Чотири інвестора вивчають можливість розміщення нових підприємств у Лозівській тергромаді

dollarphotoclub 60204828

4 жовтня, на засіданні постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, містобудування та архітектури депутати розглянули звернення чотирьох інвесторів, які бажають на території Лозівської тергромади отримати в оренду земельні ділянки для відкриття нових підприємств і установ.

ТОВ «Пересувна механізована колона № 19» має намір отримати в оренду земельну ділянку площею 1,5 га по вулиці Свободи у місті Лозова. На ній планує збудувати торговельно-виставковий центр, площею від 7 до 10 тисяч квадратних метрів на 50 робочих місць.

Українська трейдингова компанія ТОВ «Солагро Трейд» розглядає можливість будівництва поряд з смт Краснопавлівка агропромислового терміналу з кількістю робочих місць на 200 працівників.  Для цього просить надати в оренду земельну ділянку площею 17 га. на території Краснопавлівського старостинського округу.

У Царедарівському старостинському окрузі ТОВ «ДК Теплосервіс» хоче розмістити на ділянці площею 6 га будівлі та споруди підприємства переробної промисловості – виготовлення аміачної води.

Четверте звернення стосується сфери фізичної культури та спорту. Футбольний клуб «Авангард» планує будівництво спортивного стадіону з трибунами, спортивним майданчиком для тренувань та роздягальнями й санвузлами. Для цього їм необхідно отримати в оренду ділянку в місті Лозова по вулиці Машинобудівників, біля парку Перемоги, площею 1,8 га.

Під час засідання комісії секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір відзначив: «Давно у нас такого не було, щоб одночасно декілька суб’єктів звернулися саме з такими інвестпропозицями, які спрямовані на пожвавлення інвестиційного клімату і створення робочих місць на території нашої громади».

Права оренди, чотирьох перерахованих вище земельних ділянок, можуть бути реалізовані на земельних торгах у формі аукціону. Рішення про їх включення до Переліку вільних земельних ділянок , право оренди на які пропонується до продажу на земельних торгах окремими лотами, винесуть на сесію міської ради, 7 жовтня.

–>

Джерело: Лозівська міська рада