Миколу Орищенка та Кіма Нагаєва запропонували визнати Почесними громадянами Лозівської громади

9d82c950 cb24 42c4 9686 3d51a62d90cfКомісія з питань відзначення та увічнення пам’яті видатних людей Лозівщини 13 серпня розглянула два клопотання.

Трудовий колектив «Лозівського ковальсько-механічного заводу» звернувся до Лозівського міського голови з проханням присвоїти звання «Почесний громадянин Лозівської міської територіальної громади» Миколі Орищенку. Микола Михайлович працює на ЛКМЗ з 1974 року. Пройшов шлях від інженера-економіста до заступника Генерального директора з виробництва залізничних та авто компонентів. У 2016 році став «Заслуженим машинобудівником України». Лозівчани тричі довіряли Миколі Орищенку представляти їхні інтереси депутатом у Лозіській міській раді.

До членів комісії звернувся голова профспілки ЛКМЗ Анатолій Мовчан, запевнив, наразі у достатньо складній для підприємства ситуації наполегливість та відданість Миколи Орищенка заводу, а також його активна депутатська позиція заслуговують поваги.

Почесні громадяни Лозової Тамара Садовнича, Володимир Семенов та Анатолій Білецький запропонували на Почесного громадянина Лозівської громади Кіма Нагаєва. Кім Фугасович теж працював на ковальсько-механічному з 1967 року. Спочатку був старшим інженером-технологом потім обіймав кілька керівних кадрових посад та став директором підприємства з побуту і режиму. Кім Нагаєв брав активну участь у розбудові соціально-культурних об’єктів міста та облаштуванні прилеглої території житлового масиву.

Тамара Василівна Садовнича наголосила, Кім Фугасович вмів відстоювати інтереси людей, які з ним працювали, та активно показував на власному прикладі користь здорового образу життя.

Члени комісії підтримали обидва подання та рекомендуватимуть членам Виконавчого комітету Лозівської міської ради присвоїти Миколі Орищенку та Кіму Нагаєву звання «Почесний громадянин Лозівської міської територіальної громади».

Головуючий на комісії Юрій Кушнір пояснив, що статус почесних громадян у Лозівській громаді надають до Дня міста та не більше, ніж два на рік.

–>

Джерело: Лозівська міська рада