Виділення приміщення, створення Центру й облаштування скверу – міський голова зустрівся з учасниками АТО

02Перше питання, яке винесли на порядок денний наради – виділення приміщення для учасників АТО та ООС. Знаходиться воно на 9 мікрорайоні у 4 будинку – це приміщення колишньої спортивної зали загальною площею 170 м2. Використовуватимуть його для реабілітації бійців. У зал АТОвці планують закупити додатковий спортивний інвентар, провести ремонти, для цього залучатимуть гранти, розповів керівник спілки Сергій Беседа.

 

У ході наради вчергове порушили питання створення Центру для учасників бойових дій. Начальниця Управління праці та соціального захисту населення Вікторія Кіпкало розповіла, що наразі оголошено конкурс на заміщення посад начальника та головного спеціаліста. У ньому запропоновано взяти участь членам АТО. Займатиметься центр виключно учасниками бойових дій та членами їхніх родин – соціальні питання, медичне обслуговування, зайняття спортом, участь в патріотичному вихованні. У Лозівській тергромаді мешкає 766 учасників бойових дій й 21 родина загиблих.

На нараді обговорили питання отримання довідок учасниками АТО замісцем вимоги, виділення земельних ділянок учасникам АТО для ведення особистого селянського господарства, городництва, садівництва та під забудову.

Розглянули питання реалізації проєкту з капітального ремонту скверу Бійцям за Незалежність України. Наразі тривають тендерні процедури на визначення нового підрядника, розповів начальник Управління житлово-комунального господарства Олександр Залізінський. З міського бюджету виділені кошти на придбання гранітних елементів для пам’ятного знаку. Новий пам’ятник «Бійцям за незалежність України» за підтримки спонсорів вже виготовлено. У судовому порядку ведуться роботи щодо стягнення коштів за неякісно виготовлену стелу попереднім підрядником.

–>

Джерело: Лозівська міська рада