Райуправлінню Держпродспоживслужби вказали на необхідність посилення контролю за якістю продуктів, які реалізуються на ринках громади

IMG 3367

У мерії зібрали на нараду керівників ринків міста та представників Лозівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. Розглядали питання безпечності та якості харчових продуктів, що продаються в населених пунктах громади.

Міський голова Сергій Зеленський висловив незадоволення роботою Лозівського районного управління Держпродспоживслужби з забезпечення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів на продуктових ринках міста. Окрім розповсюдження коронавірусної інфекції, улітку, з підвищенням температурного режиму, збільшився ризик зараження збудниками кишкових інфекцій. Контроль за якістю продукції лабораторними службами на низькому рівні, наголосив мер, це підтверджується зверненнями мешканців громади.

Перший заступник міського голови Олександр Жидков поінформував, що на території громади діє 97 продовольчих об’єктів та 99 об’єктів змішаної форми торгівлі. Якщо процедура відстеження якості продукції в супермаркетах зрозуміла, то на ринках ця ситуація викликає багато питань. З семи ринків міста лише на двох – Центральному та Південному є лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, які досліджують якість продукції. Олександр Жидков підкреслив, що контроль за безпекою продуктів, які реалізуються на будь яких ринках, це завдання держави в особі Держпродспоживслужби.

Районне Управління просили активізувати роботу з проведення лабораторних досліджень продуктів харчування на ринкових установах міста. Не допускати до реалізації продукти, які не пройшли лабораторного контролю. Встановити за цим жорстких контроль, бо від якості залежить здоров’я та життя жителів та гостей громади.

На нараді порушили питання проходження медичних оглядів продавцями. Копії медичних книжок просили передати до виконкому міської ради для перевірки їх достовірності.

Також під час наради обговорили несанкціоновану торгівлю на вулицях міста. З землі реалізують не тільки городину, а й м’ясо, рибу та молочні продукти, наголосив начальник Управління економіки Сергій Гранкін. Для ліквідації такого негативного явища, як стихійна торгівлі, постійно звертаються до поліції та організовують рейди комісії міськвиконкому.

Міський голова Сергій Зеленський зауважив, до цієї роботи активно повинно долучатися районне управління Держпродспоживслужби.

Учасники наради просили директорів ринків, сприяти організації місць, для торгівлі соціально-незахищеними верствами населення, на пільгових умовах. Відзначали, особливо актуальне це питання у літній та осінній період.

За результатами наради Управлінням економіки буде підготовлене звернення до контролюючих органів щодо посилення нагляду за безпекою та якістю харчових продуктів в торговельних об’єктах Лозівської міської тер громади.

–>

Джерело: Лозівська міська рада