Як приготувати пряники вдома, щоб порадувати близьких смачною випічкою

Як спекти пряники і побалувати домашніх смачною випічкою

Пряники – це смачна випічка, яку можна зробити самостійно власноруч. Для приготування цих ароматних ласощів потрібно заздалегідь підготувати всі необхідні інгредієнти та приладдя.

Перш за все, вам знадобляться столові ложки меду, цукру, кефіру, молока, води, яйця та суміш сухих прянощів. Цукор можна взяти білий або коричневий, залежно від вашого бажання. Також потрібно підготувати велику ємність для замішування тіста, формочки для пряників та міксер для перемішування маси.

Для початку розтопіть мед разом з цукром у водяній бані. Додайте кефір і молоко, продовжуйте перемішувати масу. Коли цукор повністю розчиниться, злегка охолодіть суміш а потім додайте яйця. Знову перемішайте все з маслом до однорідного стану.

Історія виникнення

Історія виникнення

Випічка пряників – це дуже цікаве та смачне заняття, яке має багатовікову історію. Власне, перші згадки про цей вид солодкої випічки з’явилися ще давно, на початку нашої ери. За цей час багато чого змінилось, але любов до пряників залишилася така ж сильна.

Основна складова такої випічки – це тісто. Для його приготування потрібно мати: муку, цукор, воду, молоко та спеції. Деякі рецепти рекомендують додавати ще й кефір, щоб тісто було більш ніжним та соковитим.

Особливістю приготування тіста для пряників є те, що воно не потребує довгого місця випічки. Це дозволяє випікати пряники відразу після формування тіста і не витрачати багато часу.

Одним з ключових кроків приготування пряників є готування цукрової глазурі для прикрашання. Її можна зробити злегка, уваривши цукор у воді, а також можна взяти готову глазурь і доповнити її за бажанням.

Для формування пряників можна використовувати спеціальні формочки або різці для масової випічки. Вони дозволяють швидко та зручно вирізати готове тісто та утворювати різні форми та розміри пряників.

Використовуючи різні деко (культями, маршмеллоу, горіхами тощо), можна прикрасити пряники, надаючи їм більш ефектний вигляд. Цей крок додає харизми та оригінальності до випічки і робить пряники привабливими не тільки смаком, але й зовнішнім виглядом.

Коли ваші пряники готові, їх можна подати на стіл і насолодитися смаком домашньої випічки. Адже, саме випічка пряників здатна побалувати не тільки вашій смаковій палітрі, але й зачарувати всю вашу родину.

Рецепти приготування на кефірі і меді

Рецепти приготування на кефірі і меді

Якщо ви хочете приготувати смачні пряники на кефірі і меді, ось для вас один з найпростіших рецептів. У велику емність всипте 2 чайні ложки меду і 200 мл кефіру. Добре перемішайте, поки мед не розчиниться повністю. Додайте 200 г цукру і знову змішайте.

У іншій мисці злегка розтопіть 200 г вершкового масла і додайте його до кефіру і цукру. Змішайте до однорідності. Потім поступово додавайте 2 яйця і продовжуйте мішати. Також можна додати трохи ванільного цукру або інших спецій за вашим смаком.

В іншій чистій мисці помішайте 500 г борошна з 1 чайною ложкою гашеного соди. Поступово додавайте цю суміш до маси з кефіру і меду. Мішайте виключно міксером до однорідного тіста. Воно має бути густим, але при цьому не заважким.

Деко цукру можна додати до тіста, щоб пряники були солодкіше. Залиште тісто на 15-20 хвилин, щоб воно підійшло.

Пряники можна розкласти по формочках або на покритий папером випічки лист. Заговните при 180 градусах на 15-20 хвилин. Коли пряники вийдуть з печі, необхідно дозволити їм остудитися перед декоруванням.

Поки пряники охолодають, можна приготувати глазур для прикраси. Виберіть смак, який саме вам до вподоби, можна зробити глазур з молока, меду, цукру та какао. Розтопіть у водяній бані 30 г вершкового масла, додайте до нього 2 столові ложки меду, 2 столові ложки какао і 4 столові ложки молока. Добре перемішайте і остудіть.

Готову глазурю можна нанести на пряники за допомогою задньої сторони ложки або кондитерським мішком. Також можна використовувати декілька кольорів глазурі, щоб прикрасити пряники за вашим бажанням.

Рецепт приготування пряників на Різдво

Рецепт приготування пряників на Різдво

Щоб приготувати смачні пряники на Різдво, вам знадобиться наступні інгредієнти:

  • тісто,
  • цукор,
  • молоко,
  • кефір,
  • вода,
  • масло,
  • міксером,
  • глазурю,
  • суміш спецій.

Для початку приготування пряників треба замісити тісто. У великій ємності змішайте цукор, молоко, кефір та трохи води. Потім додайте масло та суміш спецій, щоб пряники були ароматними.

За допомогою міксера змісіть ці інгредієнти до однорідної маси. Тісто має бути еластичне і легко розтягуватися.

Потім приступайте до формування пряників. Відразу розітріть цією масою першу деко кульок, із яких потім зробите пряники.

Положіть кульку на дошку, злегка змащену олією. Завдяки цьому пряник не прилипатиме до поверхні приготування. За допомогою ступки або руки злегка розстеліть кульку до товщини, що вам до вподоби.

Випічка пряників відбувається вже в розігрітій печі. Випікайте їх приблизно 15-20 хвилин при температурі від 180 до 200 градусів.

Як тільки пряники стануть золотисто-коричневими, їх можна виймати з печі і прикрасити глазур’ю. Для цього просто розтопіть цукор у воді і злегка змочіть нього готові пряники.

Не забувайте, що краще прикрашати пряники з глазур’ю коли вони остигнуть. Решту глазурі можна використовувати для розпису на пряниках різними малюнками або написами.

На Різдвяному святі пряники саме те, що треба. За допомогою цього простого рецепту ви зможете побалувати домашніх смачними випічками і порадувати своїх гостей замісними, ароматними пряниками!