У Лозовій вшанували загиблих захисників України

Сьогодні, 29 серпня, у День пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, пам’ятні квіти лягли до могил загиблих жителів Лозівської громади. В знак глибокої шани до їхнього подвигу, керівники Лозівської громади та Лозівського району, нинішні захисники України та правопорядку, поклали квіти до Стели памʼяті і скорботи на Центральному кладовищі.

Присутні вшанували загиблих захисників України хвилиною мовчання.  Схилили голови перед кожним солдатом, сержантом та офіцером. Хто у вогні боїв та під обстрілами, у холодних замерзлих окопах та руїнах міцно тримав оборону та нищив ворога.

Українці знають, що таке виборювати й захищати незалежність. На площах. На барикадах. На передовій. Сьогодні ми вшановуємо героїв, які віддали своє життя за Україну. Людей різного віку й професій, але однакових і справжніх цінностей. Людей, що вмирали та боролися за Україну, людей, які сповна відчули на собі різницю у часі, між миром та війною, наголосив ведучий під час урочистого мітингу.

У важкі та визначальні моменти історії ми ніколи не здаємося і завжди проявляємо хоробрість й самовідданість, наголосив ведучий урочистостей. Це основа нашої єдності.  Насправді кожного дня ми маємо згадувати про ціну, яку заплатив і продовжує платити наш народ за свою свободу і незалежність. І ми ніколи не знайдемо таких слів, яких було б достатньо, щоб описати повністю ту силу, велич і самопожертву героя, який залишається навічно в бою.

Цей День пам’яті держава започаткувала в 2019 році. Саме 29 серпня, бо з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *