Рецепт голубців без м’яса з гречкою, овочами та іншими смачними інгредієнтами

Голубці без м’яса з гречкою і овочами

Голубці – це страва, яка в Україні вже довгий час входить до національного кулінарного фольклору. Вона відома своїм ніжним смаком і неповторним поєднанням різних інгредієнтів. Саме через те, що голубці можна приготувати з різними начинками, ця страва так популярна і всім відома.

Голубці без м’яса з гречкою і овочами – це варіант страви для вегетаріанців або тих, хто хоче зменшити споживання м’яса. Замість м’яса в цій версії голубців використовується гречка, яка додає страві незвичайний смак і делікатну текстуру. Також до начинки додаються різні овочі, які роблять ці голубці ще більш корисними і ситними.

Для приготування голубців без м’яса з гречкою і овочами спочатку слід варити гречку до стану готовності. Потім овочі (картоплю, капусту, перець) нарізаються тонкими соломками і смажаться на рослинній олії з додаванням часнику. Гречку змішують з овочами і начиняють голубці. Качан капусти знімають з листів і заливають гарячою водою, щоб листки стали м’якими. Потім голубці обвивають листочками капусти і кладуть в каструлю. Голубці заливають водою, додають оливкову олію, сіль, перець і варять на маленькому вогні приблизно 40-50 хвилин. Після цього голубці можна подавати на стіл гарячими.

Овочева версія

Овочева версія

Голубці без м’яса з гречкою і овочами – це смачна та корисна страва, яка підходить як для вегетаріанців, так і для тих, хто хоче змінити звичну рецептуру голубців. Для приготування такої страви зробити овочеву начинку, в яку входять картопля, морква та капуста. Картоплю потрібно нарізати на смажені шматочки, а моркву наступно терти на тертиці. Капусту слід розділити на листя та зберегти їх цілими.

Для приготування начинки, на пательні розігріваємо олію і смажимо картоплю до золотистого кольору. Додаємо терту моркву і продовжуємо смажити до м’якості. Потім додаємо капусту і продовжуємо смажити до того часу, поки листя капусти не стануть м’якими. Після цього додаємо сіль, перець та часник для насичення смаку.

Готову овочеву начинку потрібно розмістити на кожному листі капусти. Для цього на кожному листі капусти кладемо певну кількість начинки та зав’язуємо листи в голубці. Потім голубці заливаємо киплячою водою з додаванням солі та перцю. Страву варимо на середньому вогні протягом 20-25 хвилин до готовності.

Голубці з картоплею

Голубці з картоплею

Голубці з картоплею – відмінна альтернатива класичному рецепту голубців з м’ясом. Ця страва підходить як для вегетаріанців, так і для тих, хто хоче спробувати щось нове і незвичне.

Для приготування голубців з картоплею, потрібно спочатку варити картоплю до готовності. Потім картоплю треба розтерти до пухкості, додати сіль і перець за смаком.

Тільки тоді можна перейти до приготування начинки. Для цього потрібно нарізати овочі – моркву, цибулю, петрушку та інші улюблені овочі. Овочі треба обжарити на олії до підрум’янення, додати сіль, перець і листя капусти з качана.

Після цього треба зняти прожилки з листів капусти і накласти на них нарізані шматочки картоплі та смажених овочів.

Потім залишається зробити самі голубці. Для цього листки капусти з картоплею і овочами обмотуються, як голубці з м’ясом, і кластися в каструлю. Пісне стиглої води з сіллю треба залити голубці, закрити кришкою і тушкувати на малому вогні протягом 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Готові голубці з картоплею можна подавати на стіл як самостійну страву або з гарніром з рисовою. Вони відрізняються ніжним смаком і соковитою начинкою, яка обов’язково сподобається всім.

Голубці для лінивих і дуже зайнятих

Голубці для лінивих і дуже зайнятих

Голубці – це одна з тих страв, які потребують часу й уваги при готуванні. Але що робити, якщо ви ліниві або дуже зайняті? Не варто відмовлятися від улюбленої страви, адже є спосіб зробити голубці швидко і просто.

Для приготування цієї страви вам знадобиться гречка з качана, овочі (наприклад, морква і капуста), сіль, перець і картопля. Також слід мати при собі часник, олію для смаження та воду.

Почніть з приготування начинки для голубців. Візьміть гречку, промийте її, а потім варіть разом з водою. Коли гречка буде готова, видаліть зайву воду. Додайте до гречки нарізані овочі (моркву і капусту), додайте сіль, перець і тверді листя. Все добре перемішайте.

Тепер перейдіть до збирання голубців. Візьміть листи капусти і підготуйте їх. Видаліть прожилки і занурте листи у киплячу воду на декілька хвилин. Після цього витягніть і обсушіть.

Начиняйте голубці готовою сумішшю і скручуйте їх. Потім візьміть казанок або каструлю, розітріть дно олією і покладіть голубці. Додайте також картоплю, нарізану на шматочки. Зверху всього цього можна залити помідорною пастою або соусом.

Поставте казанок з голубцями на вогонь, дайте їм варитися протягом 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього смажте голубці в олії з обох сторін.

Голубці для лінивих і дуже зайнятих готові! Смачного!

«Грибне» задоволення

Голубці без м’яса з гречкою і овочами – це страва, яка принесе вам справжнє «грибне» задоволення. Головною інгредієнтом цієї страви є гриби – вони надають голубцям особливого смаку і аромату.

Для приготування голубців потрібно спершу підготувати овочі. Найкраще використовувати перець і цибулю – вони додають страві неповторний смак і пікантність. Овочі слід нарізати дрібненькими кубиками і підсмажити на олії до золотистого кольору. Така підготовка овочів додасть голубцям додаткову смажену нотку.

Потім слід зробити начинку для голубців, змішавши гречку з піснею, грибами і часником. Ця начинка буде смачною і ситною, а також надасть голубцям цікаву текстуру завдяки прожилкам грибів і зернят гречки.

Далі перейдемо до приготування самого головного – голубців. Тільки тверді качани капусти годяться для цієї страви. Качани слід зварити у киплячій воді до напівготовності, а потім розібрати на листя. Ці листя слід обварити ще кілька хвилин, щоб вони стали м’якими і готовими до скручування.

Тепер прийшов час скрутити голубці. На кожний лист капусти кладемо ложку начинки з гречкою і овочами і аккуратно скручуємо в рулети. Готові голубці слід покласти в глибоку каструлю або горщик, залити водою і додати сіль до смаку. Щоб голубці набули насиченого смаку, можна додати також смажених перців і крупи рису.

Страву слід варити на маленькому вогні протягом 1-2 годин при температурі близько 180 градусів. Після цього голубці готові до подачі на стіл. Вони смачні як гарячими, так і охолодженими. Голубці можна подавати з картоплею або іншими гарнірами за вашим бажанням.

Спробуйте приготувати голубці без м’яса з гречкою і овочами – ця страва точно принесе вам задоволення і стане улюбленою в вашій сім’ї.