Корисні властивості та смачність свинини для здоров’я та насиченого харчування

Свиняче серце смачно ситно корисно

Свиняче серце – це перший продукт, який приходить на думку замовляючи страву у країнах Східної Європи. Це м’ясо володіє великою кількістю корисних властивостей, а також має чудовий смак і текстуру. Середнього розміру серце збагачує страву вітамінами та мікроелементами, які так потрібні для правильного функціонування нашого організму.

Ви, напевно, знаєте, що свиняче серце можна використовувати не тільки для приготування м’ясних страв, але й для приготування салатів або додавати його до супів і соусів. Якщо ви хочете зробити це правильно, додайте до серця деякі інші інгредієнти, такі як свиняче м’ясо, цибуля, морква, помідори та рослинне масло. Така страва буде дуже смачною, а також ситною.

Для приготування свинячого серця ви можете використовувати будь-яку крупну каструлю чи мультиварку. Почніть з очищення серця від шатківниці та видалення всіх непотрібних частин. Далі наріжте його на дрібніші шматочки. Додайте воду і варіть протягом 1-2 годин до готовності м’яса. Потім додайте нарізану цибулю, моркву та помідори, а також сіль, перець та інші приправи за смаком.

Коли страва готується, ви можете зайнятися приготуванням салату. Для цього наріжте свіжі овочі та додайте до них олію та спеції. Зараз вам залишається лише додати готове свиняче серце до салату, дати йому трохи вихолонути і налийте олію з ароматом свинячого м’яса.

Що можна приготувати

Що можна приготувати

Якщо ви знаєте, як приготувати свиняче серце, то ви точно знаєте, що можна з ним зробити. По-перше, це смачні салати. Для цього потрібно варити серце до готовності і нарізати його на кільця. Додайте до цього моркву і цибулю, які також можна попередньо підсмажити. Потім змішайте всі інгредієнти та заправте салат своїм улюбленим соусом.

По-друге, зі свинячого серця можна приготувати смачну страву – шатківниці. Для цього потрібно приготувати тісто з пшеничного борошна, яке треба розкатати на дрібніші шматочки. На кожний шматочок кладіть фарш зі свинячого серця, який вже підготували (обсмажте цибулю та серце до золотистого кольору, додайте спеції). Зверху змазуйте яєчком та випікайте в попередньо розігрітій духовці до золотистого кольору.

Ще одна смачна страва зі свинячого серця – це тушкування. Для цього вам знадобиться мультиварка. Спочатку обсмажте цибулю та серце, потім додайте нарізану моркву та помідори. Залийте водою, додайте спеції та сіль за смаком і налаштуйте мультиварку на режим “тушкування”. Чекайте сигналу про готовність і насолоджуйтеся смаком своєї страви.

Рецепти приготування

Рецепти приготування

Для приготування свинячого серця у вас знадобиться:

  • свиняче серце – 1 шт.
  • цібуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • борошно – 2 ст. ложки
  • рослинне масло – 2 ст. ложки
  • сіль, перець – за смаком
  • вода – 200 мл

1. Свиняче серце відійміть від шатківниці, очистьте від плівок і розрежьте на кусочки.

2. Розімніть борошно зі сметаною, додайте сіль та перець, опанірте серце в отриманій суміші.

3. На розігрітій рослинному маслі протушкуйте порізану цибулю та моркву до золотисто-карамельного кольору.

4. Додайте в мультиварку опаніроване серце та обсмажте до утворення золотистої корочки.

5. Помідори поріжте кубиками та додайте до м’яса.

6. Додайте воду, закрийте кришкою та встановіть режим “тушкування” на 60 хвилин.

7. Готове блюдо подавайте гарячим зі свіжими овочевими салатами.

Тепле свиняче серце з м’яким та соковитим смаком стане смачною стравою для вашої сім’ї. Ви можете використовувати різноманітні приправи та інгредієнти, щоб зробити це блюдо ще більш насиченим та смачним.

Готуємо в мультиварці

Готуємо в мультиварці

Готувати свиняче серце в мультиварці – зручно, швидко і смачно. Цей продукт має дрібніше волокна, тому воно швидко тушкується і стає ніжним і ситним.

Перше, що потрібно зробити – це підготувати інгредієнти. Очистіть моркву та цибулю, наріжте їх крупній смітниці. Помідори можна замінити томатною пастою з водою. М’ясо потрібно нарізати на шматочки середнього розміру.

Додайте у мультиварку оливкову або рослинну олію, розігрійте її у режимі “Приготування”. Покладіть туди цибулю і моркву, обсмажте декілька хвилин, поки овочі стануть м’якими. Додайте м’ясо і продовжуйте смажити, поки воно змінить колір.

Після цього додайте борошно і тушкуйте ще декілька хвилин, щоб воно добре просмажилося. Насолоднийся ароматом і смаком овочевого соусу.

Потім налийте у мультиварку воду або бульйон – так, щоб воно покрило продукти. Поставте режим “Тушкування” і встановіть час на 30-40 хвилин. Чекайте сигналу про кінець приготування.

Коли страва буде готова, додайте до неї помідори або томатну пасту, сіль, перець та інші спеції за своїм смаком. Підсоліть і поперчіть знову, якщо потрібно. Перемішайте і дайте настоятися в теплому стані протягом декількох хвилин.

Сервіруйте свиняче серце з гарніром або як самостійну страву. Прикрасьте зеленню і насолоджуйтесь смачним обідом!