У Жемчужинках навчатимуть молодь з інвалідністю подальшій адаптації в соціумі

IMG 2826

У комунальній установі «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жемчужинки» триває реалізація проєкту місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» «Впевнені кроки в майбутнє». Він передбачає створення соціально-побутового відділення, де молоді люди з інвалідністю (18+) здобуватимуть навички самостійного життя. Загальна вартість проєкту півтора мільйона гривень. Фінансується він з міського та обласного бюджетів. За кошти міського – 500 тисяч гривень виконають ремонтні роботи, за обласні – 1 мільйон закуплять необхідне обладнання.

Сьогодні, 23 липня, народна депутатка України Юлія Світлична, перебуваючи з робочим візитом у Лозівській тергромаді, разом з міським головою Сергієм Зеленським оглянули початок ремонтних робіт у соціально-побутовому відділенні.

Директорка Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жемчужинки» Ольга Ашиткова, наголошує цей проєкт дуже важливий для громади. Діти з інвалідністю, які проходять реабілітацію в Жемчужинках, після досягнення повноліття залишають стіни Центру зовсім не підготовленими до самостійного життя й можуть розраховувати лише на підтримку батьків.

– Реалізуючи цей проєкт ми маємо на меті підтримувати наших вихованців і в подальшому, навчити їх самостійності й бути пристосованими до вирішення соціально-побутових проблем, – розповідає Ольга Ашиткова. 

Капітальний ремонт виконаються на площі 162 м2, наразі він тільки розпочався, продовжує Ольга Ашиткова.  На цих площах облаштують кухню, майстерню, встановлять обладнання для прання. Вчитимуть вихованців шити, вишивати, готувати їжу, сервірувати стіл, прати й прасувати.

Керівниця подякувала за допомогу у реалізації проєкту й розвитку Центру Лозівському міському голові Сергію Зеленському, народному депутату Юлії Світличній та обласному керівництву.

Долучайтеся до нашого каналу в Telegram

–>

Джерело: Лозівська міська рада