У Лозівському Терцентрі продовжують створювати умови для дозвілля підопічних

Лозівський міський голова Сергій Зеленський оглянув відремонтовані приміщення призначені для занять спортом та проведення дозвілля підопічними відділення денного перебування Лозівського Територіального центру соціального обслуговування. Профінансували проведення робіт з бюджету громади. В одній з кімнат планують облаштувати спортивну залу. Наразі ведуть перемовини з благодійними фондами у напрямку постачання тренажерів. Також співпрацюють з ГО “Моушн+” та БФ “Благо” з облаштування господарської кімнати, де буде встановлено обладнання для швачки та перукаря.

Відділення денного перебування Територіального центру соціального обслуговування нараховує 227 осіб. Надає послуги людям похилого віку та повнолітнім особам, які мають інвалідність. Полягають вони у соціально-побутовій і психологічній адаптації, підтримці здоров’я, сприяння розвитку різнобічних інтересів і потреб осіб, організації дозвілля і відпочинку.

– Особливої уваги наші підопічні потребують в умовах військового стану, – говорить директор Терцентру Сергій Гришин. – З дотриманням безпекових заходів, маленькими групами вони відвідують заклад й проводять своє дозвілля кожен за своїми інтересами — співи, зайняття спортом, надання психологічної підтримки, освоєння азів комп’ютерної грамотності, а головне — спілкування. В одному з відділень підопічні займаються волонтерством. Підтримують Збройні сили України – плетуть сітки, збирають та передають на фронт домашню їжу, смаколики, засоби гігієни.

Перебуваючи у Терцентрі, голова громади обговорив з керівником потреби закладу, проведення подальших ремонтів та облаштування прилеглої до будівлі території.