Як приготувати смачний і швидкий плов у скороварці

Плов у скороварці швидко і смачно

Скороварка – це незамінний помічник в кулінарному процесі. Вона дозволяє готувати різні страви швидко і смачно. Один з класичних рецептів, які можна приготувати на скороварці – це плов.

Для приготування плову на скороварці знадобиться невелика кількість м’яса. Варто вибрати тушку курки або свинини, нарізати її на невеликі шматочки. Також треба очистити і нарізати цибулю і моркву.

Для початку потрібно включити скороварку в режим тушкування. На дно скороварки кладемо м’ясо і обсмажуємо його на відкритій кришці протягом кількох хвилин. Потім додаємо цибулю і моркву, перемішуємо і тушкуємо протягом декількох хвилин.

Додавши рис і перець, варто закрити скороварку і вибрати режим повного приготування. Протягом приблизно п’ятнадцяти хвилин плов буде готовий. При подачі на стіл, рекомендується посипати страву нашаткувати куркумою. Так плов набуде неповторного смаку і аромату.

Рецепт з м’ясом

Рецепт з м’ясом

Одна з класичних рецептів плову – це плов з м’ясом. Щоб приготувати смачний плов у скороварці, потрібно взяти певну кількість м’яса, рису та овочів.

Спочатку необхідно підготувати м’ясо: очистити його від зайвих надрізів та нарізати на невеликі шматочки. Потім потрібно включити скороварку в режим тушкування і покласти м’ясо в її резервуар. Для підсмажування м’яса можна використовувати олію або сало.

Після того, як м’ясо трохи протушкується, до нього додають цибулину та моркву. Цибулину потрібно нарізати на кубики, а моркву – на соломку. Їх також потрібно додати до м’яса у скороварці та перемішати.

Після цього можна додати рис. Для цього треба виміряти необхідну кількість рису за допомогою звичайної склянки або чайних ложок. Кількість залежить від того, скільки порцій плануєте приготувати. Рис також потрібно додати до скороварки і перемішати.

Після того, як всі інгредієнти знаходяться в скороварці, потрібно закрити її кришку та поставити нашаткувати на вогонь. Найкраще використовувати середній режим приготування. Зазвичай плов готується протягом 30-40 хвилин.

Коли плов готовий, можна відкрити скороварку та насолоджуватися ароматним і смачним пловом з м’ясом. Його можна прикрасити зеленню та подавати на стіл. Смак плову з м’ясом відмінно поєднується з перцем та куркумою. Такий плов стане чудовою вечерею для всієї родини!

Рецепт з куркою

Рецепт з куркою

Якийсь рецепт з плову з куркою, який можна приготувати у скороварці. Плов – це класичний страва, який готують з рису, м’яса та овочів. У нашому випадку, відмінною альтернативою до звичайного тушкування м’яса може бути куряче філе або інша частина курки. Щоб приготувати цей плов, спочатку потрібно нарізати курку на невеликі шматочки. Для більш насиченого смаку можна нашаткувати м’ясо такою спецією як куркума.

Далі нам потрібно очистити і нарізати моркву. Кількість овочів можна додавати за своїм смаком, але трохи більше моркви ніж цибулі буде добре. Після цього включаємо скороварку і налаштовуємо режим “плов”. Додаємо трохи олії на дно горщика скороварки і розкладаємо на нього курку та овочі. Потім на рисувати скляну воду і додати трохи солі, перцю та куркуми. Закриваємо кришку і включаємо скороварку.

Протягом 40-50 хвилин скороварка сама готує плов. Після закінчення приготування треба тільки трохи перемішати страву і відкрити кришку. Для більш густої консистенції можна додати трохи кип’ятку або бульйону. Смачного!

Класичний рецепт плову

Плов — це страва, яку готують у багатьох країнах світу, але класичний рецепт плову включає в себе такі основні інгредієнти як м’ясо, рис, цибуля та морква. Давайте розглянемо детальніше приготування цього смаколика у скороварці.

Порцію плову можна приготувати для 4-6 осіб. Для цього вам знадобиться 500 г м’яса (можна використовувати яловичину, свинину або курку), 2-3 цибулини, 2-3 моркви, 2 чайні ложки куркуми, сіль, перець за смаком, 3 склянки рису та 4 склянки води.

Спочатку м’ясо потрібно нарізати на невеликі кубики. У скороварці включити режим “тушкування” і обсмажити м’ясо до золотистого кольору. Додати нарізану цибулю та моркву і тушкувати разом протягом 5-7 хвилин.

Далі додати промитий рис до скороварки і перемішати. Додати куркуму, сіль та перець за смаком. Залити все водою, повністю покриваючи рис і м’ясо. Закрити кришку скороварки.

Увімкнути режим “плов” на 25-30 хвилин і чекати, поки плов готується. Після закінчення приготування залишити скороварку відкритою протягом 10-15 хвилин, щоб рис добре пропарився і страва стала смачнішою.

Класичний рецепт плову готується дуже швидко та просто у скороварці. Насолоджуйтесь цим ароматним та смачним стравою разом з вашою сім’єю або друзями!

Плов в мультиварці

Плов в мультиварці

Плов – це страва, яка дуже популярна в багатьох країнах світу. Вона готується досить швидко і просто, особливо у мультиварці. Для приготування плову потрібно взяти певну кількість рису, м’яса, моркви і цибулі.

Спочатку м’ясо треба нарізати на невеликі шматочки і підсмажити на мультиварці в режимі “Тушкування”. Потім додати нарізану цибулю і моркву. Все це трохи перемішати і тушкувати протягом кількох хвилин.

Після цього до м’яса і овочів додати рис. Для кожної частини рису треба взяти дві чайні ложки води. Закрити кришку мультиварки і включити режим “Плов”. Плов буде готуватися протягом приблизно чверті години.

Коли плов буде готовий, треба зняти кришку мультиварки і перемішати страву, щоб рис був повністю приготований і зіпсований. Додати сіль, перець і куркуму за смаком. Плов готовий до подачі на стіл!