У Лозовій відзначили 79 річницю визволення України від нацистських окупантів

З цієї нагоди сьогодні, 27 жовтня, керівники Лозівської тергромади, Лозівського району, захисники України та правопорядку поклали квіти до братських могил  на Меморіалі Слави. Схилили голови у скорботі перед усіма українськими героями, які боролися з нацизмом, хто ціною власного життя захищав майбутнє України. Вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.

Мітинги до Дня визволення України від нацизму в роки Другої світової війни відбулися у старостинських округах Лозівської територіальної громади.

Понад 40 місяців палало на українській землі полум’я Другої Світової війни. Територія України була ареною найзапекліших боїв. Окупанти винищили майже 6 мільйонів мирних жителів, 2,5 мільйона вивезли на примусові роботи до Німеччини. На руїни перетворили 714 українських міст, понад 28 тисяч сіл, 215 з яких згоріли до тла.

Звільнення від ворога приніс жовтень 1944 року. Пам’ять про тих, хто боронив українську землю у часи Другої Світової війні ніколи не буде забута. Їхній подвиг став прикладом для сьогоднішніх захисників, які відстоюють свободу, волю, цілісність нашої держави у боротьбі з російським агресором.

 

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада