«Ощадбанк» планує скорочувати відділення

3d5cdc6 30093650x410 a2717e734b7531a8fb1151aed59c00a7З вересня у Панютиному можуть закрити відділення «Ощадбанку», що на вулиці Слобожанській. Керівництво фінансової установи пояснює це оптимізацією мережі по всій країні. Утримувати соціально-орієнтовані відділення, де клієнти переважно сплачують комунальні послуги та отримують пенсії і допомоги, державному банку не вигідно.

Майже рік Лозівська громада добивається збереження відділення перш за все в інтересах соціально незахищених мешканців. Приблизно третина пенсіонерів та пільговиків у Панютиному отримують виплати саме через «Ощадбанк». Керівники громади зверталися до регіонального керівництва та до голови правління банку.

В останній відповіді, що надійшла на початку червня, заступник начальника управління з роздрібного бізнесу Харківської філії Наталії Скляр зазначила, що саме має зробити Лозівська міська рада задля збереження Панютинського відділення. Зокрема, сприяти, щоб працівники всіх бюджетних та комерційних установ отримували заробітну плату в «Ощадбанку», щоб всі пенсіонери перейшли у фінансову установу, щоб більше клієнтів розміщували депозити та брали кредити, популяризувати послугу з переказу коштів та сприяти у вирішенні проблемних питань у діяльності банку.

Керівництво громади не може змушувати людей та організації обслуговуватися в «Ощадбанку», пояснив перший заступник міського голови Олександр Жидков. Посадовець додав, комунальні підприємства, бюджетні установи вже активно співпрацюють з цим банком. Громада розміщує в установі депозит. Олександр Жидков також наголосив, частина пільговиків може отримувати допомоги лише у «Державному ощадному банку України».

Наразі під загрозою закриття не лише Панютинське відділення, а й Лозівське, що на 3-му мікрорайоні. До цього «Ощадбанк» закрив ще 3 відділення у Павлівці Другій та у Лозовій по вулиці Комінтерну, 4 та на мікрорайоні №1, завчасно не попередивши керівництво громади.

–>

Джерело: Лозівська міська рада