайдужість, самовідданість та згуртованість, вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху Лозівщини, а також з нагоди Дня захисників і захисниць України, заохочувальною відзнакою «Цінний подарунок – годинник з логотипом «від Лозівського міського голови» нагородили:

ТАРАСЕНКО Віту Миколаївну – волонтера;

За активну щоденну працю, неймовірну витримку, небайдужість, самовідданість, згуртованість, волонтерську благодійну діяльність  та з нагоди Дня захисників і захисниць України

Подяку Лозівської міської ради оголосили:

Громадській організації «Лозівська міськрайонна громадська організація «Жіночий легіон Лозівщини», директор Олена Ляшук;

За активну щоденну працю, неймовірну витримку, небайдужість, самовідданість та згуртованість, стійкість до викликів воєнного часу та з нагоди Дня захисників і захисниць України

Подяки Лозівської міської ради оголосили членам Громадської організації «Пам’ять серця»:

ГОРБУНОВІЙ Ірині Аліківні

ГРУДНЄВІЙ Валентині Василівні

ІЛЬЧЕНКО Оксані Вікторівні.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм і відданість справі, особисту мужність та відвагу, активну громадську позицію та з нагоди Дня захисників і захисниць України, Подячні листи військовослужбовцям та волонтеру Благодійної організації «Благодійний фонд «ДобраДія – зброя сильних» – ПРИХОДЬКУ Олександру Миколайовичу, вручили від народного депутата України Юлії Світличної.

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада