Як приготувати варення з чорноплідної горобини на зиму: детальний рецепт з поясненнями крок за кроком

Варення з чорноплідної горобини на зиму покроковий рецепт

Варення з чорноплідної горобини – це справжній зимовий десерт, що має неймовірно корисні властивості. Цей продукт містить велику кількість вітаміну С, який має протизапальну дію, підтримує імунну систему та допомагає в боротьбі з застудою. Тому, якщо бажаєте зберегти своє здоров’я взимку, варити горобинове варення треба обов’язково!

Почнемо зі складу. Для приготування горобинового варення на зиму потрібні: 1 кг чорноплідної горобини, 500 г цукру, 2-3 лимони, 3-4 яблука. Очищеної чорноплодки необхідно приблизно 1,5-2 кг. Якщо ви любите солодше варення, можна додати трохи більше цукру. Якщо хочете, щоб варення було менш кислотним, можна додати ще яблука.

Після цього треба горобину промити, розділити її на частини, видаляючи палички та кісточки. Підготовлені ягідки разом з частинами яблук, лимона та цукру кладемо у каструлю та доводимо до кипіння на середньому вогні. Після закипання зменшуємо вогонь та варимо протягом 20-30 хвилин, щоб горобинове варення проварилося. Під час варіння знімаємо пінку.

Коли горобинове варення буде готове, вимикаємо конфорку та залишаємо його на 10-12 годин, щоб настоялось. Після цього повертаємо каструлю на вогонь та доводимо до кипіння. Потрібно повторити цю процедуру два-три рази. Після цього варення перекласти у підготовлені банки та закрити кришками.

Тепер, коли ви знаєте покроковий рецепт приготування варення з чорноплідної горобини на зиму, можете насолоджуватися цим смачним десертом у будь-який час року. Він стане чудовим доповненням до сніданку, десерту або просто ласощами на протязі дня. Також, горобинове варення можна використовувати для приготування різноманітних кондитерських виробів. Воно чудово поєднується з медом, сливами або кабачками, а також з цитрусовими та іншими фруктами.

Особливості варення з аронії чорноплідної

Варення з аронії чорноплідної – це смачна та корисна страва, яка допоможе зберегти запаси взимку. Почнемо з промивання ягідок. Для цього треба взяти декілька кілограмів аронії та промити їх під проточною водою. Очищені ягідки залишаємо на ситі, щоб стекла вся надлишкова волога.

Далі готуємо сироп. В каструлю наліваємо двадцять склянок води, додаємо п’ять кілограмів цукру та доводимо до кипіння. За цей час видаляємо палички та інші непотрібні частини з аронії. Знімаємо каструлю з конфорки та додаємо аронію. Неймовірно смачні ягідки заповнять каструлю та повністю зануряться в сироп.

Коли сироп з аронією закипить, додаємо соки з трьох цитрусових та кілька нарізаних яблук. Це надасть варенню особливого смаку та аромату. Страву треба проварювати на протязі трьох годин, часто помішуючи. Під час варіння утворюватиметься пінка, яку потрібно знімати.

Поки варення готується, треба підготувати банки. Вони повинні бути чистими та сухими. Для збереження варення можна використати як одноразові, так і стерилізовані банки. Гарно виглядають варення з аронії чорноплідної в скляних банках, які підкресляють яскравий колір страви.

Після трьох годин варіння, коли варення з аронією набуло густої консистенції, його треба розлити по банкам та закрити кришками. Перевертаємо банки догори дном та залишаємо до повного охолодження. Таким чином, варення з аронії чорноплідної буде довго зберігатися та залишиться смачним протягом всієї зими.

Варення з чорноплідної горобини покроковий рецепт

Варення з чорноплідної горобини покроковий рецепт

Чорноплідна горобина – це дуже корисна ягода, яка повністю може задовольнити потреби організму вітамінами та мікроелементами взимку. З горобини можна зробити смачне і ароматне варення, яке приємно ласувати в холодну пору року. Давайте почнемо його готувати!

1. Зберіть повністю дозрілі плоди горобини. Вони мають бути чорні та м’які на дотик. Перевірте, що жодна частина плодів не починає псуватися.

2. Промийте горобину та очистіть її від паличок та інших частин. Неймовірно важливо це робити обережно, щоб не пошкодити ягідки.

3. Потрібно прокип’ятити горобину протягом трьох хвилин. Для цього використовуйте кип’яток. Коли вода закипить, додайте горобину та варіть її протягом двадцяти хвилин.

4. Варення з горобини потрібно нагрівати протягом години. За цей час плоди повинні проваритися та зм’якшитися. Для кращого смаку додайте декілька кусочків свіжого лимона.

5. Вже після години варення додаємо цукровий пісок. Для 500 грамів горобини потрібно 500 грамів цукру. Додайте цукор поступово, добре перемішуючи. Зараз варення буде набагато солодше і ароматніше.

