Власники квартир з автономним опаленням отримуватимуть додаткові платіжки

20Комунальне підприємство «Теплоенерго» Лозівської міської ради повідомляє, що з метою забезпечення виконання вимог чинного законодавства при здійсненні нарахувань за послугу з постачання теплової енергії, підприємством буде здійснюватись розподіл теплової енергії на опалення згідно нової Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, затвердженої наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 22.11.2018 року № 315 (далі – Методика) .

Відповідно до Методики обсяг теплової енергії, витраченої на забезпечення функціонування внутрішньобудинкової системи опалення, складається із:

  • загального, що розподіляється між усіма приміщеннями;

– індивідуального, що дорозподіляється на неопалюване приміщення або приміщення з індивідуальним опаленням, через яке прокладені транзитні трубопроводи внутрішньобудинкової системи опалення, за обсяг теплової енергії, що надходить від таких трубопроводів у це приміщення.

Таким чином розподіл теплової енергії, поданої підприємством до багатоквартирного житлового будинку,  буде здійснюватися між всіма власниками квартир та приміщень (в тому числі і тими, в кого наявне індивідуальне опалення). Зокрема, власникам квартир з індивідуальним опаленням будуть здійснюватися нарахування  обсягів теплової енергії, витраченої на опалення місць загального користування та допоміжних приміщень, за функціонування системи теплопостачання.

При цьому, при розрахунку розміру оплати на квартиру з індивідуальним опаленням, мають значення наявність в ній транзитних трубопроводів, їх діаметр, протяжність, якість ізоляції.

У зв’язку з цим комісія підприємства буде здійснювати огляд приміщень та квартир для збору відповідних даних. Тому просимо надати доступ до квартир працівникам КП «Теплоенерго» для складання  відповідних актів обстеження.

Звертаємо увагу, що недопущення представників виконавця комунальної послуги до житлового приміщення або перешкоджання їм у доступі до нього для з’ясування протяжності, діаметра та стану теплоізоляції транзитного(их) трубопроводу(ів) жодним чином не буде перешкодою для нарахування та не звільнить власників квартир з індивідуальним опаленням від обов’язку сплати відповідних нарахувань!

Такі нарахування будуть просто здійснюватися розрахунковим методом відповідно до Методики (трубопровід вважається не теплоізольованим; зовнішній діаметр трубопроводу приймається більшим з наявних діаметрів; довжина транзитного трубопроводу приймається рівною аналогічним приміщенням у будівлі).

Тому, для правильності нарахувань та уникнення можливих спірних ситуацій, просимо надати доступ до квартир та приміщень з індивідуальним  опаленням для замірів та перевірки трубопроводів, площі квартир та ін.

 Телефон для узгодження: 050 363 46 67

–>

Джерело: Лозівська міська рада