Лозівський центр комплексної реабілітації відзначає п’ятиріччя

Свою діяльність Комунальна установа “Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “Жемчужинки” розпочала 8 січня 2019 року. За п’ять років комплексні реабілітаційні послуги тут отримали понад 300 дітей з інвалідністю. У 2023 заклад розширив свої послуги – відкрито нове відділення соціальної реабілітації для молоді з інвалідністю після 18 років. Наприкінці 2023 року реабілітаційний Центр «Жемчужинки» ініціював перейменування свого закладу на «Сяйво життя». Депутати погодили нову назву.

Від імені Лозівського міського голови Сергія Зеленського слова вдячності та привітання з ювілеєм керівнику центру Ользі Ашитковій та колективу передав секретар міської ради Юрій Кушнір. Побажав закладу розвитку й процвітання.

– Ми пишаємося тим, що у нашій громаді є така установа. Вона знана не лише на Харківщині, а й по всій Україні. Досвід її роботи переймають колеги з різних куточків нашої держави. – Ви – сильний, потужний і зважений колектив, який несе світло і добро діткам, які цього потребують й підтримує їхніх батьків.

Історія Центру розпочалася з функціонування громадської організації, яка об’єднала у собі милосердних й чуйних до чужого болю людей, наголосив заступник Лозівського міського голови Ашот Керопов. Подякував керівнику Центру Ользі Ашитковій, яка є ідейним засновником та рушійною силою усього, що відбувається в закладі. Відзначив роботу колективу, який щоденно віддає частинку себе, аби дітки з інвалідністю відчували себе повноцінними членами суспільства.

До привітань приєдналася начальниця Управління праці та соціального захисту населення Вікторія Кіпкало. Запевнила, Центру надаватиметься усіляка підтримка й допомога у подальшому розвитку й втіленню нових проєктів.

– Перші кроки були повільні, але з кожним роком наш заклад набував розвитку та міцності, – розповідає його керівниця Ольга Ашиткова – Крок за кроком створюються нові відділення, поліпшується надання якісних сучасних послуг. Дружній та єдиний колектив любить своїх вихованців, вкладає в них своє серце та душу.

У 2020 році Центр отримав ліцензію МОЗ на провадження господарської діяльності з медичної практики, що надало можливість залучити державні кошти. Всі діти та молодь з інвалідністю отримують комплексні реабілітаційні послуги за рахунок місцевого та державного бюджетів. У 2023 році відкрите нове відділення соціальної реабілітації для молоді з інвалідністю після 18 років.

Багато планів та нових проєктів попереду, наголошує керівниця. Проте, без підтримки керівництва Лозівської громади, зокрема міського голови Сергія Зеленського, депутатів міської ради, Управління праці та соцзахисту населення, втілити їх було б вкрай важко.

Ольга Ашиткова подякувала за допомогу у вирішенні багатьох питань, партнерам – міжнародним організаціям GIZ, AISM, благодійним фондам, Харківській обласній військовій адміністрації, обласній раді, а також народному депутату України Юлії Світличній.  

Джерело: Лозівська міська територіальна громада