6. Вимикаємо плиту та залишаємо варення з горобини на кілька годин, щоб воно настоялося і набрало насичений смак.

7. Готове варення з чорноплідної горобини можна зберігати відповідно до вашого розпорядку життя. Я раджу розлити його по банках та закрити кришками. Таким чином ви зможете насолоджуватися цими ласощами протягом багатьох місяців.

Тепер, коли ви знаєте покроковий рецепт варення з чорноплідної горобини, ви зможете легко приготувати його самостійно. Це смачне джемове додаток до вашого ранкового хліба чи кабачків стане справжнім смаковим відкриттям. Насолоджуйтеся цим неперевершеним десертом взимку разом із своїми близькими!

Приготування

Приготування

Для приготування варення з чорноплідної горобини на зиму потрібно мати запас цитрусових. Вони додають варенню особливий смак і аромат. Тож треба приготуватися заздалегідь і мати під рукою лимони або апельсини.

Почнемо з очищення і промивання чорноплідної горобини. Ми знімаємо ягідки з паличок, а потім промиваємо їх в холодній воді. Для цього процесу можна використовувати третину кількості цукрових ягідок. Це допоможе зберегти цукрові властивості і забезпечить більш стійкий смак варення.

Після очищення і промивання ягідок готуємо частини чорноплідної горобини. Для цього розрізаємо плоди пополам і знімаємо насіння. Якщо ягідки великі, можна розрізати їх на кілька частин.

Тепер готуємо цитрусові. Лимони або апельсини потрібно очистити від шкірки і розрізати на кілька шматочків. Це додасть варенню особливий смак і аромат цитрусових.

Потім кладемо чорноплідну горобину разом з цитрусовими шматочками в каструлю і заливаємо цукровим сиропом. Сироп готується з трьох частин цукру і однієї частини води. Потрібно довести сироп до кипіння і проварюємо протягом п’яти хвилин.

Після цього додаємо промиті ягідки і доводимо їх до кипіння. Варимо протягом двадцяти хвилин, щоб ягідки стали м’якішими і випустили сік.

Заготовляємо корисні ласощі на зиму

У зимовий час особливо важливо мати запаси корисних ласощів, які допоможуть підтримати наше здоров’я. Одним з таких дарів природи є чорноплідна горобина. Її плоди містять велику кількість вітаміну С та інших корисних речовин. Якщо ви додасте до горобинового варення кабачки, то отримаєте смачну і корисну страву для зими.

Перш за все, нам потрібно приготувати чорноплідну горобину. Для цього зберіть ягідки з горобини та промийте їх. Для варення потрібно відібрати 500 грамів ягідок.

Далі нам знадобиться 500 грамів кабачків. Їх треба очистити та нарізати на невеликі кубики.

Для приготування варення візьмемо каструлю та розігріємо на конфорці. Покладемо в неї горобину та кабачки і додамо 200 грамів цукрового піску. Доводимо до кипіння і варимо протягом 20 хвилин, постійно помішуючи.

Протягом цього часу можна приготувати цитрусовий сироп. Для цього потрібно взяти 2 лимони та 2 апельсини. Очищені цитрусові фрукти розріжемо на частини та промиємо.

Викиньте всі кісточки та перепелині палички з ягідок. Разом з горобиновими ягідками додайте в каструлю цитрусові плоди та 300 грамів цукру. Варимо разом ще 10 хвилин, постійно помішуючи.

Після цього вимикаємо вогонь та додаємо 300 грамів слив або яблук (на вибір). Доводимо до кипіння та варимо ще 5 хвилин.

Готове варення розливаємо гарячим по банкам та закриваємо кришками. Поки воно охолоджується, банки треба перевернути кришками вниз і залишити так на 5 хвилин.

Заготовлені банки з варенням з чорноплідної горобини та кабачками можна зберігати в прохолодному місці протягом довгого часу. Вони будуть чудовим додатком до різних страв і десертів. Це смачне горобинове варення неймовірно корисне і запалює апетит.

Незвичайне горобинове варення з кабачків

Незвичайне горобинове варення з кабачків

Горобина – це чорноплідна рослина, яка має багато корисних властивостей. Взимку, коли свіжі фрукти й ягоди недоступні, варення з горобини стає чудовим запасом вітамінів та смакового задоволення.

Але, якщо вам набридло звичайне горобинове варення, спробуйте зробити незвичайний десерт з кабачків. Кабачки – це надзвичайно смачна і корисна овочева культура, яка має велику кількість вітамінів і мінералів.

Для приготування горобинового варення з кабачків потрібні такі інгредієнти: п’ять кабачків середнього розміру, чотири склянки цукру, сік одного лимона або апельсина, та декілька відповідних до кабачків сортів горобини.

