У Лозовій провели зустрічі з рідними полеглих захисників України

Запросили  матерів, дружин, доньок аби підтримати та розділити біль втрати, допомогти з вирішенням проблем.

Керівники Лозівської тергромади та району, помічниця народного депутата  України Юлії Світличної, фахівці відділів та управлінь міської ради відповідали на питання, що стосуються облаштування сектору військових поховань Поле Слави, що на центральному кладовищі, Алеї Слави – у парку Перемоги, благоустрою місць поховань на цвинтарях у старостинських округах.

Також поінформували рідних про фінансову підтримку родин загиблих захисників, яка надається у рамках міської та обласної Програм.

Розповіли про заходи, які вживаються у Лозівській  громаді з ушанування пам’яті полеглих на війні земляків. А саме: Книги пам’яті, облаштування інфокіоску та екрану у фойє виконкому Лозівської міської ради, куточків пам’яті у закладах освіти та культури.  

Лозівський міський голова Сергій Зеленський подякував дружинам та матерям загиблих – Ірині Паталасі, Юлії Устименко, Ірині Харченко, Світлані Тумановій,  які активно долучаються до заходів з вшанування пам’яті, постійно  порушують питання, що потребують вирішення. Об’єднуються й допомагають одна одній.

Рідні порушили питання організації відпочинку дітей, які втратили своїх батьків на війні. Просили покращити рух громадського транспорту на Центральне кладовище, де поховані воїни.

Відзначали, таке спілкування дає розуміння, що поряд є люди, які підтримають, допоможуть  та не залишать на одинці зі своїм горем.  Дякували за організовані зустрічі.

Наостанок, Лозівський міський голова Сергій Зеленський зауважив: «Наша команда прикладає максимум зусиль, допомагаючи воїнам боронити державу.  Підтримувати рідних полеглих захисників. Допомагати тим, чиї батьки, сини й чоловіки перебувають у російському полоні або вважаються безвісти зниклими. Це наша спільна біда, наше спільне горе і ми будемо його долати разом, і єднаючись йти до Перемоги.»  

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *