У Панютиному волонтери облаштували розважальний простір для дітей

Ініціатором створення розважального простору стала голова Ради з питань ВПО Лозівської громади та волонтерка Дарина Рибалка – разом із учасниками БО “БФ “Спільно з тобою”. Допомогу з його організацією надала міська влада, долучилися бізнесовці, волонтерські організації, благодійні фонди та небайдужі мешканці громади. Для проведення дозвілля дітей приміщення обладнане меблями, пуфами, видатковим матеріалом, оргатехнікою. Розваги організовують з дотриманням усіх безпекових заходів. Поряд знаходиться укриття на випадок оголошення повітряних тривог.
Ознайомитися з роботою розважального простору та обговорити напрямки співпраці, завітали Лозівський міський голова Сергій Зеленський та директор Панютинського вагоноремонтного заводу Олег Хардикайнен.
– Ми проводимо благодійні заходи для дітей, які націлені на їхню інтеграцію. Запрошуємо діток, які вимушено через війну покинули свої домівки й знайшли прихисток у нашій громаді, – розповідає Дарина Рибалка. – У нас вони з задоволенням знайомляться, спілкуються між собою, що дуже важливо для малечі, мають багато можливостей проявити свій творчий потенціал. Організовуємо для них заняття й на відкритому просторі.
На досягнутому не зупиняються і продовжують наповнювати та розширювати роботу розважального простору. Нещодавно отримали проектор та екран для організації кінопоказів на вулиці. Є проблема з заживленням обладнання. Керівники громади та підприємства пообіцяли посприяти з цим.
Лозівський міський голова Сергій Зеленський подякував Дарині Рибалці, як одній з переселенок, за її активну роботу з підтримки внутрішньо-переміщених осіб у Лозівській громаді: «Це й продуктові, набори, засоби гігієни, соціальна підтримка. І зараз ви розширяєте свою діяльність, працюючи з дітьми. Цей напрямок дуже важливий, бо третій рік поспіль відсутнє очне навчання, особливої уваги дійсно потребують дошкільнята. Тож міська влада готова підтримувати починання волонтерських організацій й розширювати напрямки співпраці.»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *