У Лозівському термедоб’єднанні запрацювало відділення інтенсивної реабілітаційної допомоги

Відділення реабілітації з цілодобовим перебування пацієнтів розраховане на 20 ліжок. Мешканці Лозівської та сусідніх громад, а також внутрішньо-переміщені особи мають змогу отримати у відділенні допомогу за усіма напрямами реабілітації, які регламентуються Національною службою здоров’я України: післятравматична, опорно-рухова, кардіо-респіраторна, неврологічна й психологічна реабілітація.

На відкриття відділення, яке з 1 травня розгорнуло свою роботу на повну потужність, завітали голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, Лозівський міський голова Сергій Зеленський та керівники Лозівського району. Очільники оглянули ремонт та оснащення відділення, поспілкувалися з медиками та поспостерігали за прийомом перших пацієнтів.

Кількість хворих, які потребують реабілітаційної допомоги невпинно зростає (особливо хворі з інсультом). Тому втілення проєкту, щодо сучасного реабілітаційного відділення, дуже важливе питання для всієї Лозівщини, інформує завідучий відділенням Олег Сухомлин. Додає, не тільки для нас, а у сієї України – це новий вид надання медичної допомоги. Дякує за можливість його реалізувати у Лозівському термедоб’єднанні.

– Відкриття реабілітаційного відділення – це нові можливості для медичної системи у наданні послуг з відновлення після інсультів та інфарктів, – відзначив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. – Функціонування таких медзакладів в області є одним із важливих напрямків, а для Лозівської громади – пріоритетним та своєчасним, адже тепер у місті проживає багато переселенців. Загалом громада живе й розвивається й для нас це дуже важливо.

Команда реабілітаційного відділення протягом лютого-березня 2024 року взяла участь у тренінгах, що проводилися в місті Львів в рамках проєкту «Зміцнення спроможності надання послуг фізичної реабілітації в Україні» за підтримки Міжнародної організації з міграції, яка входить до системи Організації Об’єднаних Націй. Сертифікати отримали 18 працівників. У відділенні продовжують працювати над підбором фахівців.

Загальна сума витрачених коштів Лозівським ТМО на проведення ремонтних робіт та закупівлю необхідного медичного обладнання, меблів, устаткування та предметів для сучасного реабілітаційного відділення складає 7 млн грн.

Також в рамках укладеного договору з Благодійним Фондом «Пацієнти України» відділення отримало сучасне дороговартісне реабілітаційне обладнання (загальна сума благодійної допомоги – 2,2 млн грн ). За надану можливість медики та керівники Лозівської громади дякують директорці Північного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Вікторії Мілютіній. Відзначають, цінують співпрацю та взаємодіємо для подальшого розвитку Лозівської медицини.

Важливою складовою реабілітації є участь та перемога медичного закладу в обласному конкурсі «Разом в майбутнє» з проєктом «Рання реабілітація – Повноцінне життя». Завдяки цьому вдалося придбати 113 одиниць реабілітаційного обладнання на майже 1 мільйон гривень. Наявність такого обладнання дає змогу забезпечити отримання сучасної реабілітації пацієнтів з інсультом та пацієнтів з ураженням опорно-рухового апарату.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко наголосила на злагодженій роботі керівника громади Сергія Зеленського та його потужної команди – з міжнародними партнерами та обласною владою у напрямку покращення надання медичних послуг населенню. Відзначила, що у громаді робиться багато для забезпечення гідного життя місцевих мешканців та внутрішньо-переміщених осіб.

Лозівський міський голова Сергій Зеленський подякував голові ХОВА Олегу Синєгубову та голові Харківської обласної ради Тетяні Єгоровій-Луценко за підтримку й допомогу у відкритті реабілітаційного відділення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *