Захисників з Лозівської громади відзначили державними нагородами (посмертно)

Орден «За мужність» ІІІ ступеню, Медаль «За військову службу Україні», відзнаку Міністра оборони України передали рідним загиблих Героїв  представники міської та районної влади, Харківського обласного та Лозівського районного ТЦК, Східного територіального управління Нацгвардії України.

Відповідно до Указу Президента України від 28 вересня 2023 року №603 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно) старшого солдата БІЛИКА Тараса Сергійовича, який загинув 15 квітня 2022 року при обороні міста Маріуполь. Орден вручили матері Олені Володимирівні,             батьку Сергію Борисовичу, братам Івану та Нікіті.

Відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 2023 року №500 за особисту мужність і самовіддані дії, вірність військовій присязі нагороджено медаллю «За військову службу Україні» (посмертно) солдата військової служби за контрактом МАЖУГУ Богдана Анатолійовича, який загинув 30 квітня 2023 року внаслідок ракетного удару противника по державному підприємству науково-виробниче об’єднання «Павлоградський хімічний завод» під час виконання завдання щодо охорони об’єкту.

Медаль вручили матері Вікторії Вікторівні

Мужньо захищаючи державний cyвepeнiтeт, територіальну цiлiсність та незалежнiсть України, залишаючись вiрним вiйськовiй присязi, відповідно до наказу Міністра оборони України від 23 жовтня 2023 року №1315 відзнакою Міністра оборони України нагороджено солдата СОКОЛЕНКА Олександра Олександровича, який загинув 30 червня 2023 року внаслiдок обстрiлy з СПРГ з боку збройних сил росiйської федерацiї, отримавши поранення несумісні з життям, в районi села Новосiлка, Волноваського району Донецької областi. Відзнаку вручили сестрі Нелі Олександрівні.

Присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять загиблих захисників України.

Лозівська громада всисловлює найщиріші співчуття близьким та рідним.  Імена загиблих захисників Батьківщини навічно увійдуть в історію Лозівщини та України – за їхню жертовність заради миру, заради нашої країни. Вони житимуть у нашій пам’яті завжди як мужні оборонці рідної землі.