У Лозівській громаді шукають патронатних вихователів: необхідно терміново влаштувати дітей

PatronatMal

У Лозівській громаді вісім дітей терміново потребують тимчасового влаштування. Ці дівчата та хлопці не можуть проживати разом з батьками. Їхні тата та мами не виконують батьківські обов’язки, зокрема, не можуть створити належні умови для проживання і виховання дітей.

Патронат – швидка і якісна допомога дитині та її родині. Це професійна тимчасова послуга, що включає виховання та реабілітацію дитини, яка перебуває в складних життєвих обставинах. Вона також передбачає одночасне надання інтенсивної допомоги її біологічним батькам у вирішенні проблем, через які дитину тимчасово відлучили від рідних. Дитина впродовж  3-6 місяців цілодобово перебуває під опікою вихователя. 

У Лозовій та Яковлівському старостинському окрузі працюють 3 патронатні вихователі. Протягом останніх 2 років послугами сімей патронатних вихователів скористались 19 дітей. На обліку Служби у справах дітей міської ради перебуває 283 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, 81 дитина, яка перебуває у складних життєвих обставинах.

Цьогоріч Служба у справах дітей виявила та поставила на облік 22 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, 63 дитини, які перебувають у складних життєвих обставинах. З них четверо дітей влаштували до сімей патронатних вихователів.

Долучайтеся до нашого каналу в Telegram

 

–>

Джерело: Лозівська міська рада