Сергій Зеленський зустрівся з керівництвом Нацслужби здоров’я

272749769 457671102469424 4501706577792091333 n

Лозівський міський голова взяв участь в обговоренні взаємодії громад Харківщини з Національною службою здоров’я України. Зустріч відбулась 4 лютого. Про проблеми та здобутки у наданні медичних послуг розповіли голова Нацслужби здоров’я Наталія Гусак, директорка Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Вікторія Мілютіна, заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк та голови територіальних громад.

Наталія Гусак повідомила, цьогоріч НСЗУ має більший бюджет. Зокрема, на хіміотерапевтичне лікування одного хворого виділятимуть до 36 тисяч, а за лікування дітей від онкохвороб – до 131 тис. грн. Фінансування онкогематологічних захворювань зросте з 54 тис. грн. до 74 тис. грн. 

На допомогу недоношеним дітям спрямовуватимуть до 161 тис. грн. – це найбільший тариф серед усіх медичних пакетів. Зросте також тариф на медичну допомогу при пологах — від 15 до 20 тис. грн.

Вікторія Мілютіна розповіла про нові пакети медичних послуг. За ними фінансуватимуть незначні хірургічні втручання «одного дня» та готовність медзакладів до реагування на інфекційні хвороби та надзвичайні ситуації.

Лозівський міський голова подякував за підтримку держави в оновленні приймального відділення та системи централізованого забезпечення киснем. Водночас підняв і проблемні питання: дефіцит лікарів, недофінансування ковідного стаціонару, відсутність підтримки ФАПів, затримка у підписанні договорів на більшість медпослуг. Сергій Зеленський зауважив, торік Лозівська громада спрямувала з місцевого бюджету понад 40 млн. грн. на галузь медицини.

Наталія Гусак подякувала головам громад за зауваження. Запевнила, що в органів місцевого самоврядування та НСЗУ одна ціль – збереження здоров’я та життя людей.

–>

Джерело: Лозівська міська рада