Почнемо з підготовки кабачків. Ми очищуємо їх від шкірки та насіння, а потім миємо і нарізаємо на невеликі частини. Також можна додати кабачки разом з яблуками, які також додають смак і аромат.

Після підготовки кабачків, кладемо їх в каструлю разом з цукром. Додаємо сік цитрусових і варимо на маленькому вогні протягом двадцяти п’яти хвилин, поки кабачки не стануть м’якими. Варіння потрібно часто помішувати, щоб уникнути пригоряння.

Коли кабачки стануть м’якими, додамо горобину. Для цього варення з горобини треба використовувати тільки повністю дозрілі плоди, які мають насичений червоний колір. Горобину слід промити і видалити всі червоні ягідки із гілок.

Далі, до кабачкової маси додаємо горобину і доводимо варення до кипіння. Коли варення закипить, вимикаємо конфорки і залишаємо його протягом трьох годин, поки воно не остигне і не затвердіє. Також можна додати трохи цукру, якщо ви любите солодші смаки.

Після остигання горобинове варення з кабачків готове до упаковки. Можна розлити його по стерилізованих банках і закрити кришками. Таке варення довго зберігається і буде смачним як в окремостоячому вигляді, так і як додаток до інших страв.

Таким чином, незвичайне горобинове варення з кабачків стане справжнім ласощі для вас і вашої сім’ї. Це гарний спосіб зберегти корисні властивості горобини і кабачків протягом всієї зими. Спробуйте цей рецепт і ви не пошкодуєте!

Сухе варення по-київськи

Сухе варення по-київськи – це чудовий спосіб зберегти корисні властивості чорноплідної горобини на зиму. Разом з яблуками, сливами та кабачками, очищеною від насіння і шкірки, це варення стає особливо смачним і цілющим.

Почнемо з підготовки чорноплідної горобини: промиємо її, відділяємо ягідки від гілок та листя. Додамо також сливи, яблука та кабачки, які також промили та очистили від насіння. Від чорноплідки треба видалити цукрові палички, щоб смак варення був повністю смачним.

Прокип’ятимо чорноплідку разом з іншими фруктами і овочами протягом двадцяти хвилин. Потім додаємо цукровий запас, який попередньо доводимо до кипіння. Коли варення закипить, знімаємо пінку, щоб воно було чистим і смачним.

Додамо також цитрусові – лимон або апельсин – для покращення смаку. Цитрусові додають свіжість і аромат варенню. Для пікантного смаку можна також додати трохи м’яти або кориці.

Після того, як варення вже готове, розливаємо його в стерилізовані банки і закриваємо кришками. Тепер ми маємо запас смачного і корисного варення з чорноплідної горобини, яке допоможе нам взимку насолоджуватися ласощами та зберегти корисні властивості цього чудового плода.

Варення з чорноплодки з цитрусовими – вітамінний бум

Варення з чорноплодки з цитрусовими – вітамінний бум

Варення з чорноплодки з цитрусовими – це справжній вітамінний бум для вашого організму. Ця комбінація чорноплідної горобини і цитрусових фруктів, таких як лимон, додає вашому варенню багато корисних вітамінів і мінералів.

Варення з чорноплодки з цитрусовими – це прекрасний спосіб зберегти літні вітаміни на зиму. Чорноплодка містить велику кількість вітаміну С, а цитрусові фрукти багаті на вітаміни A і С. Таким чином, це варення допоможе вам підтримувати імунну систему і щодня отримувати необхідну порцію вітамінів.

Приготування варення з чорноплодки з цитрусовими досить просте. Спочатку потрібно зібрати свіжі чорноплідні ягідки. Для цього можна піти в ліс або придбати вже очищені ягоди в магазині. Наступним кроком є очищення лимона, знімання шкірки і нарізання його на невеликі шматочки.

У великій каструлі потрібно злити воду і довести її до кипіння. Додайте в киплячу воду чорноплідну горобину і цитрусові фрукти. Вимикайте піч і дозволяйте суміші проварюватися протягом п’яти хвилин.

Потім потрібно додати цукровий пісок до смаку і довести варення до кипіння. Коли варення закипить, треба зменшити вогонь і доводити суміш до густоти, яку ви бажаєте. Зазвичай це займає близько 30-40 хвилин.

Коли варення з чорноплодки з цитрусовими досягне бажаної густоти, його можна розлити по банкам і закрити кришками. Зберігайте варення в прохолодному місці. Ви можете насолоджуватися цим смачним і корисним ласощами протягом всього зимового періоду.

Варення з чорноплодки з цитрусовими – це не тільки смачна страва, але і джерело вітамінів, які ваше тіло потребує взимку. Ви можете приємно смакувати його самостійно або використовувати як додаток до інших страв. Насолоджуйтесь цим вітамінним бумом!